Un păr care arată într-adevăr bine este părul hidratat. Însă, dacă nu urmezi o rutină corectă de îngrijire, părul poate deveni uscat și fragil și se va deteriora mult mai ușor.

Părul uscat apare atunci când scalpul nu produce suficiente uleiuri naturale pentru ca acesta să rămână hidratat. Poluarea, înaintarea în vârstă, produsele de styling și vremea extremă sunt alți factori care usucă părul. Așa că ce e de făcut? Iată soluțiile salvatoare mai jos:

  • Folosește produsele potrivite

Atunci când te speli pe cap, adaugă în rutina de îngrijire un șampon și un balsam cu o formulă hidratantă. Caută-le pe acelea care conțin ingrediente precum acid hialuronic, ulei de argan sau de avocado, unt de shea, ulei de jojoba, lapte de cocos sau unt de mango. Aceste produse sunt potrivite nu doar pentru părul foarte uscat, ci și pentru părul subțire sau cu fir gros. Nu doar că hidratează, ci adaugă și volum. Iar dacă ai părul creț, caută produse care conțin și ulei de ricin.

  • Aplică protecție termică

E adevărat că excesul de căldură îți usucă părul. Însă nu e absolut necesar să renunți la uscătorul de păr, ondulator sau placa de păr. În schimb, aplică de fiecare dată un spray sau o loțiune pentru protectie termica par. În acest fel îți ajuți părul să rămână hidratat chiar și atunci când îl coafezi la temperaturi ridicate. Protecția termică sigilează firul de păr și împiedică uscarea lui. Iar părul tău va rămâne strălucitor și catifelat.

  • Tunde vârfurile regulat

Probabil că ai tot auzit acest sfat. Iar noi îți reamintim că este esențial să tunzi regulat vârfurile că să ai un păr cu aspect sănătos. Pe măsură ce vârfurile firelor de păr se deteriorează și se despică, părul tinde să se usuce. De regulă, e indicat să tunzi vârfurile o dată la trei luni.

  • Folosește măști de păr

Atunci când simți că părul are nevoie de mai multă hidratare, aplică o mască de păr. După ce te-ai spălat pe cap, aplică la final masca pe părul ud, pe toată lungimea firului și până la vârfuri. Lasă să acționeze câteva minute și clătește. Extrem de eficiente sunt măștile de păr pe baza de peptide cu colagen, keratină sau alte uleiuri hidratante, precum avocado, jojoba sau argan. 

  • Aplică un ser hidratant

Pe lângă șampon, balsam și mască de păr, află că mai există încă o soluție împotriva părului uscat. Serul hidratant pentru păr oferă protecție suplimentară și îți ajută părul să rămână catifelat, sănătos și strălucitor. Poți să aplici serul după baie, când părul este încă umed, dar și pe părul uscat. Poți să folosești ser hidratant chiar și în zilele în care nu te speli pe cap, cât să îți păstrezi părul strălucitor.

  • Nu pieptăna părul ud

Așteaptă să se usuce părul înainte să folosești peria. De ce? Pentru că părul este extrem de fragil atunci când e ud. Poți să folosești totuși un pieptene cu dinți rari că să descurci ușor firele de păr. Metoda corectă pentru a descurca părul este să începi de la vârfuri și să urci treptat spre rădăcini. Eviți astfel să deteriorezi și mai mult firele de păr.

  • Spală părul cu apă mai rece

Apa fierbinte nu face decât să înlăture și mai mult uleiurile naturale de la nivelul scalpului. Ceea ce înseamnă că părul tău va deveni uscat și deteriorat. Așa că e indicat să te speli pe cap cu apă călduță, nu fierbinte. În timp, aspectul părului tău se va îmbunătăți vizibil.

Așadar, este posibil să te bucuri mereu de un păr hidratat și strălucitor, cu aspect sănătos. Folosește produsele potrivite, aplică protecție termică de fiecare dată când îl coafezi la temperaturi ridicate, tunde vârfurile și spală de fiecare dată părul cu apă călduță.

Sursă foto: shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda