Petrecerea burlăcițelor este cea mai bună ocazie de a te distra cu fetele cum numai în anii de studenție știați să o faceți. Fie că plănuiți o escapadă în țările calde sau un traseu prin toate cluburile din oraș, se anunță o noapte de neuitat.  

Ai crede că organizarea unei ieșiri cu fetele e floare la ureche, dar se poate dovedi a fi o adevărată provocare. Iată rețeta secretă: începe organizarea din timp, analizează opțiunile și fii flexibilă la părerile celorlalte fete. Iar ca să te bucuri de rolul de organizator, ți-am pregătit și un ghid util de planificare.

Cine se ocupă de petrecerea burlăciţelor
Ghid practic de planificare a petrecerii
9 idei îndrăznețe pentru o petrecere de neuitat

Cine se ocupă de petrecerea burlăcițelor

Tradiția spune că domnișoarele de onoare sunt responsabile de eveniment. Oricum ar fi, mireasa nu trebuie să poarte grija organizării petrecerii decât dacă își dorește cu tot dinadinsul.  


Citește și : Cum alegi produsele cosmetice 


Prietenele cele mai apropiate sunt responsabile să pună totul la cale, cu sarcini și deadline-uri foarte clare, iar o singură persoană ar trebui să coordoneze întreaga desfășurare.  

Dacă tu ești fericita coordonatoare, începe prin a pune pe hârtie tot ce urmează să se întâmple în seara cu pricina. Desenează harta pe care trebuie să o urmezi pentru a ajunge din momentul zero, în momentul în care viitoarea mireasă zâmbește de o dor obrajii și vă mulțumește că îi sunteți alături.

Ghid practic de planificare a petrecerii

Regula de aur este ca planificarea să înceapă cu două sau trei luni înainte de nuntă, iar petrecerea să aibă loc cu aproximativ o lună înainte de ziua cea mare. Poți să organizezi ceva frumos și în câteva săptămâni, însă nu lăsa totul pe ultima clipă dacă nu vrei să reproduceți o noapte în stilul The Hangover.

Citește în continuare cum te poți organiza eficient. Ești liberă să ajustezi intervalele de timp sugerate și să personalizezi detaliile de mai jos la specificul vostru de petrecere.

Vorbește cu mireasa

Este primul lucru pe care trebuie să îl faci înainte să iei alte decizii. Pregătește câteva întrebări esențiale, dar lasă loc și de surprize.

 • Ce așteptări are de la petrecere?
 • Are sugestii sau restricții (sunt petrecerile hollywoodiene cu striperi și cluburi de noapte genul ei sau ar prefera ceva mai liniștit)?
 • Are o dată preferată?
 • Pe cine își dorește la petrecere?

Ultimul punct este foarte important și este obligatoriu să îi ceri părerea. Evită să faci presupuneri cu privire la lista de invitați.

Când: cu 3 luni înainte de petrecere.

Distribuie roluri

Cristina este cea meticuloasă și are o atenție la detalii, Ioana este carismatică și diplomată, iar Cătălinei îi place la nebunie să umble după cadouri. Numele sunt fictive, însă în orice grup de fete, se regăsesc aceste deprinderi sau preferințe. Dacă lucrați în echipă, șansele de succes vor fi mai mari, pentru că fiecare se va implica în obiectivul vostru comun.

Odată distribuite rolurile, puteți comunica cu ușurință pe un grup de Facebook sau de Whatsapp. În felul ăsta, toată lumea va fi la curent cu evoluția pregătirilor și veți evita să sâcâiți mireasa cu tot felul de întrebări.

Când: cu 3 luni înainte de petrecere.

Alege un concept

Fiind un obicei preluat de la americani, petrecerea de burlăcie nu s-a definit tradițional pe meleagurile românești. Dacă nunta implică tot felul de obiceiuri pe care vrei, nu vrei, trebuie să le respecți, când vine vorba de petrecerea dinainte de căsătorie există libertate absolută.

Pentru elementele surpriză, gândește-te la personalitatea miresei și plănuiește ceva ce știi că i-ar plăcea. Fie că este vorba de o degustare de vinuri la cele mai rafinate crame sau o drumeție aventuroasă, urmată de un foc de tabără și un cort în vârf de munte, important este ca ieșirea să fie gândită pentru ea.

Când: cu 2 luni înainte de petrecere.

Stabilește bugetul

Imediat după alegerea conceptului de petrecere, trebuie să construiești bugetul. Acesta va fi suportat în totalitate de invitate.

Poate fi un aspect delicat, însă este esențial să vă aliniați și să vă simțiți confortabil cu cheltuielile. Vorbește cu celelalte fete și negociați pană ajungeți la un numitor comun. Toate invitatele trebuie să aibă o imagine clară a activităților și a costurilor.

Alte costuri care pot apărea în funcție de specificul petrecerii: transport (avion, benzină sau limuzină), fotograf profesionist, animatori, cadouri. Cadourile pentru mireasa pot fi cumpărate la comun sau de fiecare invitată în parte. Ingredientul de bază și pentru acest punct este colaborarea.

Când: cu 2 luni înainte de petrecere.  

Ocupă-te de rezervări

Plănuiți să mergeți la o cină distinsă, la un concert sau într-un city break? Faceți toate rezervările cât mai repede cu putință!

Orientează-te pentru cele mai bune oferte de transport și cazare, nu amâna rezervările și comunică toate detaliile celorlalte fete.

Când: cu 2 luni înainte de petrecere.

Trimite invitațiile

Orientează-te către mesaje electronice, informale, cât mai simpatice și în ton cu tematica alesă. Folosește un program sau o platformă online pentru un design personalizat.

Când: cu 1 lună înainte de petrecere.


Faceți brainstorming de cadou

Cadourile nu sunt un must pentru această ocazie, dar cine nu se entuziasmează când i se pune în brațe o cutie misterioasă, atent înfășurată în panglică de satin? Cele mai inspirate cadouri sunt cosmeticele și lenjeria intimă.

Inserați puțină emoție sau umor cu mesaje personalizate și urmăriți reacțiile pe măsură ce despachetează și citește bilețelele.

Când: cu 1 lună înainte de petrecere.

Nu uita de fotograf

Dincolo de selfie-uri pentru rețelele de socializare, nu neglijați momentele cheie ale petrecerii, emoțiile și instantaneele amuzante.

Dacă petrecerea va fi una destinsă – o plimbare cu limuzina și cina într-un restaurant select – cel mai indicat este să angajezi un fotograf profesionist pentru a capta eleganța momentului.

O altă idee isteață, și în mod sigur mai accesibilă, este să cumpărați un apar foto tip polaroid. Acesta poate fi chiar cadoul care îi rămâne miresei, alături de cea mai tare colecție de poze, numai bune de pus la album.

Când: cu 2 luni înainte de petrecere.

Distrează-te la cumpărături

Petrecerea burlăcițelor este ocazia perfectă pentru a umple coșul cu toată recuzita aceea sclipitoare și amuzantă, pe care altfel îți era jenă să o cumperi: unicorni și flamingo roz, măști și cartoane haioase pentru fotografii, diverse decorațiuni pentru brioșe și pahare de cocktail cât mai shiny.

Poți inscripționa tricouri cu mesaje amuzante și nu uita de accesoriile speciale pentru mireasă, precum un voal sau o coroniță.

Când: cu 2 săptămâni înainte de petrecere.

Trimite notificări

Nu te baza ca o invitație electronică sau un email cu o lună înainte sunt suficiente pentru ca toată lumea să țină pasul cu detaliile organizatorice sau schimbările de pe parcurs. Reia informațiile esențiale și trasmite un checklist final cu dată, locație, oră și responsabilitățile fiecăreia.

Reconfirmă toate rezervările și odihnește-te cât cuprinde.

Când: în cursul săptămânii dinainte de petrecere.

9 idei îndrăznețe pentru o petrecere de neuitat

 • Club Crashers sau turul cluburilor din oraș  

Doar dacă viitoarea mireasă își dorește cu adevărat să reînvie nopțile albe din perioada studenției și să danseze cât o țin picioarele. Începeți seara cu o cină copioasă într-un local drăguț (nu ar fi indicat să vă începeți aventura pe stomacul gol) și stabiliți împreună care va fi ordinea cluburilor pe care le veți cuceri.  

 • Fuga la mare

“Trenul accelerat București – Mangalia pleacă în cinci minute de la linia cinci” – versuri îndrăgite dacă v-ați îndrăgostit în și pe muzica de la Vama Veche. O ultimă escapadă la mare ca fetele o să reînvie doruri de ducă și de libertate. Iar marea este frumoasă indiferent de anotimp, așa că nu lăsați iarna să vă oprească.

 • O zi de răsfăț la Spa

Planificarea unei nunți este stresantă, așa că o bine meritată pauză cu mireasmă de levănțică și în acorduri de muzică clasică, o să vă prindă bine. Petreceți o zi întreagă cu măști parfumate și tratamente de înfrumusețare, saună, masaj, manichiură, pedichiură și tot ce vă mai poftește inima. La final, îmbrăcați-vă frumos și luați cinați la un restaurant de lux.

 • Sex and the city

Și pentru că tot am vorbit de cluburi și restaurante de lux, de ce să nu le aveți pe amândouă, plus o sesiune de shopping pentru încălzire? Chiar dacă nu locuiți în New York, nu înseamnă că nu puteți pretinde pentru o zi și-o noapte că sunteți precum Carrie, Samantha, Charlotte și Miranda.

Petreceți întreaga zi la cumpărături de pantofi și ținute classy, iar pe seară ieșiți în oraș cu noile achiziții. Alegeți un bar select, comandați cocktailuri delicioase și începeți sesiunea de destăinuiri și picanterii.

 • Petrecere în stilul anilor 90

Este cea mai sigură alegere pentru distracție și râsete copioase. Descoperirea că știi absolut toate versurile de la melodii pe care nu le-ai mai ascultat de zeci de ani, va face pe toată lumea să se ridice de pe scaun. Rezultatul? Cântec și dans pană la ultimul vers.

Puteți organiza petrecerea într-un local sau chiar la cineva acasă. Adună melodii ale artiștilor străini, precum Britney, Shakira, Backstreet Boys și Nelly, dar și trupe românești consacrate: Animal X, Andre, Simplu, etc. Asigură-te că incluzi toate melodiile preferate ale miresei și organizați o sesiune de karaoke după ce prindeți puțin curaj.

 • Concert la trupa favorită

Dacă prietena ta este pasionată de muzică sau are o trupă preferată, un concert combinat cu un city break o vor face cu adevărat fericită.

Pune în aplicare super-puterile de domnișoară de onoare și obține accesul în backstage pentru o întâlnire cu artistul favorit. Experiența va fi de neuitat, iar mireasa va fi recunoscătoare tot restul vieții..

Fă rost de lista trupelor ei preferate cu câteva luni înainte de nuntă și urmărește turneul lor prin Europa. Alege o locație accesibilă ca distanță, bilete de avion și cazare și convinge-le pe celelalte fete să îmbrățișeze aventura. Pentru această idee, puteți să ascundeți cât mai multe detalii miresei pentru a face surpriza și mai incitantă.

 • Drumeție și campare

Nu toate fetele își doresc o noapte gălăgioasă și dureri de cap a doua zi. Dacă viitoarea mireasă este iubitoare de natură, o aventură la munte ar putea fi cea mai bună alegere.

Pregătește o listă cu toate elementele esențiale, precum corturi, saci de dormit, păturele, încălțăminte de munte, marshmallows, un felinar sau beculețe pentru decorarea corturilor și porniți la drum. Când obosiți și se apropie înserarea, găsiți un loc frumos de campare, faceți un foc de tabără și depănați amintiri.

 • Plimbare cu bicicletele și picnic la iarbă verde

Și nu orice picnic, ci unul cu adevărat cochet. Scoateți rochițele de în de la naftalină, împletiți bentițe și coronițe din flori și luați coșul cu merinde pe bicicletă. Anotimpul perfect ar fi primăvara sau vara, însă important este să vă bucurați de o zi în natură, de un vin bun și fructe proaspete.

 • Petrecere în pijamale

O petrecere în pijamale este o idee accesibilă și distractivă. Retrăiți anii adolescenței, făcând toate lucrurile care va bucurau pe atunci: sesiuni de make-up în ținute trăznite, dulciuri și pop-corn, bârfe și râsete până picați din pat.

Împarte sarcinile cu aprovizionarea de gustări și băutură, decorațiuni speciale, muzică și jocuri. Desemnează o responsabilă de board games sau rămâneți pe varianta clasică cu “Adevăr sau Provocare” și “Eu niciodată”.

Puteți organiza și un maraton de filme romantice. Veți avea nevoie de un culcuș moale și colorat pe covor, cu multe pernele și pături. Ca să fie și mai amuzant, transformați filmul într-un joc de băut. De exemplu, urmăriți Magic Mike și faceți o regulă din a bea câte o gură de cocktail de fiecare dată când apare un actor fără tricou.

Indiferent de locația și conceptul de petrecere, cel mai important este că veți petrece timp împreună, iar mireasa va fi înconjurată de cele mai dragi din viața ei. Asigură-te că va fi în centrul atenției și că pentru o scurtă perioadă de timp nu va mai avea nicio grijă.

Sursă foto: Unsplash, Shutterstock.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda