Vara este întotdeauna un anotimp dificil pentru cei cărora nu le place căldura sau pentru cei a căror stare de sănătate se deteriorează din cauza temperaturilor ridicate, mai ales dacă lucrează pe teren. În acest context, se poate targe concluzia greşită că purtatul măștii de protecție ar înrăutăți starea de sănătate. Lucrurile nu stau, însă, deloc așa; dimpotrivă, purtatul măștii poate preveni infectarea celor din jur cu noul virus în contextul pandemiei actuale.

Așa cum se întâmplă și în condiții obișnuite, în care lumea nu se confruntă cu o pandemie pe timp de vară, este indicat să te hidratezi corespunzător în mod constant și să iei toate măsurile necesare pentru a te obișnui cu un nou climat cu temperaturi ridicate în cazul în care vei petrece mai multe timp afară, în soare sau în căldură. 

Printre principalele măsuri pe care le poți lua pentru a evita insolația se numără purtarea unei pălării, a unei șepci sau a unei eșarfe în culori deschise care să te protejeze de soare. Folosirea unei creme cu factor de protecție ridicat, purtarea ochelarilor de soare cu lentilă polarizată, purtarea de haine din materiale naturale, deschise la culoare și hidratarea constantă sunt alte metode la fel de eficiente.

În ceea ce privește purtarea măștilor chirurgicale, există câteva metode care te pot ajuta să te obișnuiești mai repede cu gândul că aceasta a devenit deja o normă care nu vă dispărea în curând, dar și câteva tips & tricks legate strict de confortul tău fizic.

Găseşte-ţi materialul potrivit

În acest moment, pe piață există atât măști de unică folosință, cât și măști reutilizabile. Pe cele de unică folosință ar trebui să le alegi în funcție de material și de numărul de straturi. Masca recomandată ar trebui să aibă trei straturi, să fie pliată și să aibă un sistem de prindere stabil astfel încât să nu existe spațiu între fața ta și mască.

În ceea ce privește măștile din material textil, este important să alegi un material organic, cu o țesătură respirabilă și să eviți culoarea negru. Măștile textile ar trebui spălate după o zi de purtare, la temperaturi cât mai mari (60 sau 90 de grade) și lăsate la uscat. Daca alegi să porți o astfel de mască și stilul tău de viață presupune să ieși în fiecare zi pentru mai mult de patru ore din casă, este important să ai minim cinci astfel de măști pe care să le poți reutiliza cu regularitate.

Protejează-ţi tenul de acnee şi iritaţii

Combinația dintre transpirație și crema solară poate provoca iritații la nivelul pielii. De aceea, este indicat să faci pauze din când în când și să mergi într-un spațiu deschis, aerisit în care să îți scoți masca și să stai câteva minute cu pielea feței neacoperită. Un alt sfat este să te speli pe față cu apă rece și curată de câteva ori pe zi dacă este posibil, cu condiția să te speli foarte bine pe mâini înainte. Pentru ameliorarea iritației pielii, este recomandat să folosești o cremă hidratantă ușoară la început și la final de zi.

Ajustează-ți comportamentul în funcţie de cum te simţi

Purtarea măștii este doar un mijloc prin care îi protejezi pe cei din jurul tău. La rândul lor, cei care poartă mască îți arată astfel respectul și grija față de tine, un alt membru al societății din care ei fac parte. Așadar, dacă nu te simți foarte confortabil cu masca, soluția nu este să nu o mai porți, ci să îţi ajustezi comportamentul. Astfel, dacă ești la job și simți că nu mai poți continua fară a lua o gură de aer proaspăt, ieși din clădire la o scurtă plimbare și refă-ți doza de aer de care ai nevoie. În mod similar, dacă este posibil pentru tine să lucrezi de acasă mai mult decât o faci acum, limitează contactul cu colegii, partenerii de afaceri sau clienții şi transferă întâlnirile în mediul online. Astfel, nu vei mai fii nevoită să porţi masca pe perioade lungi de timp dacă îţi este incomod.

Adaptabilitatea și reziliența sunt două cuvinte cheie care definesc aceasta perioadă și îți va fi mult mai ușor să trăiești astfel. Negarea și neacceptarea realității așa cum este ea acum va conduce la comportamente indezirabile atât pentru tine, cât și pentru cei din jurul tău. Așadar, purtarea măștii pe timp de vară nu trebuie să fie un calvar, iar soluţia este să îți adaptezi stilul de viață la noua realitate și să îți asculți corpul cu atenție.

Sursa foto: Cottonbro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda