Primăvara se apropie repede și dacă îți simți deja nasul înfundat, iată ce îți propunem pentru a combate simptomele neplăcute ale alergiilor sezoniere.

După ce frigul și vremea urâtă trec, cui nu îi place să iasă în parc și să se bucure de soare și vreme frumoasă? Din păcate, plimbarea ta poate fi brusc întreruptă de senzații de mâncărime la nivelul nasului, strănut sau ochi înlăcrimați. Asta deoarece primăvara aduce cu ea și alergiile de sezon cauzate în principal de polen. Din martie și până în iunie te expui alergenilor, existând riscul de a ți se declanșa alergiile de primăvară.

Iată ce poți face pentru a te feri de alergii în primăvara ce vine și pentru a te bucura de natură, fără griji.

1. Investește într-un purificator

Deoarece aerul din casă conține deseori particule fine de praf, polen și alți alergeni, poate fi un factor declanșator al alergiilor iar poluarea din marile orașe nu face decât să înrăutățească problema. De aceea, un purificator de aer îți va fi de ajutor mai ales în sezonul critic al alergiilor. Purificatorul de aer filtrează praful, alergenii și bacteriile, aerul din casă va fi mult mai curat iar tu vei putea respira mai ușor.

2. Urmează o cură cu vitamina C

Vitamina C este extrem de utilă pentru prevenirea dar și tratarea răcelilor datorită proprietăților antihistaminice naturale care reduc simptomele și inflamațiile ce apar odată cu instalarea alergiilor.

Dacă a început deja să te supere nasul sau strănuturile sunt dese, consumă fructe și legume bogate în vitamina C precum portocale, căpșuni, suc de lămâie, conopidă, cătină sau varza de Bruxelles. 1.000 de grame de vitamina C zilnic, timp de 3 zile, vor reduce semnificativ simptomele alergice. Poți apela și la suplimentele cu vitamina C pe care le poți lua fără grijă de trei ori pe zi.

3. Evită să aerisești camera dimineața

Dimineața, cantitatea de polen este cea mai mare așa că ar fi bine să ții geamurile închise în primele ore, în special pe timp de vânt când praful și alergenii sunt transportați peste tot în atmosferă. De asemenea, și starea vremii influențează destul de mult declanșarea unei crize. Ploile vor mai reduce cantitatea de polen din aer pe când vântul, umiditatea și căldura îi vor afecta pe suferinzi.

4. Apelează la ședințe de acupunctură

Acupunctura este o terapie alternativă la care poți apela pentru a completa tratamentul convențional antialergic. Există specialiști care consideră acupunctura o modalitate utilă de prevenire și tratare a alergiilor dar nu este un consens general aici. Îți poți întreba doctorul care este recomandarea lui.

5. Începe curățenia de primăvară

Cum altfel să scapi de praful și polenul din casă decât prin curățarea încăperilor din locuința ta? Începe să cureți covoarele și chiar să le depozitezi pe timp de primăvară pentru a evita adunarea polenului în material. Suprafețele laminate precum lemnul nu atrag alergenii așa ușor.

Mai departe, curăță frigiderul, dulapurile și chiuveta, pentru a evita apariția mucegaiului, spală lenjeriile de pat și acoperă pernele cu huse hipoalergenice.

Nu ezita să ai grijă de tine pentru a evita disconfortul produs în această perioadă a anului.

Sursa foto: shutterstock.com

Total
30
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda