Articol realizat împreună cu 


Îți amintești povestea Cenușăresei din noaptea balului? Rochia și pantofii din sticlă erau croiți pentru ea, iar machiajul și parul au fost arătat perfect pană la miezul nopții, când toată magia s-a năruit.

Dacă și ție ți se întâmplă să arăți impecabil când ieși din casă, dar simți că machiajul își pierde treptat din strălucire, o soluție ar putea fi aplicarea unei baze de machiaj adaptată micilor probleme ale tenului tău. Citește în continuare care este rolul acestui produs în finisarea machiajului și care sunt cele mai apreciate baze de machiaj.

Beneficiile aplicării unei baze de machiaj
Cum și când acționează baza de machiaj
Tipuri baze de machiaj
Spune-mi ce tip de ten ai și îți spun ce bază de machiaj ți se potrivește
Ghid profesional de aplicare
Top 10 baze de machiaj

Beneficiile aplicării unei baze de machiaj

Când vine vorba de trucuri pentru un machiaj rezistent, baza de machiaj este primul lucru pe care trebuie să-l incluzi în rutina ta zilnică. Produsul creează un strat protector între piele și produsele cosmetice și menține machiajul perfect o perioadă mai lungă de timp.

Cumpără Bază de machiaj INGRID COSMETICS  | 🛒Preț : 21,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de produse de machiaj

Citește și : Cum alegi produsele cosmetice


Bazele de machiaj vin în forme, texturi și culori diferite, fiecare adresându-se unei nevoi specifice. Dacă tenul tău se confruntă cu anumite probleme, precum predispoziție la roșeață, exces de sebum sau porți dilatați, baza de machiaj oferă soluții variate, printre care:

 • Rezistență ridicată a machiajului – aplicarea unei baze de machiaj în completarea unor produse de makeup de calitate, garantează o rezistență vizibil mai mare a machiajului.

 • Luminozitate tenului – unele produse conțin particule strălucitoare care reflectă razele de lumină. După aplicare, tenul devine vizibil mai curat și mai strălucitor. Folosește baza de machiaj ca produs de sine stătător pentru un aspect natural sau împreună cu fondul de ten, pentru un machiaj elaborat.

Cumpără Bază de machiaj MAX FACTOR  | 🛒Preț : 53,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de produse de machiaj
 • Atenuează ridurile de expresie – produsele pe bază de silicon au rolul de a „umple” zonele cu probleme, fie că sunt riduri de expresie sau pori dilatați. Nu trebuie să îți mai faci griji că fondul de ten va crăpa pe alocuri, dacă ieși la un pahar de vin cu fetele și se lasă cu râsete până la urechi.

 • Minimizează porii dilatați – adică găurelele acelea mici care îți par adevărate cratere când îți privești tenul într-o oglindă cu spoturi luminoase. Produsul umple porii și uniformizează tenul.

Cumpără Bază de machiaj DERMACOL  | 🛒Preț : 24,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de produse de machiaj
 • Matifiază tenul – nimic nu este mai neplăcut decât strălucirea inestetică cauzată de excesul de sebum. O bază de machiaj matifiantă reglează cantitatea de sebum, fără ca tu să fi nevoită să-ți pudrezi nasul din oră-n oră.

 • Hidratează tenul – pentru că oferă încă un strat hidratant pielii și îl ferește de factorii nocivi ai mediul extern (de praf, poluare, factori alergeni ș.a).
 • Prietenul cel mai bun al fondului de ten – cele două produse se completează reciproc. În combinație cu fondul de ten, asigură o distribuire uniformă a machiajului.
 • Uniformizează culoarea tenului – trebuie să recunoaștem, obrajii îmbujorați de emoție arată simpatic în cazul unor persoane, însă petele pigmentare nu sunt la fel de estetice. Dacă ai probleme cu roșeața, aplică o bază de machiaj galbenă înainte de fondul de ten.

Cumpără Bază de machiaj MAYBELLINE  | 🛒Preț : 24,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de produse de machiaj

Cum și când acționează baza de machiaj


Precum îi sugerează și numele, produsul reprezintă fundația machiajului tău. Fără o bază trainică, machiajul nu va rezista vreme îndelungată. Baza de machiaj acționează în zonele cu probleme: diminuează porii, împedică strălucirea inestetică, ascunde cicatricile, acneea și ridurile de expresie.

Când să aplici baza de machiaj

Răspunsul este simplu: în fiecare zi. Te vei convinge de asta de la prima aplicare, doar după ce vei găsi produsul potrivit pentru tine.

Cu toate astea, sunt câteva situații în care nu ai vrea sub nicio formă să uiți de baza de machiaj:

 • anotimp călduros sau temperaturi ridicate (păstrează machiajul intact chiar și în condiții extreme de vreme)
 • evenimente speciale care implică dans, mișcare de colo-colo și, implicit, transpirație
 • înaintea unei ședințe foto

Cumpără Bază de machiaj NYX | 🛒Preț : 45,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de produse de machiaj

Tipuri baze de machiaj

În fața unui vast raion de cosmetice, nu e de mirare că te simți ușor descurajată. Dacă obișnuiești să faci cumpărături online, este cu atât mai greu să găsești produsul potrivit în absența posibilității de a testa.

Iată care sunt cele trei texturi primare ale bazelor de machiaj și specificațiile fiecăreia:

 1. Textură mousse sau gel – piele cu imperfecțiuni
 2. Textură minerală – piele mixtă sau grasă
 3. Textură lichidă – piele uscată

Cumpără Bază de machiaj SABIO | 🛒Preț : 29,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de produse de machiaj

Spune-mi ce tip de ten ai și îți spun ce bază de machiaj ți se potrivește

Iată care este produsul potrivit, în funcție de tipul tău de ten:

Ten uscat

Secretul unui machiaj impecabil în cazul unui ten cu tendințe de exfoliere este hidratarea sub toate formele ei: hidratare din interior și hidratare din exterior.

Oricât de bun este fondul tău de ten, dacă nu vii în sprijinul său cu hidratare suplimentară, cojițele nu-ți vor da pace. Aplică o baza de machiaj lichidă sau cremoasă care să aibă proprietăți hidratante.

Ten mixt sau gras

Pentru pielea mixta sau grasă, alege o bază de machiaj cu textura minerală. Aceasta are o putere mai mare de absorbție a excesul de sebum. De regulă, produsele pentru ten gras au în componență silicon și o textură translucidă, cu efect de netezire.

Ten cu imperfecțiuni

Ridurile de expresie, acneea sau cicatricile nu dispar ca prin miracol, dar pot fi mascate bine. Efectul pe care îl urmărești este uniformizarea.

Optează pentru o baza de machiaj solidă, pentru că pregătește un teren uniform pentru aplicarea fondului de ten. În absența unei astfel de baze, fondul de ten poate să sublinieze, în loc să remedieze imperfecțiunile. Nu întâmplător, se spune ca un machiaj nepotrivit încarcă tenul și poate adăuga ani pe chipul unei femei.

Cumpără Bază de machiaj SLEEK | 🛒Preț : 44,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de produse de machiaj

Cum alegi culoarea

Paleta de culori are utilități specifice. Iată cu ce culori poți combate cele mai frecvente imperfecțiuni:

 • Roz – vitalizează tenul tern
 • Galben – uniformizează culoarea tenului dacă suferi de pete pigmentare sau roșeață
 • Verde – ascunde acneea sau iritațiile
 • Mov sau albastru – luminează tenul obosit
 • Alb – combate cearcănele, vânătăile sau venele

Într-un final, vei obține o peliculă uniformă care va masca micile defecte și va lumina trăsăturile naturale.

Cumpără Bază de machiaj BOURJOIS | 🛒Preț : 36,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de produse de machiaj

Mic ghid de aplicare

Odată ce ai găsit produsul ideal, mai rămâne să dobândești arta aplicării.

Începe mereu cu o cremă hidratantă. Aceasta pregătește tenul pentru aplicarea machiajului și asigură o fixare de durată. Iată cum se aplică, pas cu pas:

 1. Curăță tenul de impurități cu o loțiune tonică
 2. Aplică crema hidratantă
 3. Aplică o cantitate mică de bază de machiaj și distribui-o prin mișcări circulare
 4. Aplică în continuare anticearcănul și fondul de ten

Cumpără Bază de machiaj MAKEUP REVOLUTION | 🛒Preț : 49,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de produse de machiaj

Vei observa ca dacă folosești mai întâi baza de machiaj, fondul de ten se va aplica uniform, iar machiajul va rezista mai bine.

Dacă orice ședință profesionistă de makeup începe cu aplicarea unei baze de machiaj, înseamnă că specialiștii au în trusa lor un secret demn de aplicat și pe cont propriu. Acum găsești pe piață o varietate de texturi, culori, branduri și prețuri pe care să le compari.

Cu primerul potrivit poți face din fiecare zi o ocazie pentru un look impecabil, iar pentru asta te invităm să pornești în căutarea alesului tău.

Sursă foto: Unsplash, Shutterstock

Total
1
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda