Aruncăm o privire mai atentă asupra principalelor culori și aflăm cum pot schimba atmosfera dintr-o cameră.

  1. Culorile neutre (albul, negrul, nuanțele de gri) nu trebuie să lipsească din nicio locuință. Negrul este folosit de obicei în doze mici, pentru a da adâncime culorilor din jur, griul este subtil și de aceea are mai multe drepturi, în timp ce albul mărește și luminează orice încăpere. Albul este principala culoare recomandată pentru băile de mici dimensiuni, de la culoarea pereților până la un astfel de mobilier de baie.
  2. Roșul ridică nivelul energiei din încăpere și stimulează conversația și de aceea este o alegere bună pentru living sau pentru sala de mese, fie că vorbim despre culoarea pereților sau despre unele piese de mobilier. Ușa de la intrare vopsită în roșu creează o primă impresie puternică și, dacă e să ținem cont de principiile feng shui, atrage prosperitatea.

    3. Albastru încetinește ritmul cardiac, este așadar o culoare cu efect calmant, recomandată pentru băi și dormitoare. Dacă în încăpere albastrul deschis este culoarea principală (culoarea pereților), celelalte culori pot fi calde.

Albastrul este la fel de potrivit și pentru zonele de relaxare din locuință – camera de zi, bucătăria, mansarda – mai ales dacă este vorba despre nuanțe luminoase. Albastrul închis, mult mai apăsător, este mai puțin recomandat, dar nu și dacă vine în completarea altor culori care ocupă mai mult spațiu.

  1. Verdele este cea mai relaxantă culoare, așa că poate fi folosit în aproape orice cameră. Verdele reduce stresul, crește capacitatea de concentrare și te ajută să ai un somn liniștit.
  2. Galbenul este asociat cu starea de bine și este o alegere excelentă pentru bucătării, băi și holuri. Galbenul stimulează sistemul nervos și aparatul digestiv, ne face mai optimiști și mai creativi.

Totuși galbenul nu trebuie să fie culoarea principală din locuință. Studiile arată că un interior cu mult galben le poate crea o stare de nervozitate și frustrare persoanelor aflate aici.

  1. Portocaliul este o culoare plină de energie, care provoacă emoție și entuziasm. Deși nu este recomandată pentru camera de zi sau dormitor, poate fi culoarea ideală pentru bucătărie sau pentru colțul de relaxare.

Sursa foto: Shutterstock.com

Total
63
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda