Ca femeie îți dorești să arăți mereu impecabil pentru a te simți cât mai bine în pielea ta zi de zi și la orice ocazie.

Dacă te numeri printre norocoasele care nu au nevoie de fond de ten zilnic, atunci citește oricum acest articol deoarece suntem sigure că vei avea cel puțin o ocazie în care va trebui să porți fond de ten și este important să știi să îl alegi pe cel care ți se potrivește cel mai bine.

Cu toate acestea, oricare ar fi situația în care trebuie să-l alegi, să te asiguri că pui în coșul virtual sau cel real fondul de ten profesional care să îți dea acel boost de încredere și bunăstare.

Tipuri de fond de ten

În cazul în care ești la început pe acest drum al machiajului sau pur și simplu dorești să faci o schimbare, ai ajuns unde trebuie. Azi îți povestim despre tipuri de fond de ten și cum să îl alegi pe cel mai bun pentru tine ținând cont de mai multe caracteristici pe care acesta le are și tenul tău la fel.

  1. Fond de ten compact: acesta este unul dintre cele mai cunoscute și folosite fonduri de ten de către femeile din lumea-ntreagă. Are o textură solidă sau cremoasă, în funcție de recipientul în care îl găsești. Acoperirea sa este medie sau completă și poate fi ușor folosit atunci când ai nevoie să îți reîmprospătezi machiajul în timpul zilei sau al unui eveniment. Cel mai des îl folosesc doamnele care au pielea normală sau grasă.
  2. Fond de ten pudră – a nu fi confundat cu produsul care se folosește nu doar ca finish touch, ci și ca bază de machiaj. Acesta are o textură fină și se întâlnește cel mai des sub formă de pudră liberă sau presată. Acoperirea pe care o oferă este una ușoară sau medie și se folosește la pielea grasă sau mixtă.
  3. Fondul de ten cu aspect luminos oferă, după cum și numele îi spune, un efect radiant tenului. Aspectul acestuia va fi cel al unui ten sănătos și hidratat datorită particulelor reflectorizante de lumină și a ingredientelor care nu doar că ajută pielea să arate mai bine, ci și să fie mai sănătoasă.
  4. Fondul de ten mineral conține ingrediente naturale, minerale și deloc aditivi chimici sau conservanți. Acesta este potrivit pentru pielea sensibilă și pentru femeile însărcinate. Are o acoperire ușoară până la medie.
  5. Fondul de ten cu SPF este indicat să-l folosești mai ales vara, însă noi îți recomandăm să o faci de-a lungul anului deoarece razele UV nu iau pauză niciodată; chiar dacă intensitatea lor scade în anotimpurile reci, nu înseamnă că dispar. Mai ales dacă ai probleme de tip cuperoză sau rozacee este recomandat să folosești fonduri de ten cu protecție SPF.
  6. Fondul de ten lichid este cel mai cunoscut și de aceea l-am lăsat la urmă. Ceea ce îl face cel mai cunoscut și cel mai folosit este faptul că se potrivește pentru majoritatea tipurilor de ten. Textura lui este ușoară spre medie și este atât de versatil încât poți să creezi acoperirea pe care o dorești.

Acum că știi câte feluri de fond de ten există poți să iei decizii mai informate când vine vorba despre machiaj.

Având în vedere că acesta este baza oricărui make-up, ai grijă să îl alegi în așa fel încât să fie în concordanță atât cu textura și culoarea pielii tale, cât și cu restul produselor și culorilor pe care urmează să le aplici.

Există totuși unele momente în care, oricât de mult research ai face, parcă tot nu știi ce să alegi, iar atunci îți recomandăm să discuți cu un specialist care să te ajute să iei cea mai bună decizie și apoi să continui în aceeași direcție.

Cel din urmă sfat pe care ți-l dăm este să alegi mereu produsele profesionale în detrimentul celor mass-market. Asta pentru că diferența de calitate își spune cuvântul și cele profesionale vor rezista mult mai bine pe ten față de celelalte.

Credite foto: pexels.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda