Anticiparea unei călătorii ne face mai fericiți. Ne simțim mai bine cu sănătatea noastră, cu situația noastră financiară și cu modul de viață în general, atunci când urmează să plecăm într-o vacanță, conform unui studiu publicat pe journals.sagepub.com.

Pe lângă bagajul mare cu toate hainele, de obicei mai ai și un rucsac care să îți fie partener în toate explorările zilnice. În el înghesui toate obiectele esențiale:

  • Portofelul
  • Ochelarii de soare
  • Cremă protecție solară
  • Șervețele uscate și umede
  • Aparat foto

În plus față de cele obișnuite, ți-am pregătit o listă cu 5 obiecte interesante pe care le poți adăuga în rucsacul tău.

1. O eșarfă cu buzunar ascuns

prairie creek on white3

Eșarfă Prairie Creek Mint,  ≈ 160 lei, pe speakeasytravelsupply.com

Pantalonii și blugii pentru femei rareori au buzunare care pot fi folosite iar într-o geantă mare poate fi greu să găsești cheile sau balsamul de buze. În plus, în călătorii vrei să ai mereu documentele importante și banii la îndemână.

Pentru asta poți folosi o eșarfă care, pe lângă că îți ține de cald sau te protejează de soare, are și un buzunar ascuns destul de mare, pentru a-ți adăposti pașaportul, buletinul, banii, telefonul, ochelarii sau balsamul de buze.

Astfel, poți transporta în siguranță ce este important pentru tine, pentru că nimeni nu va ști că ai un buzunar ascuns în eșarfă.

2. O baterie externă

res ea25e124390c771a4032f4d659aac1a1 450x450 lahm

Baterie externă Cellara, 99 lei, pe arsis.ro

Telefoanele devin tot mai subțiri și mai performante. Performanța, însă, are nevoie de mai multă energie, pe care telefoanele nu o au, dar bateriile externe, da. Un acumulator extern îți oferă libertatea de a nu depinde de o priză, de a nu fi nevoită să cauți o cafenea când telefonul tău arată 5% baterie.

Când călătorești, mai ales în străinătate, te bazezi pe Google Maps pentru a te orienta. Dacă telefonul e descărcat, te poți pierde. Pentru a nu ajunge în situația în care lipsa bateriei te împiedică să chemi un taxi când ai nevoie de el, poți avea mereu o baterie externă în geantă.

De exemplu, bateria externă Cellara de la Mobiup are o capacitate de 10000 mAH și este compatibilă cu orice tip de smartphone. Are două porturi USB, ca să îți poți ajuta și prietenii care sunt în aceeași situație cu tine.

3. O alarmă de protecție

61SdqNkpMSL2

Alarma Vigilant 130DB, ≈ 64 lei, pe vigilantpps.com

Cel mai important lucru în orice călătorie este siguranța. Un studiu publicat pe stopstreetharassment.org spune că aproximativ 81% din femei au experimentat o formă de hărțuire sexuală de-a lungul vieții.

O modalitate de protecție poate fi folosirea unei alarme care, odată pornită, va scoate un zgomot puternic, care să sperie atacatorii și să atragă atenție asupra ta, în caz că ai nevoie de ajutor. Alarma Vigilant produce un sunet de 130 dB când apeși butonul mic de pe față. Poate fi oprită apăsând un alt buton de pe spate. În caz că bateria este descărcată, alarma are și un fluier în partea inferioară.

4. Un organizator pentru accesorii

81rEF8cJI5L2

Organizator bijuterii, ≈ 92 lei, pe lilyanddrew.com

Dacă îți place să petreci în vacanțe, cel mai probabil vrei să ai și niște accesorii la tine în bagaj. Dar, cum bine știi, de cele mai multe ori, bijuteriile au de suferit când sunt transportate, lanțurile se încurcă și pandantivele se pot sparge.

Un organizator de bijuterii, dintr-un material moale, te ajută să menții bijuteriile intacte, într-un suport moale, care le va oferi protecție în fața loviturilor. În plus, sistemele de prindere separate nu vor permite încâlcirea accesoriilor.

Acest organizator de la Lily&Drew are 6 prinderi pentru lanțuri, o bară pentru mai multe inele și 32 de găuri pentru cercei. Astfel, te poți accesoriza diferit în fiecare zi a vacanței tale.

5. Sticlă reutilizabilă și pliabliă

BeFunky collage

Sticlă pliabilă, ≈ 120 lei, pe bubibottle.eu

Regula de 8 pahare de apă pe zi nu este confirmată științific, studii de pe ncbi.nlm.nih.gov susținând că trebuie să bem apă atunci când ne este sete și mai ales dacă depunem efort fizic. Atunci când călătorești, cel mai probabil vei depune efort, te vei plimba ca să vezi toate obiectivele turistice, vei descoperi străduțe ascunse și vei dansa seara în baruri cu muzică tare.

E complicat să cauți mereu un loc de unde să îți cumperi o sticlă de apă pe care să o arunci apoi, posibil contribuind la insula de plastic din Pacific. O opțiune mai eco-friendly este o sticlă de apă reutilizabilă.

Sticla de la Bulbi este confecționată din silicon fără BPA și este ușor de curățat, chiar și la mașina de spălat. În plus, este pliabilă, atunci când nu o folosești poți să o strângi și să o arunci ușor în geantă, nu îți va ocupa mult spațiu.

Fiecare din obiectele prezentate mai sus te vor ajuta în călătoria ta, în diferite moduri: pentru a avea mereu telefonul încărcat, pentru a te hidrata sau pentru a fi în siguranță.

Tu ce obișnuiești să pui în rucsacul de călătorie?

Sursa foto: Shutterstock

Total
14
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda