Știi bine că o femeie puternică nu așteaptă întreaga suită de Dragobete, Mărțișor și Ziua Femeii pentru a pretinde sau a aștepta daruri pe bandă rulantă, mai ceva ca la nuntă. Sigur, e firesc să fii apreciată și e o plăcere să te simți răsfățată, din când în când, dar e și un sentiment grozav să schimbi rolurile și să fii tu cea care le oferă celor dragi mici raze de soare și bucurie ambalate în forma unui cadou.

Cu atât mai mult, ziua de 8 Martie poate fi ocazia perfectă de a-ți arăta admirația pentru femeile faine din viața ta – de la mama, la sora, la prietenele care te sprijină cu fiecare ocazie – femei care-ți îmbogățesc viața, zi de zi.

Dar așa cum se întâmplă adesea atunci când cauți ceva cu tot dinadinsul, uneori nu-ți iese nimic în cale, nu găsești ceva potrivit sau care să-ți fie pe plac sau, pur și simplu, rămâi în pană de idei. Dacă te găsești în situația aceasta, noi îți propunem câteva variante de cadouri cool, inedite sau delicate.

Pentru cea cu care adori să ieși la cafenea și să povestiți la nesfârșit

Prietena cu care obișnuiești să ieși la cafenelele cochete din oraș și să povestești la nesfârșit merită și ea un cadou. Dacă sunteți nevoite adesea să ieșiți în frig la o țigară, în fața cafenelei, oferă-i în dar un IQOS.

Utilizarea acestui dispozitiv este permisă în majoritatea localurilor unde fumatul clasic este interzis, deoarece nu produce fum sau scrum și are un miros mult mai discret decât o țigară clasică. Dispozitivul încălzește tutunul din interior, dar nu îl arde, ceea ce înseamnă că nu veți mirosi a tutun întreaga zi după ce ați petrecut dimineața împreună. Dacă vrei să-i oferi ocazia de a-l încerca înainte de a i-l oferi drept cadou, dispozitivul poate fi chiar testat în mod gratuit.

Pentru cea care iubește lectura

Orice om pasionat de lectură are o listă nesfârșită de cărți pe care își propune să le citească, dar nu ajunge niciodată. Asta nu înseamnă că se va opri din căutarea și achiziționarea de noi și noi comori, din biblioteci online, librării și târguri de carte. Însă acest hobby este unul destul de costisitor… Dacă una din prietenele tale apropiate corespunde acestei descrieri, probabil că îi cunoști deja preferințele literare și știi cam ce fel de cărți se află pe lista ei, pentru a fi achiziționate cu proxima ocazie.

În cazul acesta, cel mai frumos cadou pe care i l-ai putea oferi ar fi o colecție de cărți care știi că i-ar face plăcere. O colecție de cărți aparținând autorului ei preferat ar fi o idee excelentă. De asemenea, cărțile cartonate sau legate în piele vor reprezenta un cadou de efect, câtă vreme conținutul acestora este și el de calitate.

Pentru cea mereu cochetă

Fiecare dintre noi are o prietenă care arăta mereu ca scoasă din cutie, odihnită și pusă la punct din cap până în picioare. Dar acesta este un proces care presupune o doză bună de efort, răbdare, dar și îndemânare, iar multe dintre aceste skill-uri sunt puse la încercare atunci când vine vorba de aranjarea părului, unul dintre cele mai complicate și îndelungate ritualuri de îngrijire personală.

Dacă vrei să-i oferi un sprijin prietenei tale, o perie termică, ce netezește părul pe măsură ce-l perie și-l aranjează așa cum ar face-o o coafeză înarmată cu o periei într-o mână, un foehn în cealaltă și cu ajutorul unei cantități considerabile de produse de styling.

Pentru cea care ar avea nevoie de un plus de relaxare

Pentru mama sau prietena ta care e mereu pe fugă și uită să-și acorde răgaz pentru ea însăși, un cadou potrivit ar putea fi un card cadou pentru o zi petrecută la Spa sau un abonament lunar pentru câteva ședințe la masaj. O altă variantă ar putea fi sa-i faci o rezervare plătită pentru un tratament cosmetic complet, de rejuvenare sau detoxifiere. Nu există prea multe lucruri pe lumea asta care să fie mai relaxante decât un să stai cu ochii închiși și să te bucuri de un răsfăț ca acesta, pe mâna unor profesioniști.

Pentru cea de departe, de care ți-e tare dor

Trimite-i o îmbrățișare sub forma unui pachet de bunătăți veritabile de-acasă. Nu pentru a o șantaja emoțional să se întoarcă degrabă înapoi, ci pentru a-i arăta că ești acolo lângă ea, indiferent de distanța care vă separă sau perioada de când nu v-ați mai văzut. Prieteniile autentice merită daruri autentice, de suflet, și devin doar mai trainice odată cu trecerea timpului.

Poți să-i pregătești chiar tu acest pachet și să incluzi în el mici comori artizanale sau poți să-i trimiți unul gata pregătit de către meșterii pricepuți din diverse comunități rurale ale României. Poți trimite un cadou românesc, care include diverse soiuri de miere, dulceață, ciocolată, băuturi tradiționale și alte suveniruri brodate sau cărți poștale cu peisajele frumoase pe care țara noastră le are de oferit.

cadou 2

Acestea sunt câteva idei de cadouri care le vor aduce bucuria femeilor dragi din viața ta, care merită o atenție specială de Ziua Femeii. În orice caz, atât timp cât aceste daruri sunt oferite cu bucurie, conținutul lor pălește în fața gestului frumos și a sentimentelor care vă leagă.

Nu uita să-ți oferi și ție un mic cadou sau o experiență frumoasă în această zi și, de fapt, oricând simți nevoia de un respiro și să te bucuri de viață. Chiar așa, de ce n-ar fi Ziua Femeii în fiecare zi?

Imagine cover: Shutterstock, Unsplash 

Total
61
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda