Uneori, simți nevoia să scapi de aglomerația și zgomotul orașului și să te refugiezi într-o zonă cât mai izolată și mai liniștită. Iar casa de la țară îmbină perfect nevoia ta de liniște cu aerul curat și verdeața care te întâmpină acolo.

Dacă obișnuiești să mergi la țară în fiecare weekend, atunci probabil te-ai lovit deja de prima problemă a căsuțelor tradiționale: lipsa confortului de la bloc. Această situație este cu atât mai deranjantă pe timpul iernii, când frigul sau lipsa apei calde te fac să te gândești de două ori înainte să îți părăsești, chiar și pentru două zile, apartamentul călduros din oraș. Însă, cu puțin efort, poți transforma și casa de la țară într-un loc confortabil din toate punctele de vedere. Iată ce trebuie să știi, astfel încât să nu cheltuiești o avere, dar să profiți de toate avantajele unei căsuțe izolate:

Căldura și apa caldă sunt primele probleme pe care le ai de rezolvat

Majoritatea caselor de la țară se încălzesc pe timpul iernii cu ajutorul sobelor din teracotă, însă aceasta este o soluție nu numai foarte costisitoare, ci care necesită și mai mult efort. Odată cumpărate, lemnele trebuie sparte, depozitate și cărate în casă, iarna. Iar soba consumă o cantitate mare de lemne pe timpul iernii, ceea ce poate duce la costuri nejustificat de mari. De aceea, cea mai bună soluție în cazul tău este să îți instalezi una dintre aceste centrale electrice pe lemne, care nu numai că îți vor asigura confortul termic, dar vei avea apă caldă la discreție și o temperatură constantă în toate camerele din casă. Iar pe termen lung vei constata că ai economisit bani, pentru că nu vei mai plăti la fel de mult pe lemne.

Izolează-ți casa pentru a scăpa de ger sau caniculă

Izolarea locuinței rămâne una dintre cele mai bune metode pentru a te proteja de temperaturile extreme. O izolație bună te va adăposti de ger pe timpul iernii și de canicula din toiul verii și este o soluție ideală mai ales dacă nu ai posibilitatea de a-ți instala un aparat de aer condiționat. Izolația se poate face atât la exterior, cât și la interior și nu ai nevoie neapărat de ajutorul unui profesionist. Cele mai multe plăci izolatoare pot fi montate de oricine, iar dacă te documentezi puțin înainte vei scăpa foarte ieftin.

Găsește-ți activități relaxante, care să-ți solicite îndemânarea

Dacă nu vrei să ajungi la țară și să stai tot în casă, în fața televizorului, atunci ar fi bine să îți găsești o altă activitate relaxantă, pe care să o poți desfășura în aer liber, și care să îți aducă împliniri. De exemplu, amenajarea unei grădini cu flori sau a unei sere de legume îți va da răgazul de a fi singură cu gândurile tale sau de a te deconecta de la problemele cotidiene. La finalul unei zile petrecute în grădină te vei simți cu bateriile reîncărcate, gata să te întorci la o nouă săptămână de serviciu.

Ia în calcul renovarea mansardei

Locuiești la casă și este păcat să nu profiți de toate avantajele acestui lucru. Iar o mansardă renovată, cu o fereastră în tavan prin care să poți admira cerul este visul oricărei persoane care stă la casă. Bineînțeles, renovarea mansardei presupune mai multe operațiuni complexe și ai nevoie de ajutorul unui expert, mai ales pentru proiectarea formei acoperișului sau pentru a trage țevile de apă caldă și căldură în podul casei tale.

Tu cum ai vrea să arate casa ta de la țară? Care dintre propunerile noastre ți se pare cea mai importantă?

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: VarnaK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda