Fie că ne place sau nu, sezonul rece parcă își arată colții tot mai des și trebuie să ne gândim cum putem să facem această trecere cât mai ușoară pentru întregul organism și pentru păr în același timp.

Schimbările, mai ales dacă sunt bruște, pot să ne afecteze în moduri în care cu greu ne putem imagina și tocmai de aceea trebuie să fim pregătite pentru orice.

Pentru a fi mereu pregătită trebuie să ai la îndemână cel mai bun balsam de par, pelerina de ploaie și… mai multe poți să citești în rândurile de mai jos.

Cum să te protejezi în sezonul rece

Acelea dintre voi care iubiți vara și temperaturile peste 20 de grade, cu siguranță vă doriți să treceți cât mai repede peste sezoanele ploioase, reci și cu zăpadă pentru a vă putea bucura de tot ce e mai frumos.

Iar acele dintre voi care vă simțiți ca acasă oricând purtați un hanorac în plus sau când aveți clăparii în picioare, înseamnă că urmează să aveți parte de cele mai frumoase zile în față.

Oricare ar fi situația în care te afli, îngrijirea pe timp de iarnă este la fel de importantă, de la interior la exterior.

1. Vitamine

Șe știe că vitamina D este una deosebit de importantă pentru corpul nostru și că aceasta se ia mai ales de la soare. Mai mult decât atât, fructele și legumele proaspete și crescute în medii controlate oferă și ele cantitatea necesară corpului din diverse vitamine.

În sezonul rece, însă, toate acestea nu sunt atât de la îndemână și atunci trebuie suplimentate cu cantitățile necesare luate din alte părți.

Înainte însă de a lua orice decizie în acest sens, vorbește cu un medic care să îți prescrie vitaminele de care ai cu adevărat nevoie în funcție de stilul tău de viață.

2. Produse pentru păr

Părul are și el nevoie de o extra îngrijire în sezonul rece, asta însemnând că trebuie să îi dai acei nutrienți care îl ajută să rămână sănătos și frumos în același timp.

Vorbește cu un dermatolog sau cu stilistul tău și roagă-i să îți recomande cele mai bune produse în funcție de caracteristicile părului tău: de la șampon, la balsam de păr, măști și chiar și tratamente pe care le poți face chiar din confortul casei tale. Făcând această investiție îți vei mulțumi pe termen lung și vei fi bucuroasă de cât de bine îți arată părul!

3. Să ai mereu la tine o haină groasă

În special acum, când suntem în tranziție spre sezonul rece, vremea te poate lua oricând prin surprindere și să se schimbe mai repede decât îți poți imagina.

Tocmai de aceea este bine să ai mereu la îndemână – în geantă, rucsac, mașină sau la birou – o haină groasă pentru aceste momente de instabilitate termică.

4. Pelerină de ploaie sau umbrelă

În funcție de stilul tău, să nu uiți să ai mereu la tine o pelerină de ploaie sau o umbrelă, tot din cauza instabilității vremii.

Nu e aproape nimic mai neplăcut decât să te prindă ploaia pe drumuri, nepregătită și să îți strice atât coafura, cât și outfitul. Și, mai mult decât atât, poți foarte ușor să și răcești și știm cu toatele cât de neplăcut este să stai acasă cu medicamente în jur.

5. Hidratează-te

Știm că poate părea ciudat, însă hidratarea te poate ajuta să îți menții imunitatea la cote înalte și astfel să eviți o mulțime de neplăceri care ar putea să apară de-a lungul timpului; iar aici nu ne referim neapărat doar la sezonul rece, ci în general.

Se spune că prevenția este mult mai bună decât tratarea și nu putem să fim în mai mare acord cu aceasta afirmație.

Ai grijă de tine atât în sezonul rece, cât și în cel cald și în acelea de tranziție și vei vedea cât de bine îți va fi pe termen lung. Chiar dacă această grijă presupune extra investiții, pe acestea nici măcar nu le vei simți pe termen lung!

Credite foto: unsplash.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda