Pielea, cel mai vast organ al corpului uman, este totodată cartea de vizită a unei femei. Au spus-o mamele, au spus-o și bunicile, iar noi am crescut cu această grijă: să avem o piele frumoasă.

Tehnologia cu radiofrecvență nu este o invenție nouă. A apărut în anul 2001 în America de Nord și a fost lansată pe piața europeană în 2007. De atunci până în momentul de față, tratamentul s-a extins în afara clinicilor de modelare corporală, fiind tot mai prezent în ofertele saloanelor cosmetice.

Ce este radiofrecvența?
Cui i se adresează acest tratament?
Ce se întâmplă în timpul unei ședințe?
Tipuri de radiofrecvență
5 beneficii ale radiofrecvenței
Când încep rezultatele să apară?
7 trucuri de menținere a rezultatelor
Există efecte adverse?
Dar contraindicații?
Cât costă o ședință sau mai multe?

Ce este radiofrecvența?

Radiofrecvența este o procedură non-invazivă de tratament prin aplicarea de ultrasunete și încălzirea țesutului adipos și a dermului, fără a afecta epidermul. Undele electromagnetice acționează asupra țesuturilor, topesc depozitele de grăsime sau stimulează secreția de colagen și elastină, stimulând regenerarea naturală a pielii.


Citește și : Cum alegi produsele cosmetice 


Este o soluție accesibilă pentru tonifierea locală a pielii, de la coapse și abdomen, până la brațe, gât sau ridurile de expresie. Tratamentul conferă tonus și fermitate, reducând țesuturile adipoase, vergeturile sau ridurile de expresie; este practic o alternativă mai sănătoasă și mult mai accesibilă la intervențiile chirurgicale periculoase și nu implică niciun disconfort fizic pe durata sau după încheierea tratamentului cosmetic.

Cui i se adresează acest tratament?

Oricărei femei care dorește să-și îmbunătățească în mod discret și totodată perceptibil aspectul pielii. Fie că este vorba despre inesteticele vergeturi pe care nu le mai poate ascunde la nesfârșit sub pareo, celulita care se încăpățânează să rămână după tot efortul depus în sala de fitness sau ridurile de expresie care se accentuează zi după zi.

Dacă ai nevoie de un tratament eficient, cu rezultate rapide și vizibile, poți încerca cu încredere o ședință de radiofrecvență.

Totodată, este soluția ideală pentru mămicile care au rămas cu semne după naștere: vergeturi albe, exces de piele în zona abdomenului sau depozite de grăsime. Curele drastice de slăbire sau variațiile în greutate cauzează aceleași rezultate inestetice la nivelul pielii, dar pot fi remediate prin câteva sesiuni de radiofrecvență la un salon de încredere.

Ce se întâmplă în timpul unei ședințe?

Tratamentul este unul relaxant, nu întâmplător fiind inclus pe listele de masaj ale saloanelor de înfrumusețare. Durează aproximativ o oră și jumătate și are două etape.

Primul pas este aplicarea unui gel cosmetic și masarea pielii cu 4 dispozitive multifrecvențiale. În continuare, se masează pielea în mișcări circulare cu un dispozitiv mobil ce emană energie termică către toate straturile pielii prin undele de radiofrecvență, denumite și unde magnetice.

Magia se întâmplă însă la nivelul straturilor profunde ale pielii – mai exact, la nivelul celui mai adânc strat al pielii, dermul, învecinat cu stratul adipos. Aici se produce o încălzire de până la aproximativ 60 – 65°C, prin care se stimulează contracția fibrelor de colagen și producția de noi fibre elastice. Creșterea naturală de colagen stimulează strângerea țesuturilor și a adipocitelor.

Căldura stimulează contracția țesuturilor moi din zona vizată, care se comprimă și realiniază, dobândind fermitate. Suprafața devine elastică și vizibil regenerată.

Spre deosebire de procedurile invazive care afectează în primul rând straturile superficiale ale pielii, tratamentul acționează la nivelul celui mai adânc strat al pielii. Stratul superior, epidermul, nu este afectat sau lezat în niciun fel. Refacerea se produce astfel natural, cu ajutorul undelor magnetice.

Rezultatele sunt vizibile după prima ședință.

Tipuri de radiofrecvență

În funcție de zona cu probleme, radiofrecvența este de două feluri: corporală și facială.

Radiofrecvența corporală

Este folosită pentru diminuarea aspectului de coajă de portocală, pentru înlăturarea vergeturilor sau reducerea stratului adipos, atunci când acesta se depune predominant pe anumite zone precum coapse, abdomen sau brațe.

Asemeni mesajului de drenaj limfatic, procedura îmbunătățește circulația sanguină, contribuie la eliminarea toxinelor și lichidelor din organism și îmbunătățește metabolismul celular prin vasodilatație.

Căldura emanată în țesuturi continuă să lucreze după finalizarea ședinței. Pentru rezultate mai vizibile și de durată se recomandă efectuarea unui număr de aproximativ 8 ședințe, la un interval de câteva zile.

Radiofrecvența facială

Fără bisturiu și fără inserare artificială de botox, radiofrecvența promite diminuarea ridurilor și redobândirea unui ten proaspăt, luminos, vizibil întinerit. Acționează asupra mai multor probleme de natură estetică precum pungile de sub ochi și cearcănele, cicatricile cauzate de acnee, pori dilatați, piele în exces în zona gâtului sau lipsa de fermitate a pomeților.

Este un tratament de lifting mai eficient decât orice cremă anti-rid, deoarece undele magnetice pătrund în profunzime și stimulează direct producția de noi fibre de colagen. Remodelează astfel conturul facial, iar efectul continuă după încheierea ședinței.

Există mai multe tratamente de radiofrecvență facială, în funcție de numărul de electrozi folosiți:

  • monopolară
  • bipolară
  • tripolară
  • hexapolară

Radiofrecvența hexapolară folosește 6 poli de tratament și este cea mai avansată tehnologie de acest fel, însă este disponibilă doar în câteva saloane mai exclusiviste. Avantajul acestui aparat constă în tratarea rapidă a unei suprafețe mai mari, ceea ce înseamnă că rezultatele sunt mai rapide.

5 beneficii ale radiofrecvenței

Beneficiul major este că tratamentul cu unde magnetice este o alternativă non-intruzivă la operațiile estetice costisitoare, adesea riscante. Printre efectele tratamentului se numără:

  • Diminuarea sau reducerea celulitei

Celulita este cea mai controversată problemă de natură estetică pe care o întâmpină doar femeile (norocoasele de noi). Este vizibilă de regulă în jurul feselor și în spatele coapselor, pentru că aici se depozitează grăsimile corporale. Ce face radiofrecvența în acest caz este să reducă țesuturile grase și aspectul de coajă de portocală.

  • Topirea depozitelor de grăsime

Tratamentul determină topirea grăsimilor și drenarea lor în sistem. Efectul rezultat se aseamănă cu mijloacele chirurgicale de pierdere în greutate. Avantajul în acest caz este că poți scăpa de grăsimea din zonele pe care nu le poți lucra la sală sau care nu se lasă intimidate de oricâte diete ții.

  • Reducerea ridurilor și a vergeturilor

Fermitatea tenului este afectată de factorii de mediu și de alimentație, nu doar de procesul natural de îmbătrânire. Astfel, femeile dezvoltă prematur riduri inestetice și un ten cu aspect obosit. Aportul de vitamine și minerale poate îmbunătăți aspectul pielii, iar daunele deja create de toxinele din mediu și din alimentație pot fi corectate cu ajutorul radiofrecvenței aplicate local, sub pleoape, pe conturul gurii sau în zona frunții. Undele stimulează abilitatea naturală a pielii de a produce colagen, efectul fiind un ten mai ferm, întinerit.

  • Remodelarea conturului corporal

Procedura se aplică local în zonele cu piele excesivă, ca urmare a sarcinii, a unor operații de micșorare a stomacului sau a schimbărilor bruște de greutate. Contracțiile remodelează straturile de grăsime exact din zonele cu probleme, îmbunătățind postura corpului.

  • Drenaj limfatic

Tratamentul favorizează eliminarea de lichide și toxine prin activarea circulației în zona tratată.

Când apar rezultatele?

Chiar după prima ședință vei observa o îmbunătățire a aspectului pielii. Tratamentul este progresiv, deci rezultatele vor continua să apară după fiecare ședință, chiar și până la 3 luni după finalizarea tuturor ședințelor.

Sunt recomandate mai multe sesiuni de tratament, aplicate la intervale scurte de timp.

În cazul ședințelor corporale, se recomandă un abonament de 8-12 ședințe, la intervale de între 5 și 7 zile. Pentru rezultate ale tenului sunt suficiente 6-8 ședințe, însă cu o pauză de două săptămâni între intervenții, deoarece pielea este subțire și mai sensibilă.

Tratamentul funcționează și persistă dacă ai grijă de pielea ta prin dietă, sport și hidratare.

7 trucuri de menținere a rezultatelor

  1. Hidratează-ți pielea în permanență!
  2. Consumă multe lichide!
  3. Scapă de impurități folosind un produs bun de curățare a tenului!
  4. Evită razele ultraviolete!
  5. Monitorizează răspunsul pielii alături de un medicul dermatolog!
  6. Află ce alte tratamente corporale funcționează bine cu radiofrecvența!
  7. Fii răbdătoare! Rezultatele apar în timp.

Există efecte adverse?

Efectele secundare sunt minime și dispar imediat după ședință. Dacă oricare din efectele secundare de mai jos persistă mai mult de o săptămână, este recomandat să apelezi la sfatul unui medic dermatolog:

  • înroșirea pielii sau pete pigmentare tranzitorii
  • descuamarea pielii
  • roșeață însoțită de inflamație ușoară
  • sensibilitate cutanată

Dar contraindicații?

Tratamentul este interzis în perioada de sarcină sau alăptare sau persoanelor sub 18 ani. Femeile care suferă de probleme acute ale pielii sau afecțiuni preexistente din lista de mai jos, nu ar trebui să folosească această metodă de tratament:

  • afecțiuni severe cardiace, epilepsie, antecedente de cancer sau alunițe pre maligne, deficiențe renale
  • persoanelor purtătoare de proteze metalice, de stimulator cardiac sau de sterilet metalic
  • piele foarte uscată și fragilă, eczeme, herpes, boli contagioase
  • intervenții chirurgicale în ultimele luni sau semne incomplet vindecate
  • sarcină și alăptare

Cât costă o ședință sau mai multe?

Prețul unei ședințe variază în funcție de salon, de aparatura folosită și numărul de ședințe inclus într-un abonament.

Tratamentul necesită o investiție financiară. Chiar dacă în medie te poți aștepta la un cost de 100 lei/ședință, ia în calcul că rezultatele de durată necesită aproximativ 8 ședințe într-un interval scurt de timp.

Pentru radiofrecvență corporală costul este de aproximativ 100 lei/ședință și poate scădea pană la 65 lei/ședință la un abonament de minim trei ședințe. Radiofrecvența facială este puțin mai accesibilă, costul fiind aproximativ 50 lei/ședință la abonament de minim trei ședințe.

Dacă ești curioasă, mergi la o ședință de radiofrecvență. Alege un salon de încredere, cu aparatură de ultimă generație și condiții de igienă optime.

Sursa foto: Shutterstock, Unsplash.

Total
1
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda