Bananele sunt bogate în potasiu și în nutrienți benefici organismului, având un aport considerabil de vitamine. Nici cojile de banane nu sunt de ignorat, cu atât mai mult cu cât pot fi folosite la curățarea pantofilor, la hidratarea pielii, inclusiv pentru ameliorarea problemelor de somn, cu ajutorul unui ceai de banane. Dacă ți-am atras atenția, află cum se prepară ceaiul de banane, când este recomandat să îl consumi și ce efecte pozitive poate avea asupra ta.

Cum se prepară ceaiul de banane
Beneficiile ceaiului de banane
Contraindicații

Cum se prepară ceaiul de banane

alice young 216434 unsplash

Ceaiul de banane se prepară din coji de banane, bogate în magneziu, mineral ce previne întreruperea somnului și trezirile timpurii, și potasiu, substanță ce ajută vasele de sânge să se relaxeze, dezactivând adrenalina.

Ai nevoie de:

  •  Câteva coji de banane bine curățate, cu oțet sau cu bicarbonat de sodiu
  •  O linguriță de scorțișoară pudră sau un baton
  •  1 litru de apă

Poți adăuga, după gust, și lavandă sau un pliculeț de ceai.

Pentru preparare, ia cojile de banane fără capete și adăuga-le într-o oală cu apă fiartă. Lasă-le pe foc 10 minute, apoi toarnă scorțișoară. Înlătură apoi cojile și servește ceaiul cu plăcere.


Citește și : Cum alegi produsele cosmetice 


Acest ceai de scortisoară și banane trebuie să fie băut cu o oră înainte de a te culca.

Beneficiile ceaiului de banane

suhyeon choi 193186 unsplash

Consumul de ceai de banane este recomandat persoanelor care suferă de insomnie, depresie, anxietate cronică, imunitate scăzută, funcții metabolice slabe, tensiune arterială crescută, osteoporoză, probleme digestive, obezitate, boli inflamatorii și iritații ale pielii sau au trecut prin intervenții chirurgicale.

  •  Reduce tensiunea arterială

Ceaiul de banane este cunoscut pentru conținutul său de potasiu, care te ajută să menții sănătatea inimii și să scazi tensiunea arterială. Ca vasodilatator, potasiul regleazăă nu numai echilibrul fluidelor în organism, ci și relaxează sistemul cardiovascular.

  •   Reglează somnul

Somnul este extrem de important, iar atunci când nu dormi bine, pierzi din ceea ce ajută organismul să funcționeze optim. Capacitatea cognitivă scade, abilitătile motorii se depreciază, scade și nivelul de energie și crește riscul de afecțiuni precum obezitatea, diabetul și cancerul.

Ai nevoie de un somn plin pe noapte. Te vei simți mai bine, vei funcționa mai bine și vei preveni bolile dacă te odihneşti cel puțin opt ore în fiecare noapte.

Există o legătură strânsă între nivelurile ridicate de triptofan, serotonină și dopamină și îmbunătățirea somnului. De aceea, ceaiul de banane este indicat pentru cei cu dificultăți de somn, pentru cei ce se trezesc în mijlocul ciclului de somn și nu mai pot adormi și dezvoltă stări anxioase ulterior.

  •   Ameliorează depresia

Dopamina și serotonina găsite în ceaiul de banane ajută de asemenea la reglarea nivelurilor de hormoni de stres și la îmbunătățirea dispoziției. Dacă suferi în mod obișnuit de anxietate sau depresie, adăugarea de ceai de banane în dieta zilnică ar putea fi exact ceea ce ai nevoie.

  •   Imbunătăteste densitatea osoasă

Există o varietate de minerale în ceaiul de banane, inclusiv manganul și magneziul, ambele contribuind la densitatea minerală osoasă. Acestea pot ajuta la încetinirea sau prevenirea completă a osteoporozei pe măsură ce imbătranim.

  •   Ajută digestia

Potasiul și magneziul sunt cunoscute pentru optimizarea funcției musculare netede, atât de importantă în tractul digestiv. Acest lucru poate ajuta la stimularea mişcării peristaltice, care reglează mişcările intestinului, prevenind astfel constipația, balonarea și cramperea, în același timp imbunătătind absorbția nutrienților.

  •  Stimulează sistemul imunitar

Vitamina C și vitamina A din banane ajută la stimularea sistemului imunitar. Ambele vitamine acţionează ca antioxidanți, în timp ce acidul ascorbic stimulează producerea de celule albe din sânge și vitamina A. Acesta este direct legat de prevenirea stresului oxidativ în retină şi previne dezvoltarea cataractei.

  • Contribuie la pierderea în greutate

Poți utiliza ceai de banane pentru pierderea în greutate, deoarece conține vitamina A, vitamina B, potasiu, luteină și alți antioxidanți. Multe dintre aceste substanțe nutritive contribuie la o activitate metabolică mai puternică, precum și la sentimente de sațietate. Cu alte cuvinte, este posibil să crească arderea pasivă a grăsimilor prin funcția metabolică superioară și să se elimine nevoia de a servi gustări între mese.

 Contraindicaţii

Chiar dacă acest ceai este benfic organismului, există și situații în care este preferabil de evitat:

  • în caz de boli renale;
  • dacă bananele sunt necoapte;
  • nerecomandat persoanelor ce suferă de schizofrenie
  • nerecomandat în caz de alergie la banane;

remi muller 558844 unsplash

Introdu acest ceai în rutina ta zilnică și bucură-te de efectele sale imediate, deoarece contribuie la fortificarea sănătății pe termen lung.

Sursa foto: Unsplash

Total
4
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda