A venit momentul în care ai spus ”Da!” iar acum începe o avalanșă de emoții și sentimente să iasă la suprafață pe măsură ce începi să pregătești cea mai importantă zi din viața voastră de cuplu de până acum: nunta.

Fie că alegi să ai și cununia civilă în aceeași zi sau nu, că ai ajutor din partea unui wedding planner sau nu, adrenalina pe care o vei simți este aproape la același nivel.

Este de la sine înțeles că îți dorești să iasă totul ca la carte și așa cum ai visat, de la cele mai mici detalii despre decor, rochie și machiaj.

Pentru toate acestea însă există mici artificii care te vor ajuta să te simți mai sigură pe tine în ziua nunții, datorită efectelor pe care pot să le aibă. Aici vorbim despre o pereche de pantofi comozi, gene false rezistente și un machiaj care să nu te miște nici la reprize prelungite de dans.

Știm că nu există o rețetă care să se potrivească fiecărei mirese, însă am adunat o serie de sfaturi de la prietenele noastre, de la colege și de la alte femei din cercul nostru restrâns, sfaturi care le-au ajutat atât să organizeze cât mai eficient nunta, cât și să își ia o grămadă de bolovani de pe umeri în ziua cea mare. Ți le spunem și ție și sperăm să te ajute să nu cazi în capcanele unei bridezilla.

Sfaturi pentru o mireasă chill

Unele sunt testate chiar de noi, așa că putem spune cu mâna pe inimă că funcționează. Le enumerăm pe scurt, iar apoi venim cu argumente:

  • cei mai importanți sunteți voi doi, așa că evenimentul trebuie să fie așa cum vă doriți;
  • machiajul să fie unul rezistent, chiar dacă îl faci chiar tu acasă;
  • rochia să fie în primul rând comodă;
  • muzică să vă placă vouă.

1. Nu-i lăsați pe alții să vă organizeze nunta

Așa cum spuneam, cei mai importanți sunteți voi. Știm că părinții și alte neamuri și prietenii vor vrea cu toții să fie implicați în organizare, însă trebuie să învățați să setați limite.

Poate voi nu îi vreți pe cei la nunțile cărora au fost părinții voștri, pentru că nici nu îi cunoașteți. Astfel că va trebui să îi anunțați pe ai voștri că invitații vor fi cei pe care îi doriți și nu obligații care nici măcar nu își doresc să fie acolo ci vin tot din obligație.

2. Folosește produse profesionale de machiaj

Indiferent dacă îți faci machiajul acasă sau la un salon, este important să ai la tine câteva produse de back-up să îți refaci machiajul la nevoie: un pic de glow, un ruj, o pudră.

Dacă însă alegi să folosești gene false, poți să stai liniștită că acestea vor sta la ochi o perioadă lungă de timp și te vor pune în valoare așa cum meriți.

Ce e de reținut aici este faptul că produsele pe care le folosești – cele inițiale sau cele de întreținere – este important să fie profesionale. Chiar dacă investiția este un pic mai mare, trebuie să lași acest gând deoparte și să o vezi ca pe o investiție pe termen lung.

3. Rochia să-ți fie comodă

Se prea poate ca de-a lungul vieții să te fi visat în tot felul de rochii de mireasă și cel puțin una să-ți fi rămas la suflet. Cu toate acestea, de multe ori realitatea ne lovește și ce ne apărea în vis nu se potrivește în realitate.

Având în vedere că vei petrece câteva ore bune îmbrăcată în acea rochie, este deosebit de important să o alegi în așa fel încât să-ți fie și comodă. Da, poți să-i pui chiar și buzunare sau, în loc de rochie, să alegi o salopetă sau un costum cu pantalon.

Orice îți va face plăcere să porți – și, de ce nu, să refolosești, alege pentru ziua cea mare.

4. Muzica este deosebit de importantă

Știm că de obicei muzica se alege în funcție de candidați, însă dacă ții cont de primul punct, atunci este foarte clar că vei alege una care să fie apreciată de majoritatea invitaților – cine se aseamănă se adună.

Așadar, dacă ai și invitați membri ai familiei care nu ascultă neapărat aceeași muzică, poți să pui din când în când și câte o melodie să le meargă la suflet. Și așa poți să știi că împaci pe toată lumea.

Ține cont de aceste patru sfaturi care au funcționat deja în cazul multor cupluri și îți vei mulțumi atât de-a lungul procesului de organizare a nunții, cât și atunci când este cel mai important: în ziua nunții! 

Credite foto: unsplash.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda