Fiecare zi de luni pare a fi un nou episod al unei povești de groază fără sfârșit pentru cei mereu stresați și ocupați. O urâm uneori cu atâta intensitate încât specialiștii au decis că e un adevărat sindrom care merită și-un nume: Monday Blues. Dar chiar e cazul să ne găsim în această stare de tristețe anxioasă la fiecare început de săptămână sau ar trebui totuși să facem ceva legat de asta? Cea de-a doua variantă pare a fi totuși opțiunea corectă…

Bine, bine, dar cum facem asta?

Programează dinainte o ieșire la film pentru seara de luni, la care să te gândești cu entuziasm întreaga zi

Cea mai simplă cale de a asocia ziua de luni cu ceva pozitiv este să programezi o activitate „de weekend” pentru seara de luni. Mai ales dacă e vorba de o ieșire relaxantă cu iubitul sau prietena cea mai bună, îți va fi greu să te mai agăți de Monday Blues, știind că urmează să îți petreci timpul cu oameni dragi. O seară de film ar putea fi rețeta perfectă pentru fiecare sfârșit de luni, indiferent de cât de obositoare ți-a fost ziua până în acel punct.

Ba mai mult, pentru că lumea nu se prea înghesuie să meargă la film lunea, cinematograful va fi mai liber și nu va mai trebui să stai la cozi pentru popcorn și bilete. În pus, vei putea chiar beneficia de acele bilete la un preț mai mic, datorită avantajelor oferite de un program precum Cinema BT. Prin intermediul acestuia, pentru fiecare bilet cumpărat lunea cu punctele de loialitate acumulate pe cardul STAR BT vei primi un bilet gratuit la oricare dintre filmele care rulează atunci la Cinema City.

Fiecare bilet la film platit cu STAR de la BT iti aduce un bilet gratuit. | Află mai multe detalii pe starbt.ro.

Începe ziua cu dreptul și acordă-ți timp pentru un mic dejun sănătos

BT WOT 6

Înainte de a începe să te gândești la toți oamenii pe care trebuie să-i suni în ziua aceea sau la toate proiectele care au nevoie de o rezolvare urgentă, ia-ți un răgaz și mănâncă un mic dejun sănătos. Astfel, îți vei începe ziua cu dreptul și nu vei resimți acea senzație păcătoasă de iritare, din cauza scăderii glicemiei.

Poți chiar să-ți comanzi în avans un mic dejun care să includă un mix de ingrediente care să-ți dea energia necesară pentru primele ore ale zilei. Native Box livrează astfel de cutii gata pregătite pentru micul dejun, care includ granola proaspătă, nuci, unt de arahide bio și miere polifloră.

Prețul abonamentului Mic Dejun este de 110 lei pe lună. | Pachetul îl găsești accesând pagina Native Box.

Fă-ți un plan de bătaie pentru întreaga săptămânăBT WOT 4

Un alt lucru pe care îl poți face pentru a nu te lăsa copleșită de agenda încărcată a zilei este să profiți de momentul dimineții și să-ți faci un plan pentru ziua de luni, dar și pentru întreaga săptămână. Trasează acolo obiectivele și activitățile cele mai importante pe care le ai de realizat, având grijă să-ți lași un timp programat și pentru tine.

Astfel, îți va fi mai ușor să nu te pierzi în micile detalii neplăcute care apar mereu și să ai o perspectivă de ansamblu asupra situației. Dacă vei mai opta și pentru o agendă care să te binedispună doar văzând-o, atunci lucrurile sunt pe jumătate rezolvate. Planner-ul de la Choofi, ilustrat cu mare măiestrie, îți va aduce aminte să iei fiecare zi pas cu pas și să te bucuri și de lucrurile mărunte.

Preț: 65 de lei | Plannerul poate fi comandat de pe Choofi.ro.

Ia cu tine ceva de citit, pentru drumul spre lucru sau pentru pauzele plictisitoare

BT WOT 5

Fructifică fiecare răgaz pe care îl ai făcând ceva benefic, în loc să dai scroll după scroll pe Facebook. Ascultă muzica ta preferată sau citește ceva care să te inspire sau să te pună pe gânduri, în sens pozitiv. Dacă nu-ți place să începi o carte și să fii nevoită să te întrerupi adesea din lectura ei, atunci las-o pe aceea pentru momentul serii sau pentru weekend, când vei avea mai mult răgaz.

Alege-ți, în schimb, o revistă cu articole bine scrise și relevante pentru tine și pasiunile tale. Dacă ești în pană de idei, revista DOR, cu apariție trimestrială, poate fi o soluție fericită. Abonându-te la ea, revista va fi trimisă automat spre tine prin curier și, după ce o răsfoiești, poți s-o pui direct în geantă pentru acele momente de pauză.

Prețul abonamentelor pornește de la 90 de lei. | Revista se găsește la adresa Decatorevista.ro.

Debordează de încredere cu o ținută bine aleasă și un ruj roșu

BT WOT 2 1

Un outfit și un ruj de impact îți pot oferi acel plus de încredere și de energie de care ai nevoie pentru a-i ține piept cu brio zilei de luni și a tăvălugului pe care aceasta îl aduce. Nici nu e nevoie să mergi la o sesiune de shopping pentru asta (decât dacă vrei, bineînțeles), ci poți să optezi pentru hainele care te fac să te simți de milioane și pentru rujul pe care îl porți atunci când vrei să fii invincibilă.

Totuși, probabil că o sesiune de cumpărături nu e prea departe în viitor, iar dacă vrei să testezi ceva nou, gama de makeup de la Gerovital tocmai s-a lansat, anul acesta. Încearcă unul dintre rujurile cu acid hialuronic, pentru un plus de culoare și hidratare care să te facă să radiezi.

Prețul unui ruj cremos cu acid hialuronic este de 50 de lei. | Pe acesta îl poți cumpăra de pe Farmec.ro.

Prin aceste câteva mici trucuri, până când vei ajunge la lucru, groaza zilei de luni se va risipi treptat – treptat. Aplică-le la începutul fiecărei săptămâni, iar în timp trucurile vor deveni obiceiuri firești, datorită cărora nu numai că nu vei mai detesta lunea, ci o vei aștepta cu entuziasmul asociat unei noi provocări.

Imagine cover: Shutterstock

Total
41
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda