Pregătirea pentru o întâlnire poate fi suficient de stresantă și fără să te preocupi de ceea ce vei purta. Există, însă, câteva lucruri pe care le poți face pentru a căpăta mai multă încredere în tine, iar alegerea unui outfit, care combină tendințele modei contemporane cu stilul tău personal, este una dintre cele mai bune „arme“ din arsenalul tău.

Chiar dacă vei simți nevoia să mergi la shopping pentru a cumpăra piese vestimentare noi, acest lucru nu este necesar, mai ales dacă asta ar însemna să îți schimbi look-ul și să devii altcineva decât ești. Uită-te în garderobă și oferă-ți timpul necesar pentru a alege cele mai potrivite haine pentru o astfel de întâlnire, care să te ajute să-ți evidențiezi calitățile, dar care să fie și comode. Iată câteva idei:

1. Poartă pantofi cu toc

Cu toate că, de multe ori, pantofii cu tocuri înalte pot fi incomozi, studiile au arătat că le fac pe femei să fie mai atrăgătoare. Potrivit unei cercetări realizate la Universitatea Bretagne, la care au participat, fără să știe, mai mulți bărbați, femeile care poartă pantofi cu toc sunt văzute ca potențiale partenere. În timpul unui experiment, mai mulți bărbați au fost abordați de femei, unele dintre ele având încălțăminte fără toc, iar altele purtând tocuri înalte. 82% dintre bărbaţi le-au ajutat pe acestea din urmă, în timp ce doar 42% au fost amabili cu femeile care purtau pantofi fără toc. Drept urmare, dacă vrei să faci o impresie bună încă de la prima vedere, nu sta pe gânduri dacă să porți sau nu pantofi cu toc la întâlnire.

2. Alege un outfit pentru care ai fost apreciată înainte

Pentru prima întâlnire, cel mai bine este să mergi la sigur. Alege, așadar, ținute vestimentare despre care deja știi că îți vin foarte bine și îți pun în evidență formele. Chiar dacă este important să arăți grozav și să impresionezi din prima clipă, nu pierde din vedere faptul că trebuie și să te simți bine în hainele tale. Acest lucru te va ajuta să fii încrezătoare în forțele proprii.

3. Nu arăta mai mult decât e nevoie

Sexy nu înseamnă neapărat mai puține haine. Experții vestimentari consideră că look-ul natural este cea mai bună opțiune pentru o primă întâlnire. Găsește un echilibru în ținuta aleasă, astfel încât outfitul să nu fie unul țipător, care să evidențieze faptul că te-ai străduit mult prea tare să te aranjezi pentru întâlnirea cu pricina. De asemenea, este important să ții cont și de accesoriile pe care le alegi, precum și de makeup-ul pe care îl porți. 

4. Alege ținuta vestimentară în funcție de locul și momentul întâlnirii

Pentru a nu face nicio gafă de fashion, este esențial să afli din timp unde veți merge la prima întâlnire. Un outfit care se potrivește pentru o plimbare în parc nu este neapărat recomandat pentru a lua cina la un restaurant elegant. De asemenea, este bine să ții cont și de momentul zilei, atunci când îți pregătești outfitul pentru întâlnire. Ținutele de seară nu se potrivesc întotdeauna și în timpul zilei.

5. Fii tu însăți

Indiferent de ținuta vestimentară aleasă, pentru a o evidenția cât mai bine, este necesar să crezi tu însăți în forța și eleganța ei. Atâta vreme cât te simți confortabil în outfitul de întâlnire, acest lucru se va resimți în atitudinea pe care o manifești, iar complimentele nu vor întârzia să apară. Încearcă să găsești un echilibru între dorința de a te simți bine și nevoia de a fi cât mai naturală și elegantă, în același timp. 

Mai mult decât atât, nu uita cel mai important „accesoriu“ pe care să-l porți la prima întâlnire: zâmbetul.

Sursă foto:adriaticfoto/ Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda