Nu forma ochelarilor de soare este principalul reper atunci când ți-i alegi, ci modul cum aceasta se armonizează cu forma chipului tău. Așa că înainte să alegi ochelarii de soare în funcție de tendințele momentului, îți oferim câteva sfaturi a face cea mai bună alegere.

Ochelari de soare pentru fața rotundă
Ce ochelari ți se potrivesc dacă ai fața ovală
Ochelari de sore potriviți pentru fața pătrată
Ce ochelari de soare să porți dacă ai fața în formă de inimă
Ochelari de soare pentru fața alungită
Ce ochelari se potrivesc pentru fața triunghiulară

Ochelarii de soare se aleg în funcție de protecția pe care ți-o oferă, contextul în care îi folosești dar, fiind un accesoriu estetic, și în funcție de forma feței. Este important să te avantajeze, ba chiar îți pot pune în valoare trăsăturile feței. De aceea, îți propunem câteva sfaturi de alegere a ochelarilor de soare, în funcție de acest reper esențial:

photo 1513868785407 b286a58f1a46

Ochelari de soare pentru fața rotundă

Chiar dacă nu este cel mai versatil tip de față, fața rotundă poate fi pusă în valoare cu ușurință cu ajutorul unor ochelari de soare usor mai lați decât pomeții și care au rame pătrățoase, dreptunghiulare.

Dar nu opta, însă, pentru rame supradimensionate, pentru a nu-ți acoperi întreaga față, ci optează pentru rame de o lungime redusă.

a1e0deb65d39dd8f9eb37124ea642858

Ce ochelari ți se potrivesc dacă ai fața ovală

Cu o față ovală, gama din care îți poți alege forma ochelarilor de soare crește semnificativ. Poți experimenta o mulțime de modele, fără să fii dezavantajată, de la cele hipster la cele de aviator, ba chiar și rama de tip “cat eye”.

Este indicat să eviți totuși ramele care-ți acoperă foarte mult fața, nu ai nimic de eclipsat.

63f6010a85e5dbe848e551cc73d336d5

Ochelari de sore potriviți pentru fața pătrată

Fața pătrată se recunoaște după maxilarul proeminent, cu unghiuri ascuțite ale bărbiei și pomeților. Pentru a îndulci aceste trăsături, îți recomandăm rame rotunjite, rotunde sau ovale, în culori deschise. Modelul aviator e o alegere grozavă.

Vei dori să eviți ochelarii de soare cu contururi ascuțite sau detalii pronunțate, atât timp cât caracteristicile tale se remarcă deja și captează atenția în mod frumos.

Glass Frames for Square Faces

Ce ochelari de soare să porți dacă ai fața în formă de inimă

Scopul tău este de a echilibra partea superioară a feței, făcand partea inferioară să apară mai ingrosată. Ochelarii cu aspect masiv nu vor ajută: vor adăuga mai mult în partea superioară. Te sfătuim să alegi ochelari cu lătimea egală cu lătimea feței. Optează pentru un design în formă de lacrimă. “Aviatorii” ar fi ideali.

Iată norocoasa căreia i se potrivesc cel mai bine simpaticele rame cat eye. Evită însă modelele supradimensionate, care vor oferi iluzia unei părți inferioare a feței chiar mai înguste decât este cu adevărat..

Glass Frames for Heart Faces

Ochelari de soare pentru fața alungită”

Forma alungită și cea ovală sunt cele mai ușor de echilibrat cu o pereche de ochelari de soare.

Încearcă ochelarii tip aviator, retro, cu rame rotunjite și subțiri și cei supradimensionați.

Glass Frames for Oblong Faces

Ce ochelari se potrivesc pentru fața triunghiulară

Scopul tău principal ar trebui să fie lărgirea vizuală a părtii superioare a feței, făcând jumătatea inferioară mai puțin vizibilă. Alege ochelari de soare cu cadru mare. Partea inferioară nu trebuie să aibă contururi pătrate sau ascuțite. Ai de ales între ochelari rotunzi, cat-eye, model aviator sau chiar fără ramă.

Glass Frames for Triangle Faces

Acordă timp și energie sesiunii de shopping de ochelari de soare și bucură-te apoi de o pereche potrivită pe care să-ți facă plăcere s-o porți zi de zi.

Sursa foto: Unsplash & Pinterest (http://www.fashionisers.com)

Total
2
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda