Uleiurile naturale pentru îngrijirea părului aduc avantaje nutritive pentru podoaba ta capilară, dacă știi sa le aplici corect și să folosești tratamentul potrivit pentru tipul tau de păr. Îți prezentăm 10 propuneri de tratament cu uleiuri naturale, pe care le poți aplica simplu și rapid la tine acasă.

Uleiul de cocos
Uleiul de argan
Uleiul de ricin
Uleiul de jojoba
Uleiul de  măsline
Uleiul de avocado
Uleiul de shea
Uleiul de rozmarin
Uleiul de in
Uleiul de cimbru

Cea mai bună soluție pentru hrănirea părului, chiar și pentru cel gras, sunt uleiurile naturale. Ele se curăță eficient și chiar dizolvă sebumul, îngrijesc părul vopsit sau deteriorat, luptă contra mătreții și contribuie la regenerarea părului, oferindu-i un aspect general mătătsos și sănătos. Însă cu atâtea variante de uleiuri naturale, pe care să o alegi? Noi venim în ajutorul tău cu o lista cu 10 propuneri:

photo 1495298975657 492a1d068595

 Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este bogat în antioxidanți și are proprietăți antifungice și antibacteriene. Când este folosit pe păr, îmbunătățește sănătatea scalpului, luptă împotriva infecțiilor și ciupercilor, stimulează creșterea părului, în timp ce adaugă volumul și strălucirea fără substanțele chimice nocive obișnuite.

Uleiul de nucă de cocos contribuie la prevenirea daunelor cauzate de pieptănare și periere și este sigur și pentru copii. Poate fi folosit ca balsam aplicat pentru câteva ore sau peste noapte. Cheia utilizării uleiului natural de nucă de cocos în loc de balsam de păr: găsește cantitatea potrivită pentru părul tău. Nu aplica mult.

Părul, la fel ca și pielea, este predispus la deteriorarea produsă de soare. Uleiul de cocos este un produs de protecție solară natural, cu un SPF de 8. Dacă plănuiesti o zi la soare, utilizează-l ca un balsam de protecție pentru întreaga zi .

Uleiul de argan

Uleiul de argan este un hidratant excelent și poate fi folosit pentru a lupta împotriva mătretii și a scalpului uscat, deoarece este extraordinar de bogat în vitamina E și antioxidanți. Se crede, de asemenea, că acizii grași esențiali din ulei ajută la reducerea inflamației pielii și la prevenirea uscării scalpului. Folosește ulei de argan pe scalp pentru a reduce uscarea și pentru a hrăni părul prin aplicarea a 5 sau 6 picături de ulei între palme. Aplică uleiul pe scalp și masează bine, apoi pune o cască de plastic și lasă uleiul să se înmoaie în păr și scalp timp de cel puțin câteva ore sau, ideal, peste noapte. Tratarea scalpului de două ori pe săptămâna cu ulei ajută la eliminarea mătreții.

Spre deosebire de mulți agenți de styling care pot cauza daune pe termen lung asupra părului din cauza numeroaselor substanțe chimice conținute, uleiul de argan îmbogățește părul, hrănindu-l cu nutrienți și reparând daunele. Înainte de a utiliza orice instrumente de styling, aplică 2-3 picături de ulei de argan. Apoi folosește pieptănul pentru a-l distribui uniform pe păr, de la rădăcini la vârfuri, pentru a te proteja de căldura intensivă a uscătorului sau a plăcii de păr.

Produsele chimice utilizate în piscine, precum și apa de mare sărată, pot avea un efect devastator asupra părului, lăsandu-l uscat. Protejează-ți părul de clor și de sare prin aplicarea în prealabil a câtorva picături de ulei, trecând de la rădăcini la vârfuri pentru a acționa ca o barieră.

 Uleiul de ricin

Uleiul de ricin este potrivit pentru creșterea părului și previne pierderea lui. Acesta se recomandă atât pentru bărbati, cât și pentru femei. Ambele sexe imbătranesc, așa că pot avea parte de o pierdere mai mare a părului și de subțierea lui, care poate fi redusă prin aplicarea uleiului de ricin.

Uleiul de ricin conține compuși naturali care favorizează creșterea părului. Un procent mare de ulei de ricin conține acid ricinoleic, unul dintre aminoacizii esențiali necesari organismului uman. Este un acid gras omega-9 care poate pătrunde în porii pielii și ai foliculilor de păr. Oferă hrană, care permite foliculilor de păr să restabilească creșterea la un nivel normal.

Uleiul de ricin va proteja, de asemenea, foliculii de păr existenți și va diminua, de asemenea, impactul soarelui și poluării.

photo 1500970914528 9a72facbf60c

 Uleiul de jojoba

Uleiul de jojoba poate împiedica despicarea părului. Ar putea fi, de asemenea, util pentru tratarea mătreții, a scalpului uscat și poate fi folosit și ca un hidratant antiinflamator și pentru piele.

Reputația de ulei ce stimulează direct creșterea părului, pe de altă parte, nu este susținută de cercetare. Un studiu recent care a testat uleiul de jojoba pentru creșterea părului a constatat că a fost mai puțin eficace decât uleiul esențial de mentă.

Din acest motiv, uleiul de jojoba nu trebuie să constituie o terapie pentru tulburări de cădere a părului. Totuși, poate fi un produs excelent pentru menținerea părului puternic, mătăsos și strălucitor.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline hidratează și oferă strălucire părului deteriorat. El acționează ca un protector de căldură, hrănește părul, fiind foarte bun pentru părul vopsit sau părul blond.

Aplicat o data pe săptămâna, 1-2 linguri de ulei de măsline pe părul uscat sau umed, pot face diferența. Se acoperă părul cu un prosop sau o cască de duș și se lasă să acționeze pentru jumătate de oră.

photo 1494539740361 7fc8edec8bfa

Uleiul de avocado

Pe cât e de delicios avocado, pe atât de benefic părului este uleiul rezultat din acesta. Uleiul de avocado este bogat în vitaminele A, E și D și astfel îți hrănește părul, oferindu-i vitalitate.

În plus, asigură și protecție împotriva razelor solare și are efect antiinflamator și hidratant. Poate fi folosit ca protecție atunci când folosești placa sau uscătorul, dar și ca balsam. Lasa-l sa acționeze cel putin jumătate de oră.

Avocado este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru îngrijirea părului.

Uleiul de shea

Oamenii cu părul creț se pot bucura de beneficiile uleiului de shea, care acționează de minune pentru tipul lor de păr. E o soluție naturală împotrivă mătreții, aplicat pe scalp și vârfuri, pentru cel puțin 15 minute.

photo 1440178536296 c1041e136dda

 Uleiul de rozmarin

Uleiul de rozmarin, deși mai puțin cunoscut, funcționează minunat pentru a stimula creșterea părului. Fortifică rădăcinile, imbunătățește circulația sanguină la nivelul scalpului și stimulează regenerarea podoabei capilare.

Pentru a te bucura de toate aceste beneficii, nu trebuie decât să adaugi câteva picături de ulei esențial de rozmarin în șamponul tău obișnuit.

Uleiul de in

Uleiul de in este bogat în Omega 3. Aceste grăsimi sănătoase hrănesc foliculii de păr și încurajează creșterea. De asemenea, previne inflamația, ajutând la stoparea căderii părului, a mătreții și a altor complicații. În plus, aplicând ulei de in pe păr, îi vei oferi un aspect lucios și sănătos.

Uleiul de in poate fi găsit în capsule lichide sau moi. Este un ulei sensibil care trebuie făcut proaspăt din semințe presate, îmbuteliat în recipiente întunecate și procesat la temperaturi scăzute în absența luminii, căldurii extreme sau a oxigenului.

 Uleiul de cimbru

Cimbrul ajută la creșterea părului, stimulând circulația sangvină în scalp. În consecință, aplicarea unui ulei de cimbru pe scalp te ajută să distribui uniform nutrienți pe întreaga suprafață a scalpului. Mulți oameni îl folosesc și pentru a îngroșa firul de păr și pentru a-i oferi strălucire podoabei capilare.

În plus, cimbrul este curățarea eficientă a părului și pentru problemele de mătreață.

photo 1522337360788 8b13dee7a37e

Alege uleiul natural preferat și descoperă-i efectele benefice pentru sănătatea și frumusețea părului tău.

Sursa foto: Unsplash

Total
8
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda