În anul 2019, tendințele de modă în ceea ce privește încălțămintea sunt oarecum contradictorii. Câteva case de modă s-au îndreptat către pantofi îndrăzneți și excentrici, așa cum au procedat Saint Laurent, Balmain sau Chloe. În aceste cazuri s-au folosit diverse metode pentru a obține modele inedite de încălțăminte, de la folosirea unor tocuri în forme ciudate, până la accesorizarea pantofilor cu pene sau sclipici. Alte case de modă, precum Dior și Chanel, au avut o abordare diferită, pariind pe minimalism, forme simple și discreție.

Atunci când îți alegi încălțămintea pentru birou, poate fi mai dificil decât în alte contexte să rămâi în pas cu tendințele momentului. De multe ori, este vorba de pantofi negri, în stil clasic, cu toc mediu. Opțiunile sunt însă mult mai diverse decât îți poți imagina, în special în acest an, care are o diversitate deosebită în privința modelelor de pantofi din trenduri.

Totuși, înainte să iei orice decizie, ar trebui să verifici politica firmei și cerințele postului, deoarece există situații în care libertatea de alegere este limitată de impunerea unui cod vestimentar. Prin urmare, evită situațiile în care îl încalci fără să îți dai seama.

Inspiră-te din următoarele tendințe ca să faci o schimbare în încălțămintea pe care o porți la birou:

  1. Tocuri de toate felurile

În 2019, există o varietate enormă în ceea ce privește tipul tocurilor. Asta nu înseamnă că poți merge cu orice fel de toc la birou (cu siguranță trebuie să eviți tocurile cu pene și paiete), însă ai mai multă libertate decât realizezi. În acest an, poți experimenta cu diferite modele de pantofi cu toc, îmbogățind astfel o ținută office simplă. Cu siguranță, poți găsi pantofi cu tocuri deosebite, fără ca acestea să fie excentrice. Spre exemplu, pe Answear poți găsi pantofi cu toc foarte mic, pantofi cu toc înalt și gros, pantofi cu toc hexagonal, pantofi cu toc îngust sus și lat la bază, pantofi cu toc decupat și nu numai.

  1. Pantofi cu broderie

Broderia are un aspect vintage, dar sofisticat. Pantofii cu broderie aduc un plus de eleganță și sofisticare oricărei ținute office. Poți opta pentru pantofi cu broderie sub forma unor detalii discrete sau acoperiți complet în acest tip de textură. Ambele variante au fost încercate pe podium în 2019. Printre casele de modă care au adoptat pantofii cu broderie în colecțiile din acest an se numără Michael Kors, Anna Sui sau Custo Barcelona.

  1. Pantofi de tip Mary Jane

Pantofii de tip Mary Jane au cel puțin o bretea care asigură suport și confort suplimentar. Aceasta poate fi subțire sau groasă, cu sau fără cataramă. Optează pentru pantofi cu toc, chiar dacă e mic. Există și balerini de tip Mary Jane, însă aceștia pot avea un aspect similar cu încălțămintea pentru copii, care nu e tocmai potrivit pentru un mediu profesional de lucru. Unul din modelele cele mai succes de pantofi Mary Jane de pe podium din 2019 au fost cei de la Chanel: pantofi complet albi, din piele, cu vârf foarte rotunjit, potrivit What to Wear.

  1. Culori inedite

Dacă vrei să ieși din rutină, poți opta pentru o culoare deosebită, păstrând tipul de pantof în care te simți cel mai bine. Deosebit de populară pe podium în acest an a fost o nuanță de verde foarte deschis numită „spuma mării”. Aceasta a fost folosită la pantofi office, pantofi sport și mocasini, apărând în colecțiile de la Carolina Herrera, Tibi și Vivienne Hu, conform Cosmopolitan.

Sursă foto: Shutterstock

Total
37
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda