Jocurile de masă au crescut considerabil în popularitate în ultimii ani, lucru care se reflectă și în achizițiile consumatorilor. Seara săptămânală de jocuri devine o obișnuință pentru mulți oameni, acestea făcându-și tot mai mult loc în preferințele lor. După o săptămână grea de muncă, poate fi mai relaxant și mai distractiv să te întâlnești cu prietenii la tine acasă, decât să faci o noapte albă în cluburile sau barurile din oraș.

Astfel, mulți ajung să înlocuiască ieșirile în oraș cu seri de jocuri împreună cu cunoscuții și apropiații lor. O seară de jocuri e ușor de organizat, e distractivă și cu siguranță este mai ieftină decât o ieșire în club. Însă dacă vrei ca această experiență să fie una cu adevărat reușită, e bine să alegi cu grijă jocurile pe care le vei propune grupului. Iată 4 variante populare de jocuri de masă din care poți alege:

  1. Coloniștii din Catan

Acesta e unul dintre cele mai populare jocuri de masă ale momentului Coloniștii din Catan se învață destul de ușor, nefiind nevoie de mai mult de o tură de probă pentru a înțelege regulile. Acesta se poate juca în doi, trei sau patru jucători. Jocul de bază are însă și o extensie, care permite adăugare unui număr suplimentar de doi jucători.

De asemenea, acesta are numeroase extensii din care poți alege, precum și variante diferite de joc, astfel că îți va menține interesul chiar dacă îl încerci de mai multe ori. Este un joc foarte competitiv, axat pe dezvoltare, având, de asemenea, și un factor de noroc, întrucât trebuie să dai cu zarul pentru a obține resurse.

  1. Carcassonne

E un joc foarte diferit de restul celor populare în România. Spre deosebire de majoritatea jocurilor de masă, nu e nevoie de mult timp pentru a pregăti o tură de Carcassonne. Acesta nu are prea multe piese, lucru care îl face foarte convenabil atunci când vrei să joci ceva rapid. Numărul de persoane care se întrec la Carcassonne e situat între două și cinci, iar un joc durează aproximativ 40 de minute.

Ca stil de joc, Carcassonne seamănă foarte mult cu jocul de Domino, unde trebuie să atașezi piesele corecte la un șir pentru a obține puncte. La Carcassonne, trebuie să folosești piese cu imagini, ce trebuie așezate pe masă pentru a forma orașe, drumuri, râuri și mânăstiri, care îți aduc puncte. La final, acestea se acumulează și se numără pentru fiecare jucător, se calculează și cel care are cele mai multe câștigă.

  1. Dixit

Acesta e un joc de memorie și intuiție foarte interesant și distractiv, iar partea cea mai bună e că poate număra deodată chiar și în 12 jucători. Jocul se pregătește rapid, mai ales că nu are foarte multe piese și se învață la fel de repede. Dixit este un joc cu imagini, în care jucătorii obțin puncte atunci când ghicesc imaginea corectă plasată de cel care începe, dintr-o mulțime formată de imaginile celorlați. Intuiția și memoria joacă un rol important în acest joc, scopul final fiind de a obține primul 30 de puncte, pentru a câștiga.

  1. Mikado

Acesta e un joc pe cât de simplu, pe atât de distractiv. Singurele piese sunt bețișoarele, care trebuie strânse într-un mănunchi și apoi lăsate să cadă într-o grămadă. Apoi, fiecare participant trebuie să încerce să scoată cât mai multe bețișoare, fără a le mișca pe celelalte. Acestea au punctaje diferite, așa că unele sunt mai valoroase decât altele. Jocul poate dura între 20 și 60 de minute și se termină atunci când toate bețișoarele au fost extrase din grămadă. La final, jucătorul cu cele mai multe puncte câștigă.

Sursă foto: Shutterstock

Total
7
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda