Înainte să-ți petreci o zi la plajă pentru o piele măslinie, ar trebui să știi care sunt riscurile la care te expui. Te-ar putea determina să alegi sănătatea în detrimentul bronzului.

O piele bronzată, cu nuanțe brune, este de câteva decenii bune un etalon de frumusețe. Soarele, însă, nu este întotdeauna benefic, iar o expunere prelungită poate provoca o mulțime de neplăceri, atât la nivelul pielii, cât și în ceea ce privește sănătatea ochilor. Iată câteva riscuri la care te expui atunci când petreci o zi întreagă în bătaia directă a soarelui.

Cel mai mare risc al expunerii îndelungate la soare

Probabil ai auzit până acum că soarele poate duce la dezvoltarea unor tumori, însă legătura dintre arsurile solare și cancerul de piele este adesea subestimată de femeile ce își doresc o piele strălucitoare și măslinie. Riscul este și mai mare în cazul persoanelor cu pielea albă, care sunt mai sensibile la razele UV. De altfel, orice persoană care a suferit o arsura solară pe piele, indiferent de gravitate sau gradul de extindere, are cu cel puțin 10% mai multe șanse de a dezvolta o formă de cancer la nivelul pielii pe parcursul vieții.  

Înainte să dai fuga la plajă, te sfătuim să citești aceste informații prețioase despre cancerul de piele ce provin direct de la un medic dermatolog. Acolo vei vedea cum arată un melanom, pe ce zone ale pielii se dezvoltă de obicei, dar și cum putem să ne ferim de el.

Încă nu ești convinsă că soarele poate să fie dăunător pielii? Privește clipul de mai jos intitulat sugestiv „Cum ne vede soarele” și vei vedea că pe pielea noastră există semne ale expunerii la soare pe care încă nu le vedem, dar care în timp vor deveni vizibile.

Vrem o piele bronzată pentru a arăta cât mai bine, dar pe termen lung obținem un aspect îmbătrânit

Aspectul plăcut al pielii bronzate este un efect pe termen scurt. Pe termen lung, expunerea la soare afectează elasticitatea pielii și provoacă pete și riduri. În locul unei veri cu piele bronzată, mai bine alegi o viață cu piele sănătoasă și cu un aspect tânăr, nu-i așa? Loțiunile de plajă te pot ajuta enorm în a-ți proteja pielea, cu condiția să aibă un factor de protecție cât mai ridicat.

Mai mult decât atât, loțiunea pentru soare nu trebuie folosită numai vara, iar pentru a avea parte de protecție mereu poți alege diverse produse de machiaj – fond de ten, balsam de buze – cu SPF cât mai ridicat.

Pielea nu este singura care are de suferit de pe urma soarelui

Ne-am obișnuit să credem că pielea este singura ce are de suferit de pe urma razelor UV și uităm de faptul că și ochii pot fi afectați de soare. Soarele poate provoca arsuri chiar și la nivelul ochilor, nu doar la nivelul pielii. Mai mult decât atât, un studiu realizat în Statele Unite ale Americii, de specialiștii de la National Eye Institute, a scos la iveală faptul că persoanele care care au fost expuse la soare în adolescență 4-5 ore pe zi, prezintă un risc cu 50% mai mare să dezvolte degenerare maculară la maturitate.

În final, trebuie să știi că aceste riscuri apar la expunerea îndelungată și că nu trebuie să te ferești complet de soare, deoarece el ajută la producerea vitaminei D. El este de ajutor și în ceea ce privește starea de spirit, însă, trebuie să ne bucurăm de el cu măsură.

Sursa foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda