Zilele în care erai obligată să îţi asortezi poșeta cu pantofii au apus. Cine îşi mai permite acest lux? Genţile rămân însă accesorii care te vor pune în valoare şi trebuie să ştii cum să le alegi. Sfaturile de mai jos te vor ajuta să iei cele mai bune decizii. 

Alege o geantă eficientă

În primul rând, când cumperi o geantă, trebuie să te asiguri că îţi asigură tot confortul de care ai nevoie. Primele întrebări pe care trebuie să ţi le pui sunt dacă este suficient de încăpătoare pentru a-ţi putea pune tot ce ai nevoie în ea, dacă este uşor de manevrat şi nu îţi va aluneca tot timpul de pe umăr şi dacă este suficient de sigură, astfel încât să nu-ţi pierzi obiectele din ea. 

Alege-o în funcţie de ocazia la care o foloseşti

Ţine cont unde o vei folosi cel mai des. O geantă mică este mai sofisticată, dar mai puţin funcţională, în timp ce una mare este mai indicată pentru a lua la purtare în fiecare zi. Iată principalele tipuri de genţi şi în pentru ce momente să le alegi: 

  • Genţile pentru vacanţe. Este de preferat să alegi pe cele mari, supradimensionate, care se asortează cu încălţămintea sport și cu tricourile. Sunt încăpătoare şi vei avea loc să pui în ele şi eventualele suveniruri sau cadouri pe care le vei achiziţiona. 
  • Genţile pentru birou. În general, e bine să cauţi să fie cât mai practice şi să îţi asigure în acelaşi timp un look cât mai decent. În acest caz, poţi apela la o geantă de tip servietă, cu multe compartimente, în care să-ţi poţi ţine actele. Şi genţile colorate sunt acceptate, dar evită-le pe cele prea ţipătoare. 
  • Genţile pentru evenimente speciale. Nu poţi merge la o nuntă sau chiar şi la o întâlnire la un restaurant mai răsărit cu o geantă imensă după tine. Alege o poşetă cât mai mică şi elegantă, care să se asorteze cu rochia de seară. 

Cum asortezi geanta cu ţinuta

Dacă vei avea o rochie într-o culoare puternică, geanta trebuie să fie într-o nuanţă mai deschisă. De exemplu, o poşetă argintie se va asorta perfect cu o rochie de seară violet. Încearcă să asortezi şi eventualele elemente de metal ale genții cu bijuteriile tale. 

Dacă rochia ta are imprimeu, foloseşte o geantă într-o singură culoare. Alege nuanța cea mai puţin evidentă de pe imprimeu şi asortează-ţi geanta cu ea. Nu îţi fie teamă nici de contraste. De exemplu, o rochie neagră se asortează cu o geantă gri. 

Şi nu uita: să-ţi asortezi geanta cu pantofii nu mai este la modă. Designerii consideră că este o metodă plictisitoare. Indicat este să-ţi păstrezi hainele în aceeaşi paletă de culoare, iar încălţămintea şi geanta să iasă în evidenţă. Sperăm ca sfaturile noastre să îţi placă şi să îţi fie de ajutor. 

Sursa foto: pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda