Nu e ușor să compui aproape în fiecare zi ținute potrivite pentru birou, cu atât mai mult cu cât acestea trebuie să fie atât confortabile, cât și aspectuoase. Pe de o parte, o ținută bună pentru birou este una pe care o poți purta o zi întreagă fără să te incomodeze. Pe de altă parte, aceasta ar trebui să aibă un aspect profesionist. Ideal ar fi ca hainele pentru birou să te ajute atât să te simți încrezătoare în propriile forțe, cât și să începi ziua de muncă mai ușor.

Pe lângă toate aceste aspecte, ținuta de la locul de muncă trebuie să fie pe placul nostru și să reflecte sau să sugereze stilul nostru personal. Teoretic, cu cât ai mai multe articole vestimentare potrivite pentru birou, cu atât vei compune mai ușor diferite ținute. În practică, poate conta mult care sunt aceste articole.

Degeaba ai zeci de pulovere office, dacă nu ai suficiente cămăși. Ca să te asiguri că poți compune oricând o ținută pentru birou, asigură-te că ai suficiente cămăși la dispoziție. Iar atunci când alegi din numeroasele modele de cămăși, ia în calcul stilul și preferințele tale, dar încearcă să strecori diversitate în ceea ce privește culorile, materialele și croielile: de la o cămașă lungă cu imprimeu, la cămăși clasice, albe și negre.

Iată câteva sugestii de ținute office, potrivite pentru diferite stiluri vestimentare:

  1. Stil clasic și casual

Preferi hainele casual, dar apreciezi aspectul unei ținute clasice? Atunci cu siguranță te vei simți bine într-o cămașă vaporoasă cu pantaloni largi. Folosește o curea pentru a-ți marca talia. În funcție de stilul curelei, poți da ținutei un aer mai chic și delicat sau, din contră, mai masculin. Chiar dacă materialele vaporoase sunt potrivite pentru vară și zilele călduroase, poți adapta ținuta și la perioadele mai reci. Poți opta fie pentru o cămașă largă, dar dintr-un material mai călduros, fie pentru un cardigan cu nasturi sau fermoar.  

  1. Stil casual și feminin

Uneori, o rochie poate fi mult mai confortabilă decât o pereche de pantaloni. Înlocuiește tocurile cu pantofi sport și poți obține ținuta casual ideală pentru birou. De altfel, trendul de a asorta o rochie cu încălțăminte sportivă a rămas în vogă de câțiva ani, potrivit Pop Sugar. Nu doar că aspectul e unul interesant și trendy, dar picioarele tale îți vor fi recunoscătoare după o zi lungă de mers pe jos. Poți opta, ca în fotografie, pentru o rochie peste genunchi, în culori închise și cu mâneci trei sferturi. Nasturii și imprimeurile pot accentua caracterul office al ținutei.

  1. Stil sofisticat

Stilul sofisticat este marcat de haine de o foarte bună calitate, croieli smart și piese de lux. În general, acesta e stilul de îmbrăcăminte caracteristic femeilor de afaceri. De la rochii business, la cămăși cu pantaloni, este stilul ideal pentru pozițiile de conducere, deoarece e mai formal. E bine să nu uiți de confortul tău pe parcursul zilei, așa că nu opta pentru haine prea strânse sau mulate pe corp.

  1. Stil chic sau artistic

Inspiră-te din stilul parizian pentru a obține o ținută inedită pentru birou. Acesta e un mod creativ de a fi elegantă și de a purta un outfit cu personalitate. Dacă dorești să încerci ținuta de mai sus, ai nevoie de:

  • o bluză albă sau crem cu guler, mulată pe corp și cu mâneci scurte
  • o fustă cloș neagră care pornește din talie și coboară mai jos de genunchi (ideal ar fi să fie marcată de o curelușă, cum e cea din imagine)
  • Accesorii precum o geantă neagră, o beretă și botine vișinii
  1. Masculin

Trendul unisex a fost foarte popular în ultima perioadă. O femeie îmbrăcată într-un costum masculin a devenit un fashion statement și nu mai e ceva neobișnuit. De exemplu, actrițe, cântărețe și modele de succes au fost fotografiate în costume bărbătești, așa cum e și cazul Carei Delevingne, ilustrat în The Guardian.

Dacă îți plac hainele cu aspect ceva mai masculin, poți integra în multe moduri această preferință în ținuta de la birou. Nu e neapărat să porți haine pentru bărbați cu croială pentru femei. Poți opta pentru o cale de mijloc, așa cum e cea din fotografie. O ținută destul de masculină este îndulcită prin folosirea dantelei și prin croiala evazată a pantalonilor.

Surse foto: Pexels, Shutterstock

Total
49
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda