Modele de tunsori pentru par scurt

Articol realizat împreună cu


Părul scurt este mereu la modă! Femeile aleg o astfel de tunsoare nu doar pentru ușurința cu care-l pot îngriji, ci și pentru multitudinea de coafuri disponibile. În rândurile de mai jos poți vedea dacă o astfel de tunsoare se potrivește formei feței tale și câteva idei care se pot adapta oricui, indiferent de vremea de afară.

Alege o tunsoare după forma feței
E părul scurt potrivit pentru tine?
Tunsori pentru fața cu formă ovală
Tunsori pentru fața cu formă pătrată
Tunsori pentru fața cu formă rotundă
Tunsori pentru fața în formă de inimă
Tunsori pentru fața în formă de triunghi
Tendințe
Galerie tunsori păr scurt

Alege o tunsoare după forma feței

Fiecare dintre noi poate avea una din cele cinci forme ale feței: ovală, pătrată, rotundă, inimă sau triunghi. Dacă nu știi ce formă are fața ta, poți afla acest lucru destul de ușor.

Ai nevoie doar de o riglă sau o ruletă. La fiecare pas vei nota valorile găsite. Va trebui să măsori lungimea frunții în zona în care este cea mai lată. După aceea treci la obraji. Urmează bărbia, după care va trebui să măsori lungimea feței (pe verticală).

Dacă lungimea feței este o dată și jumătate mai mare decât lățimea, ai fața ovală. Acestei forme a feței i se potrivește aproape orice tip de tunsoare.


Citește și : Cum alegi produsele cosmetice


Atunci când raportul dintre lungimea și lățimea feței este aproximativ 1, ai fața cu formă pătrată. De asemenea, fața cu formă pătrată are distanța frunții, a obrajilor și a bărbiei aproximativ egale.

Ai forma feței rotundă dacă fruntea, obrajii și bărbia sunt egale în lungime, iar elementele feței sunt rotunjite. Spre deosebire de fața cu formă pătrată, la care formele feței sunt mai proeminente, fața cu formă rotundă se evidențiază prin obraji, însă nu întotdeauna.

Fața în formă de inimă (cunoscută și ca triunghiul răsturnat) este ceva mai lată în zona frunții și mai îngustă în zona bărbiei. Unele persoane cu această formă a feței au bărbia ascuțită.

Fața cu formă triunghiulară, pe de altă parte, este fix invers decât forma de inimă. Astfel, persoanele care au această formă a feței au zona bărbii mai lată, iar fruntea îngustă. Partea bună la această formă neobișnuită este că fericitele posesoare par mai tinere decât sunt în realitate.

tunsori scurte

Importantă este și grosimea firului de păr. Părului subțire și rar i se vor potrivi mai bine tunsori de tip bob și necesită îngrijire suplimentară, oferită de balsam de păr și de măști nutritive, în timp ce părul des este mai greu pe măsură ce crește și, odată ajunsă la coafor, va trebui să îi iei nu doar din lungime, ci și din grosime. Persoanele cu părul des au deja suficient volum pentru a nu mai necesita produse speciale de îngrijire.

E părul scurt este potrivit pentru tine?

Acum că ai aflat ce formă are fața ta, tot ceea ce îți rămâne de făcut este să vezi dacă părul scurt se potrivește formei feței.

Cum faci acest lucru? Foarte simplu. Iei iar în mână rigla, pentru a face câteva măsurători, și un creion. Potrivit hairstylistului John Frieda, care a inventat această metodă, tot ceea ce contează sunt formele feței. Fixează creionul sub bărbie și așază rigla, vertical, sub ureche. Verifică valoarea de la intersecția dintre creion și riglă. Dacă este un număr mai mic de 5,5 cm, felicitări!, părul scurt ți se potrivește de minune, iar părul lung nu prea te avantajează.

Tunsori pentru fața cu formă ovală

Dacă ai fața ovală, cel mai bine ți se potrivește tunsoarea pixie. Elful din povești vine în salonul hairstylistului, oferind volum și modele inedite. Tunsoarea pixie, datorită formei sale care mizează pe păr scurt cu câteva șuvițe lungi pe o parte, pune în evidență obrajii și ochii purtătoarei. E bine însă de știut că va fi nevoie să treci regulat pe la coafor pentru că acest tip de tunsoare este destul de rebelă, în special în cazul persoanelor cu părul creț. De aceea se potrivește cel mai bine femeilor minione, cu părul drept.

Cumpără Cremă de păr pentru volum TIGI  ⚫Reducere -58% | 🛒Preț : 29,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de produse de styling

 

Tunsorile bob arată și ele bine dacă ai fața cu formă ovală, însă trebuie să fii atentă, pentru că și bobul poate fi de mai multe feluri și nu toate se potrivesc tuturor tipurilor de păr. Întreabă un specialist care model s-ar potrivi cel mai bine părului tău și fizionomiei tale.

Buclele pun și ele în evidență obrajii, însă nu trebuie exagerat cu ondulatorul.

Ce să eviți?

Evită tunsorile care îți oferă volum în partea de sus a feței – acestea vor da impresia de alungire a feței.

Vedete cu această formă a feței: Kate Hudson, Jessica Alba, Kate Middleton.

Tunsori pentru fața cu formă pătrată

Unei fețe cu formă pătrată i se potrivește o tunsoare tip bob lung. Mai ales în cazul părului creț, această tunsoare adaugă rotunjime feței. Acest tip de bob este mai scurt în partea din spate și se alungește pe măsură ce ajunge în față. În partea din față, tunsoarea tip bob trebuie să fie ceva mai lungă decât bărbia, în caz contrar va atrage atenția asupra formelor ascuțite.

Cumpără spumă pentru volum MATRIX ⚫Reducere -34% | 🛒Preț : 32,99 lei

Cumpără cremă de stilizare OSIS + ⚫Reducere -36% | 🛒Preț : 37,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de produse de styling

 

Mai jos sunt câteva sfaturi dacă fața ta are formă pătrată:

 • evită bretonul drept și tunsorile care îți imită forma feței; alege bretonul lateral;
 • renunță la cărarea pe mijloc; cărarea pe laterală și tunsorile asimetrice te vor avantaja;
 • buclele sunt și ele bine-venite – îți vor pune în evidență calitățile, ascunzând zonele ascuțite ale feței;
 • evită volumul în partea laterală a obrajilor – îți va lărgi fața;
 • unele fețe sunt mai aproape de forma pătrată decât altele, iar tunsorile foarte scurte doar îți vor evidenția și mai mult forma feței.

Poate cel mai important avantaj al persoanelor cu forma feței pătrată este că sunt fotogenice.

Vedete cu această formă a feței: Angelina Jolie, Keira Knightley, Gwyneth Paltrow.

Tunsori pentru fața cu formă rotundă

Persoanele cu forma feței rotundă trebuie să aleagă tunsori care să le diminueze din „rotunjime”. Tunsoarea pixie, de exemplu, atenuează din formele feței doar în combinație cu un breton scurt. Asigură-te că părul ajunge puțin sub bărbie și nu mai trebuie să îți faci griji că sunt evidențiate zonele care nu te avantajează.

Cumpără fixativ CATWALK firm hold ⚫Reducere -9% | 🛒Preț : 49,99 lei

Cumpără Styling balm pentru volum TAFT ⚫Reducere -36% | 🛒Preț : 11,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de produse de styling

 

Bobul lung se potrivește și persoanelor cu forma feței rotundă, însă doar cu o cărare pe mijloc. Lungimea adusă puțin deasupra umerilor face ca fețele rotunde să pară mai înguste. De asemenea, tunsorile care îți acoperă urechile „subțiază” vizual fața cu formă rotundă. Mizează pe asimetrie și breton și nu vei da greș.

Buclele arată bine dacă ai fața cu formă rotundă doar dacă părul începe să se „bucleze” mai jos de buze. În caz contrar, vei adăuga și mai multă lățime feței.


CITEȘTE ȘI:


Este indicat să eviți tunsoarea tip bob scurt și buclele pe părul foarte scurt, alegere care ar putea conferi și mai mult volum în zona feței.

Vedete cu această formă a feței: Kirsten Dunst, Cameron Diaz, Michelle Williams.

Tunsori pentru fața în formă de inimă

Dacă ai forma feței pătrată, cea mai mare provocare este să alegi o tunsoare care să nu îți facă fața să pară disproporționată.

La fel ca în cazul fețelor în care fruntea este ceva mai lată, și în cazul fețelor-inimă tunsoarea pixie se potrivește numai bine, punând în evidență obrajii. În cazul de față, tunsoarea pixie se potrivește doar acelor persoane cu părul drept. Însă e bine de știut că dacă alegi acest stil va trebui să treci pe la coafor la fiecare cinci săptămâni.

Bobul lung filat este vedeta celor care au fața în formă de inimă. Părul este mai „subțire” în partea de sus și are volum în zona bărbiei ascuțite, oferindu-i rotunjime. La acest tip de bob merge și bretonul în scări, completat de o cărare pe laterală.

Cumpără cremă anti-frizz JOICO⚫Reducere -16% | 🛒Preț : 83,99 lei

Cumpără Ceară de păr TIGI⚫Reducere -19% | 🛒Preț : 52,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de produse de styling

 

Bobul clasic, pe de altă parte, se potrivește celor care au părul creț, însă trebuie să fii atentă și să nu îl lași să crească sub bărbie.

Evită tunsorile care adaugă prea mult volum în zona frunții. Acestea vor face ca bărbia să pară și mai ascuțită. Pune-ți în evidență obrajii și vei stârni doar aprecierea celor din jur.

Vedete care au fața în formă de inimă: Jennifer Love Hewitt, Claudia Schiffer, Jennifer Lopez.

 

Tunsori pentru fața în formă de triunghi

Dacă fața ta are formă de triunghi cu baza în jos, va trebui să contrabalansezi faptul că bărbia este mai lată decât fruntea. Acest lucru se poate face cu o tunsoare potrivită și cu ajutorul machiajului.

Bretoanele lungi vor permite frunții tale să devină centrul de interes al fizionomiei, iar dacă le oferi mai mult volum vor distrage atenția de la bărbia proeminentă.

Cumpără spray de stilizare REDKEN⚫Reducere -13% | 🛒Preț : 88,99 lei
Cumpără Cremă de stilizare CHI⚫Reducere -40% | 🛒Preț : 53,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de produse de styling

Foarte la modă în acest an este bobul inversat. Acesta se potrivește de minune fețelor cu forma triunghiulară, însă numai dacă părul ajunge sub bărbie. În caz contrar, va evidenția și mai mult forma sa și îți va face fața să pară disproporționată.

Tunsorile în valuri se potrivesc celor care au fața în formă triunghiulară și păr creț. Atenție însă la acestea – trebuie să meragă puțin mai jos de urechi pentru a-ți scoate în evidență atuurile.

De asemenea, orice coafură care îți dă volum în partea de sus va distrage atenția de la zona bărbiei. Cărările laterale vor accentua și mai mult zona frunții.

Evită bobul clasic și tunsorile băiețești și nu vei avea probleme.

Vedete cu forma feței triunghiulară: Kelly Osbourne, Kate Moss, Renee Zellweger.

Tendințe

Ce se poartă în 2019? Ei bine, designerii de modă ne propun să uităm de coafurile care nu ne avantajează, să fim inventive și să purtăm și acele tunsori care, deși nu prea ne plac, ne avantajează în mod deosebit. Mai jos sunt enumerate câteva dintre cele mai interesante tendințe ale lui 2019:

 • cărările pe mijloc, atât la părul creț cât și la cel drept, la cel rar și la cel des;
 • bobul rock – cu mai mult volum în partea de sus și cu tăieturi asimetrice în partea de jos, acest bob avantajează pe toată lumea, cu excepția celor cu fața în formă de inimă și pătrat;
 • tunsorile scurte cu bretoane ceva mai lungi, asimetrice, și cărări laterale, potrivite persoanelor care au fața în formă pătrată sau de inimă;
 • se poartă (din nou) accesoriile de păr, clamele minimaliste și bentițele într-o singură culoare (sport, încrustate cu pietre sau din piele);
 • culorile puternice – galben, roz și albastru neon au fost vedetele la Săptămânile modei de la New York și Paris;
 • stilul bob egal a revenit și el în tendințe, fiind preluat de mai toate casele de modă după o prezentare Alexander Wang – se potrivește acelor persoane cu fața în formă de inimă.

Sursa main foto: Shutterstock 

Total
83
Shares
1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda