În timpul verii, ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să ai cuptorul pornit toată ziua. Cu toate astea, îți poți satisface poftele de dulce cu un desert delicios, făcut acasă, fără să fie nevoie să-l coci. Opțiunile sunt numeroase, apetisante și se efectuează ușor.
Iată câteva rețete de prăjituri simple și rapide, care nu necesită coacere:
Tiramisu
Banana split
Ecler cu ciocolată fără coacere
Cheesecake cu fructe
Prăjitura Karo
Prăjitura cu banane și caramel
Alte idei de prăjituri fără coacere
O prăjitură este probabil felul de mâncare căruia nimeni nu-i poate rezista, iar pentru că dulciurile sunt o sursă de fericire pentru oameni, e important să nu-ți refuzi această plăcere, atât timp cât eviți excesele.
De aceea, e bine să fii pregătit cu o listă de rețete care se gătesc repede și ușor și nici nu fac căldură în bucătărie. În cazul în care vrei să organizezi o petrecere, prăjiturile fără coacere sunt cu atât mai mult indicate, mai ales pe perioada verii.
De asemenea, torturile fără coacere pot fi o buna varianta, ajutându-te să economisești timp.
Tiramisu
Tiramisu – renumitul desert italian este cel mai bun exemplu de prăjitură ce nu necesită coacere. Chiar dacă trebuie să stea la frigider câteva ore înainte să fie mâncat, rețeta nu este complicată, iar rezultatul este delicios.
Pentru tiramisu ai nevoie de: 450 grame de brânză mascarpone, o cană de frișcă dulce, jumătate de cană de zahăr, 3 linguri de rom sau brandy, cacao pudră, o ceașcă de espresso, cremă de whisky (opțional) și pișcoturi.
Brânza, zahărul, romul se amestecă până obții o cremă fină, omogenă. Apoi se adaugă frișca bătută.
După ce dai pișcoturile prin espresso și cremă de whisky, le așezi într-o tavă înaltă și adaugi un strat de cremă pufoasă albă și apoi repeți procedura pentru încă un strat de pișcoturi cu mascarpone. După ce o lași două ore la frigider, te poți bucura de desertul italian.
Banana split
Banana split – este o prăjitură pentru iubitorii de banane, gata în 35 de minute, fără să fie nevoie de coacere. Pentru blat poți folosi 150 de grame de biscuiți simpli sau digestivi și 115 grame de unt topit. Pentru stratul de cremă ai nevoie de 300 de grame de cremă de brânză, 50 de grame de zahăr, 240 de mililitri de smântână pentru frișcă, 3-4 banane și o conservă de ananas.
Blatul se face prin combinația biscuiților mărunțiți bine cu untul topit, iar compoziția trebuie presată într-o tavă de tort și păstrată la frigider. Crema de brânză cu zahărul se bat și apoi se adaugă smântâna pentru frișcă. Se mixează până se obține un amestec omogen.
Apo se așază peste blatul de biscuiți un strat de banane tăiate felii, si apoi unul de ananas zdrobit. Se repetă procedura, cu straturi noi, până la terminarea ingredientelor.
După ce stă două ore la frigider, e gata să fie consumată. Banana split poate fi consumată cu înghețată.
Ecler cu ciocolată fără coacere
Ecler cu ciocolată fără coacere. Eclerul este unul dintre cele mai populare deserturi. Puțini știu însă că acest desert se poate face fără coacere. Ingredientele necesare sunt: un pachet de pișcoturi, iar pentru cremă: 500 mililitri de lapte, 2 linguri amidon, 3 linguri zahăr, 4 gălbenușuri, esența de vanilie, un praf de sare. Pentru sirop, ai nevoie de 200 mililitri de apă, 150 de grame de zahăr, 1 linguriță de zeamă de lămâie. Pentru glazură, e nevoie de 120 de grame de ciocolată cu lapte și 60 mililitri smântână pentru frișcă.
Ingredientele pentru cremă se amestecă într-o cratiță, la foc mic, până se îngroașă.
Penru sirop se amestecă apa cu zaharul la foc mic, iar după ce se topește, se adaugă zeama de lămâie și siropul se lasă la răcit.
Peste pișcoturi se adaugă crema și apoi un alt pișcot.
Pentru glazură, încălzește smântâna pentru frișcă, apoi e necesar să o torni peste ciocolata tăiată mărunt. După ce amesteci, vei avea o glazură omogenă, pe care o poți turna peste fiecare ecler.
Cheesecake cu fructe
Cheesecake cu fructe. Combinația de textură cremoasă cu fructe zemoase alături de un blat crocant este poate una dintre cele mai bune descoperiri din lumea gastronomică. Cheesecakeul se face fără să dai drumul la cuptor. Pentru aluat ai nevoie de biscuiți digestivi sfărâmați, pe care îi amesteci cu unt topit.
Pentru cremă ai nevoie 500 de grame de ciocolată albă, 500 de grame de cremă de brânză, frișcă, 200 de grame de fructe (zmeură, căpșuni, afine, mure sau altele) și 50 de grame de zahăr. După ce ai topit ciocolata albă, o amesteci cu restul ingredientelor și la final adaugi fructele. Amestecul îl întinzi peste blatul întărit și apoi o lași la frigider 2 ore înainte să mănânci.
Prăjitura Karo
Prăjitura Karo este delicioasă și este gata în jumătate de oră, fără să fie nevoie să o coci. Karo este o prăjitură în trei straturi, primul strat fiind compus dintr-o cană și jumătate de biscuiți mărunțiți, o cană de fulgi de cocos, patru linguri de cacao, o jumătate de cană de zahăr și 200 de grame de unt. Al doilea strat are o jumătate de ceașcă de unt (la temperatura camerei), 3 linguri de smântână, două linguri de pudră de budincă de vanilie, două cești de zahăr pudră. Al treilea strat conține 250 de grame de ciocolată și o lingură de ulei.
Pașii sunt ușori: se amestecă ingredientele din primul strat și se pun pe tavă, apoi se amestecă ingredientele din al doilea strat și se adaugă peste primul, apoi se lasă totul la frigider. Timp în care, ciocolata pentru al treilea strat va fi topită și amestecată cu o lingură de ulei. Acest strat se toarnă peste celelalte două și apoi se lasă la frigider timp de jumătate de oră.
Prăjitura cu banane și caramel
Prăjitura cu banane și caramel este o rețetă englezească de care te vei îndrăgosti de la prima linguriță.
Ai nevoie de o conservă de lapte congelat, 2 banane mari, zeama unei lămâi, 300 de mililitri de smântână pentru frișcă și o lingură de zahăr. Pentru blat ai nevoie de 180 de grame de biscuiți simpli și 100 de grame de unt. Pentru decor poți folosi ciocolată.
Pune la foc mic conserva de lapte condensat pentru 150 de minute și asigură-te că în toată perioada conserva este scufundată în apă, iar dacă e nevoie, mai adaugă. Încearcă să faci o gaură mică în partea de sus a cutiei pentru a elimina riscul de a exploda conserva de lapte condensat. Astfel se prepară caramelul.
Blatul se prepară clasic: amestecarea biscuiților sfărâmați cu untul topit, ca pentru cheesecake.
Pentru a asambla prăjitura, toarnă caramelul, după ce s-a răcit, pe blat, și așază feliile de banane peste el. Peste banane pune frișca și nivelează. Poți pudra cu cacao și apoi păstreaz-o două ore la frigider înainte să te delectezi.
Alte idei de prăjituri fără coacere
Tarta cu fructe fără coacere este întotdeauna o idee bună. Este o prăjitură răcoritoare, fructată, acrișoară, cremoasă și dulce.
Tortul de clătite este o prăjitură care nu are nevoie de nicio prezentare și pe care o poate duce la capăt oricine. Mai exact, se numără printre rețetele ușor de făcut. Îți poți folosi imaginația pentru crema dintre clătite. Ea poate fi compusă din ciocolată topită, smântână amestecată cu mascarcapone și ciocolată, gem și nucă, miere sau multe altele.
Tortul cu pișcoturi este cunoscut pentru gustul dulce și ușurința preparării ce presupune amestecul unei creme ce conține și gelatină cu pișcoturi și fructe.
Prăjitura cu iaurt și fructe este un desert răcoros ce poate satisface orice oaspete ai la masă, oricât de pretențios ar fi.
Prăjituri Albinuța este pur și simplu un răsfăț al simțurilor. Ea se poate prepara fără coacere atunci când foile cu miere sunt înlocuite de biscuiți însiropați.
Tortul Doboș fără coacere este o rețetă simplă și rapidă. În timp ce ingredientele pentru crema de ciocolată, dar și pentru caramel, se păstrează, blatul este înlocuit cu biscuiți.
Alte idei de deserturi sunt: prăjitura cu mere și biscuiți fără coacere, trufe de cocos fără coacere, tort dietetic diplomat sau prăjitura cu biscuiți Oreo.
Așadar, următoarea dată când ți-e poftă de ceva dulce, nu uita de delicatesurile fără coacere.
Foto: pixabay.com