Bronzul maroniu și uniform presupune multă muncă dacă vrei să-l obții în modul clasic, adică stând la soare. Pe lângă multele ore petrecute pe șezlong, mai există și grija riscurilor care vin odată cu expunerea îndelungată la soare. O metodă care promite un bronz de invidiat, fără efecte negative asupra sănătății, este bronzul organic. Explicăm mai jos, pe larg, cum funcționează bronzarea organică și care sunt beneficiile ei.

Ce este bronzarea organică
Ce conțin soluțiile de bronzare organică
Care sunt beneficiile bronzului organic
Sfaturi de care să ții cont înainte și după bronzare
Posibile riscuri și contraindicațiile

Ce este bronzare organică

Bronzarea organică este modalitatea prin care pielea ta va arăta de parcă tocmai ai venit dintr-o vacanță exotică. Mai exact, bronzul organic este obținut după pulverizarea unei soluții bronzante pe întregul corp, cu ajutorul unui pistol special.

Sesiunea de bronz organic se desfășoară la un salon special și durează aproximativ 10 minute. Terapeutul va pulveriza loțiunea pe întreg corpul, iar rezultatele se vor vedea pe loc. Efectul total, însă, al bronzării organice va fi vizibil abia după 8 ore de la vizita la salon.

După aplicarea soluției, cosmeticiana va folosi pistolul special pentru uscarea loțiunii, astfel încât să nu-ți pătezi hainele. Pielea va rămane apoi lucioasă și hidratată, fără a avea senzația de gras sau lipicios, iar efectul poate ține până la 10 zile.

Procedura este una ușoară, fără riscuri asupra sănătății, întrucât substanța folosită pentru colorarea pielii este organică. Femeile însărcinate pot apela, de asemenea, la această metodă de bronz.

Ce conțin soluțiile de bronzare organică

Soluția folosită pentru bronzarea organică are la bază un ingredient obținut din sfeclă sau trestie de zahăr numit dihidroxiacetonă (DHA), care în momentul aplicării pe piele produce o reacție chimică împreună cu aminoacizii din celulele de la suprafața pielii, simulând astfel bronzul.

Bronzarea cu DHA nu este o vopsire, ci o reacție a celulelor moarte de la suprafața epidermei, conferindu-i o culoare maronie. Această substanță este considerată de experți avand cele mai puține riscuri dintre soluțiile utilizate pentru bronzarea pielii fără ultraviolete.

Deși substanța este sigură, indicat ar fi să nu o inhalezi și să încerci să-ți ții respirația în timpul procesului. De asemenea, acest produs nu oferă protecție împotriva radiațiilor ultraviolete, astfel că dacă intenționezi să stai la soare, vei avea nevoie de o cremă cu factor de protecție solară.

Care sunt beneficiile bronzului organic

Printre avantajele bronzului organic se numără:

  • Este rapidă. Bronzarea organică durează 10-15 minute, iar rezultatele sunt vizibile după o ședință;
  • Este sănătoasă. Nu conține alcool, parabeni sau chimicale, iar efectul soluției asupra pielii este, pe lângă colorare, de hidratare;
  • Culoarea este uniformă. Soluția este pulverizată uniform pe tot corpul și absorbită rapid pentru a obține nuanța ciocolatie de bronz;
  • Este eficientă. O ședință de bronzare organică este de ajuns pentru a obține bronzul dorit;
  • Imperfecțiunile pielii pot fi diminuate, astfel încât ridurile, pielea uscată sau iritațiile nu vor mai fi atât de vizibile;
  • Poate masca celulita și vergeturile

Sfaturi de care să ții cont înainte și după bronzare

Înainte de a merge la ședința de bronz organic, trebuie să ții cont de câteva aspecte:

  • Să faci o exfoliere pe întreg corpul cu 24 de ore înainte. Poți folosi orice cremă exfoliantă, inclusiv ingrediente din bucătărie precum: mălai, sare de masă, tărâțe, zaț de cafea etc;
  • Să te epilezi cu o zi înainte;
  • Să nu folosești deoodorant în ziua ședinței de bronzare;
  • Să îți hidratezi bine corpul cu cremă sau ulei. Trebuie să ai grijă să ai tenul demachiat și, de asemenea, hidratat;
  • Să porți haine largi și închise la culoare atunci când mergi la salon, inclusiv lenjeria intimă să nu fie mulată pe corp.

Sunt câteva reguli de reținut după aplicarea DHA, pentru a-ți întreține bronzul cât mai bine:

  • Nu-ți uda pielea minim 8 ore după încheierea ședinței. După primul duș, vei observa că o parte din bronzul cosmetic se va spăla;
  • Evită activitățile fizice care să producă transpirația după ședința de bronz;
  • Nu exfolia pielea și nu folosi buretele în timpul dușului;
  • Evită expunerea îndelungată la soare;
  • După fiecare duș, folosește cremă hidratantă pentru a-ți întreține bronzul cât mai bine. Atenție însă, ferește-te de cremele care au în compoziție AHA (Acid Hydroxy Acid), pentru că poate interacționa cu DHA;
  • Evită să stai prea mult în apă, indiferent că faci baie acasă sau mergi la piscină. De asemenea, clorul de la bazin poate grăbi înlăturarea bronzului.

Efectul bronzului organic durează între 3 și 10 zile, în funcție de culoarea pe care ai ales-o pentru bronz, dar și de modul în care reacționează pielea ta. Un bronz mai intens va dura mai mult. Foarte important este și câtă grijă ai apoi de bronz. Angajații salonului îți vor oferi, de asemenea, alte informații, dacă este cazul, despre întreținerea bronzului.

Posibile riscuri și contraindicațiile

La fel ca în cazul oricărui produs cosmetic, sunt situații particulare, când pulverizarea DHA ar putea avea niște riscuri asupra sănătății. Ele sunt însă foarte rar întâlnite.

Specialiștii FDA (Food and Drug Administration) îndeamnă oamenii să nu înghită sau să inhaleze substanța pulverizată în sesiunea de bronzare organică. De asemenea, buzele, nasul și ochii ar trebui acoperiți în timpul procedurii pentru că riscurile, dacă există, sunt necunoscute momentan.

Informații că inhalarea DHA ar putea crește riscul de astm, boli cronice pulmonare sau cancer au circulat în spațiul public, însă nu există încă suficiente dovezi că este adevărat. Foarte important de știut este că oamenii de știință studiază efectele aceastei substanțe deja de câțiva ani.

Dermatologii spun că, atâta timp cât nu ai răni deschise, iar DHA nu ajunge în sânge, nu există absolut niciun motiv de îngrijorare.

Un posibil risc este în cazul persoanelor care sunt alergice la DHA, dar acest lucru se verifică la salon, prin pulverizarea soluției pe o suprafață mică de piele, înaintea procedurii propriu-zise.

Așadar, bronzarea organică este o modalitate eficientă și accesibilă pentru a-ți colora pielea rapid, și care reușește cu ușurință să simuleze bronzul ideal.

Foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda