bucatarie mica

Spațiile de mici dimensiuni sunt întotdeauna o provocare atunci când vine vorba despre o amenajare inteligentă, care să maximizeze funcționalitatea fără a face rabat de la estetică. Bucătăriile sunt în mod special mai dificil de regândit, mai ales atunci când încerci să creezi un spațiu în care să poți menține cu ușurință ordinea.

Adeseori, bucătăriile micuțe de apartament par înghesuite, lipsite de organizare și haotice, mai ales dacă designul ales nu ține cont de dimensiunea spațiului. Dacă îți dorești ca bucătăria ta să fie mai ordonată, curată și să ai la dispoziție loc suficient pentru gătit și a servirea mesei, iată câteva idei prețioase pe care le poți pune în aplicare la renovarei:

Alege mobilierul pe dimensiunea bucătăriei tale

Mobilierul de bucătărie ocupă un spațiu considerabil, așa că este extrem de important să maximizezi utilizarea acestui spațiu, astfel încât să nu rămână goluri în încăpere.

Când trebuie să amenajezi o bucătărie mică, cea mai bună soluție este să optezi pentru un mobilier de bucătărie pe comandă, pentru că astfel poți personaliza dimensiunile dulapurilor și rafturilor, dar poți face loc și pentru unele electrocasnice incorporabile, cum sunt hota, cuptorul sau mașina de spălat. De asemenea, poți controla inclusiv modul în care se deschid ușile dulapurilor, așa încât să folosești tot spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Optează pentru o chiuvetă dublă

Este dificil să mai găsești spațiu și pentru mașina de spălat vase într-o bucătărie micuță, așa că poți compensa prin alegerea unei chiuvete duble, mult mai încăpătoare pentru toate vasele murdare. Aceasta poate fi de mare ajutor mai ales dacă ți se întâmplă des să ții vesela murdară pe blatul de bucătărie, pentru că nu ai suficient loc în chiuvetă.

Transformă fiecare spațiu în loc de depozitare

În orice bucătărie există spații rar folosite, care adeseori rămân goale, cum ar fi dulapul de sub chiuvetă, dosul rafturilor de bucătărie, pervazul ori spațiile dintre rafturi.

Aceste locuri sunt ideale pentru a depozita obiectele pe care le folosești foarte rar, întrucât nu ai nevoie să le ții mereu la îndemână. Agață coșuri sau rafturi suspendabile în colțurile libere și folosește-le pentru a depozita condimente, tacâmuri rar folosite sau ustensile de care nu ai nevoie zilnic.

Găsește un alt loc pentru mașina de spălat

Dacă simți nevoia unui spațiu mai generos de depozitare în bucătărie, este timpul să iei în considerare mutarea mașinii de spălat într-un alt loc. Holul sau baia sunt cele mai bune alternative, mai ales dacă nu te încurcă prea tare să faci o asemenea schimbare.

Mizează pe un design cât mai simplu

Un stil de amenajare minimalist este ideal pentru spațiile mici, care capătă un aspect haotic și aglomerat atunci când alegem un design complex. Optează pentru o zugrăveală albă, care să maximizeze efectul luminii naturale, să deschidă și să mărească optic încăperea.

De asemenea, ține cont că materialele cu aspect lucios reflectă lumina și pot schimba complet fața bucătăriei tale. Dacă nu ești o mare fană a designului minimalist, este bine de știut că există detalii prin care poți personaliza un spațiu simplu amenajat. Decorațiunile, prosoapele colorate de bucătărie, niște draperii cu un design unic pot face diferența între o încăpere monotonă și una plină de viață.

Creează un spațiu compact și bine organizat

Pentru ca bucătăria ta să fie cât mai funcțională, un truc util este să nu te mulțumești doar să depozitezi lucrurile în dulapuri și pe rafturi. Alege niște separatoare și organizatoare de bucătărie, care te pot ajuta să folosești inclusiv spațiul pe verticală din interiorul dulapurilor. Acestea sunt perfecte atunci când vrei ca bucătăria ta să fie cât mai compactă și totul să fie bine organizat, astfel încât să nu pierzi niciodată timp căutând lucrurile de care ai nevoie.

Sursă Foto: Shutterstock

Total
44
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda