Ai păr subțire și ți-ai dori mai mult volum? Nu este nevoie să îți pui extensii sau să cheltui o mică avere pe drumuri zilnice la hairstyleiști, însă trebuie să acorzi atenție îngrijirii sale și să urmezi măcar unul dintre trucurile de mai jos.

Ce contează atunci când vine vorba de volumul părului?
Trucuri pentru a da volum părului

Ce contează atunci când vine vorba de volumul părului?

Datele neoficiale spun că circa 1 din 2 femei se confruntă cu păr tern, lipsit de volum. Înainte de a renunța la ideea de a mai avea păr frumos, plin de volum, ar trebui să te gândești la câteva lucruri care afectează părul și volumul său:

 • Tunsoarea și culoarea (atunci când este vopsit) – tunsoarea contează foarte mult și poate face diferența între un fir de păr lipsit de viață, dar care poate fi îngrijit pentru a avea volum și tunsorile care nu îți permit prea multă flexibilitate. Pentru volum, cel mai bine se potrivesc coafurile în care părul are aceeași lungime sau tunsorile în valuri pentru a crea iluzia optică de volum. Chiar și culoarea ajută, poate mai mult decât te-ai aștepta. Este bine să eviți extremele (de exemplu, negrul sau blondul platinat) însă în rest ai liber la șuvițe în tonuri diferite.
 • Produsele de îngrijire – dacă ai păr normal sau subțire este indicat să combini șamponul cu balsamul. Evită să aplici balsam la rădăcină și focusează-te mai ales pe vârfuri. În ceea ce privește spray-urile pentru volum și mousse-urile, acestea se aplică de la rădăcină până la mijlocul firului de păr (asigură-te înainte că ai împărțit părul pe secțiuni pentru a avea volum în mod uniform). Șamponul uscat poate fi, la rândul său, aliatul tău. Dacă ai păr lipsit de vlagă, acest produs de îngrijire îți poate salva ziua. Lasă-ți părul în lateral și aplică spray-ul de la 30 cm distanță.
 • Peria – dacă ai părul fin și fragil trebuie să fii foarte atentă atunci când îl perii. Este recomandat să alegi perii medii (dacă peria este prea mare va fi mai dificil să dai volum părului) și să eviți, pe cât posibil, să ții părul în coadă. Cele mai bune sunt periile rotunde cu perii din materiale naturale.
 • Coafura – încearcă atunci când îți aranjezi părul să orientezi vârfurile spre exterior. Atunci când apelezi la uscător încearcă să usuci firele în sensul opus creșterii (astfel se obține mai mult volum). Evită să lași părul înfășurat în prosop după spălare deoarece și acest lucru diminuează din volum.

Trucuri pentru a da volum părului

Chiar dacă ai peria potrivită și produsele de îngrijire preferate ale vedetelor, dacă ai si câteva secrete în mânecă sigur nu vor strica. Mai jos sunt câteva trucuri care te vor ajuta să dai volum părului:

 • Ai grijă de rădăcini – potrivit hairstyleiștilor, primul pas în a avea un păr cu volum este să ai grijă de firul de păr de la rădăcini. Astfel, masează șamponul prin mișcări circulare pentru a stimula circulația. Atenția acordată spălatului pe cap poate aduce un plus de volum părului.
 • Încearcă să folosești bigudiuri – chiar dacă îți amintesc de acea mătușă, folosirea bigudiurilor (în special cele de mari dimensiuni) oferă volum părului.
 • Poartă părul în coadă sau coc, cu măsură – o altă soluție rapidă pentru volum implică purtarea părului în coc sau coadă pentru 1-3 ore și apoi eliberarea sa și aplicarea unui șampon uscat. De asemenea, dacă te culci cu părul (ud, după spălare) prins în coc, dimineața te vei putea bucura de volum.
 • Schimbă-ți cărarea – dacă porți cărare, o posibilă soluție pentru a avea mai mult volum este să muți cărarea în direcția opusă. Schimbând cărarea vei “lupta” contra direcție de creștere a părului și astfel vei da volum.
 • Piaptănă-te în sens invers – nu este nevoie să îți încâlcești părul, ci doar să schimbi temporar felul în care te piepteni. Piaptănă-te în mod normal pentru ca firul să fie fin apoi împarte părul în secțiuni și piaptănă-te invers de la jumătatea firului de păr spre rădăcină (trei pieptănături). Pentru ca noua coafură să reziste aplică spray fixativ.
 • Usucă-ți părul cu capul în jos – dacă te piepteni sau îți usuci părul cu foehnul în timp ce ții capul în jos vei obține mai mult volum în doar câteva minute. Dacă ai breton, usucă-l normal (bretonul) și apoi schimbă poziția.
 • Împletește-ți părul apoi lasă-l liber – nu ai nevoie de spray-uri sau expertiză ci de câteva elastice și răbdare. Împletește-ți părul în șuvițe subțiri, lasă-le pentru câteva ore (1-4 ore) apoi desfă elasticele. Părul tău va avea de trei ori mai mult volum.
 • Dacă prinzi părul în coadă folosești un ac de păr simplu pentru a da volum – dacă prinzi părul normal în coadă, apoi scoți câteva șuvițe (circa ¼ din păr) pe care apoi le prinzi cu un ac de păr îți vei dubla volumul cozii. Un alt truc pentru a da volum cozii este să împarți părul, înainte de a-l prinde cu elastic, în două zone și să le suprapui (vei obține de două ori mai mult volum). Alternativ, poți prinde părul în coadă ca mai devreme însă imediat după ce l-ai spălat și să îl usuci cu foehnul. După ce îl lași liber, va avea mult mai mult volum.
 • Usucă părul după cei ai folosit produse de îngrijire – un alt secret al hairstyliștilor este să usuce din nou părul după aplicarea spray-urilor sau a produselor pentru volum. Vei obține mult mai mult volum decât prin simpla aplicare a produselor și uscarea naturală a părului.
 • Piaptănă părul până la vârfuri – usucă-ți părul cu capul în jos iar atunci când este uscat circa 60% piaptănă-l cu o perie rotundă în mod normal, de la rădăcini până la vârfuri.
 • Aplică produsele de îngrijire în palme apoi trece-ți degetele prin păr – acest truc funcționează cu sprayurile pentru volum și cu spumele de păr.
 • Spală-ți părul mai rar – dacă îți speli părul zilnic, scalpul va produce și mai multe uleiuri naturale pentru a compensa, iar părul va deveni și mai lipsit de viață. Încearcă să te speli de cel mult trei ori pe săptămână.
 • Clătește părul cu praf de copt – pentru a da volum părului îl poți clăti, după spălare, cu un amestec format din praf de copt și apă (1 lingură de praf de copt la 3 linguri de apă). Lasă pentru 20 minute apoi clătește părul normal.
 • Apelează la măști home-made – poți avea volum și dacă îți creezi propriile tratamente cosmetice. Prepară gelatină urmând instrucțiunile de pe ambalaj și aplică pe părul umed, de la rădăcină spre vârfuri. Lasă să acționeze pentru 60 minute apoi clătește cu apă călduță. De asemenea, pentru o mai bună fixare a produselor de hairstyling speciale pentru volum amestecă un ou cu jumătate de avocado și aplică rezultatul pe părul umed. Lasă să acționeze pentru 30 minute apoi spală părul cu șampon.
 • Apelează la tratamentele pentru volum realizate de hairstylist – există tratamente speciale pentru păr tern care îți vor oferi volum pentru cel puțin patru săptămâni. Dacă trebuie să participi la un eveniment (sau mai multe) poți obține volum mergând la salon.

Părul dă bătăi de cap multora dintre noi. Cu puțină grijă și adoptând câteva dintre trucurile de mai sus vei putea obține un păr plin de volum care te va scoate din anonimat.

Sursa foto: Pexels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda