Imaginea ta înseamnă mult mai mult decât aspectul fizic. Felul în care arăți nu cuprinde decât o parte a trăsăturilor tale, însă imaginea ta înglobează mult mai multe, fie că vrei sau nu asta. Mașina pe care o conduci, ceasul de la mână sau chiar bijuteriile pe care le porți fac și ele parte din imaginea ta. Până și casa în care locuiești contribuie la felul în care ești văzut de ceilalți.

Asta pentru că percepția celor din jur joacă un rol foarte important în formarea imaginii. Felul în care te văd restul oamenilor completează imaginea pe care încerci să o promovezi despre tine și uneori chiar o îmbogățește. Desigur,  inversul este și el valabil, iar oamenii care vorbesc despre tine pot să-ți creeze dificultăți, așa cum îți pot aduce și beneficii.

Tocmai de aceea, prima impresie e foarte importantă. Felul în care te îmbraci influențează percepția oamenilor, iar tu decizi care este mesajul pe care vrei să-l transmiți. Iată trei lucruri importante pe care să le ai în vedere atunci când îți alegi ținutele:

Accesoriile

Accesoriile pe care le folosești trebuie să-ți completeze ținuta în acord cu stilul tău. Dacă ești o persoană stilată, atunci ar trebui să eviți accesoriile viu colorate, care ies în evidență, iar dacă mai preferi un stil casual atunci ar trebui să te orientezi către accesorii mai vesele și mai puțin pretențioase, care să se potrivească cu ceea ce porți.

Spre exemplu, portofelul pe care îl folosești trebuie să se potrivească cu imaginea pe care vrei să o promovezi despre tine, la fel ca ceasul sau brățara de la mână. O femeie stilată ar trebui să poarte accesorii elegante, precum genți și portofele din piele, ceasuri de calitate sau brățări rafinate, care să îi pună în valoare gusturile. În același timp, o femeie care preferă un stil mai casual va avea nevoie de accesorii în culori și forme deosebite, adaptate la ținuta sa.

Hainele

Hainele pe care le porți transmit multe informații despre tine celor din jur. Stilul tău se formează în timp, pe măsură ce gusturile tale se schimbă și se dezvoltă, așa că poate dura ceva până când vei fi cu adevărat mulțumită de ținutele tale. Tocmai de aceea, e bine să te informezi, măcar în mare, cu privire la câteva reguli de bază. E important să știi ce tipuri de haine, ce materiale și ce culori se potrivesc cel mai bine împreună, ca să poți face alegeri avizate.

Asta nu înseamnă însă să te orientezi numai după trenduri și tendințe atunci când alegi ceea ce vei purta. Personalitatea ta trebuie să se reflecte în ceea ce porți. Astfel, stilul vestimentar se va forma de la sine și va fi mult mai bine adaptat la imaginea ta. Nu doar modelul și designul hainelor tale e important, ci și felul în care sunt întreținute, motiv pentru care ar trebui să te asiguri mereu că toate ținutele pe care le porți sunt curate și bine îngrijite. Brandul pantofilor tăi nu mai contează dacă aceștia sunt neîngrijiți.

Bijuteriile

Conform Business Insider, durează 0.1 secunde ca o persoană să-și formeze prima impresie despre un necunoscut. Tocmai de aceea, ar trebui să știi că nimic nu atrage mai mult atenția oamenilor decât bijuteriile pe care le porți. Bijuteriile spun o poveste despre tine. Felul în care le alegi, felul în care le porți și ținutele la care le asociezi nu trec neobservate de cei din jur, motiv pentru care ar trebui să nu te grăbești niciodată când cumperi o bijuterie nouă și să te asiguri că se potrivește cu stilul tău. În plus, ar trebui să iei în calcul și faptul cu vei purta unele din bijuteriile tale mai des decât altele, așa că ar fi bine să te asiguri că se potrivesc cu mai multe tipuri de ținute.

Sursă foto: Shutterstock

Total
24
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda