Toamna a sosit și, odată cu ea și răcelile, gripele sau virozele.

Suntem sigure că nu dorești să îți petreci câteva zile în pat cu ceai și medicamente în preajmă, așa că îți oferim cinci sfaturi despre cum poți să te ții cât mai departe de boli posibil: purtarea măștilor ffp2 în spațiile aglomerate, spălarea pe mâini, vitaminizarea etc.

De cele mai multe ori, cele mai simple gesturi pot să îți ofere confort și să te ajute să previi, mai degrabă decât să tratezi. Iar acest lucru este cel mai bun sfat pe care ți-l putem da, fără să facă parte dintre cele cinci.

5 sfaturi despre cum te poți apăra de răceli

Pune-le în practică doar pe cele care ți se potrivesc și nu uita să discuți cu medicul tău atunci când te simți rău, în loc să te iei după sfaturi băbești.

1. Poartă mască

Măștile chirurgicale și mai ales cele ffp2 ne-au ajutat să trecem peste pandemie cu mai puține îmbolnăviri decât ar fi avut loc fără purtarea lor.

Adevărul este însă că măștile te pot apăra și de virozele comune, nu doar de covid. Tocmai de aceea este indicat să le porți atunci când mergi în spații aglomerate, în transportul în comun sau oriunde simți că ești expusă la pericol de îmbolnăvire.

Acum, că prețurile măștilor au scăzut, poate e mai bine să îți cumperi mai multe să ai la îndemână oricând simți nevoia să porți una, fără să ții cont de părerile sau de privirile celor din jur.

2. Spală-te pe mâini

Bacteriile și virușii circulă în aer de obicei și se așează pe obiecte folosite de mai multe persoane în comun.

Tocmai de aceea este bine să păstrăm bunurile obiceiuri dobândite în timpul pandemiei și să continuăm să ne spălăm pe mâini la fel cum am învățat când eram mici și să ne dezinfectăm ori de câte ori simțim nevoia.

3. Hidratează-te

Da, oricât de ciudat ar părea, hidratarea te poate ține departe de anumite boli. Vorbim aici despre apă, dar și despre ceai. Mai puțin despre cafea și alcool, pentru că știm prea bine că acestea două deshidratează, adică mai mult strică decât să ajute.

Bând cantitatea de apă necesară corpului într-o zi, ajuți imunitatea să se mențină la cote înalte și astfel să fii mai ferită de pericole.

4. Vitamine și suplimente

De cele mai multe ori, pe acestea trebuie să le iei la îndrumarea medicului sau a unui specialist, în funcție de carențele pe care le ai.

Dintr-o simplă analiză de sânge poți să identifici ce îi lipsește corpului tău și mai apoi să mergi la doctor să îți prescrie vitaminele și suplimentele potrivite și în funcție de stilul tău de viață și restul istoricului medical.

5. Alimentația

Indiferent de regimul pe care îl ai, trebuie să te alimentezi întotdeauna cu atenție în așa fel încât să iei din hrană toate cele necesare pentru a avea o imunitate ridicată.

Iar aici ne referim, atât la proteine, cât și la vitamine și tot ce e mai bun din mâncare și fructe!

Să ai grijă de tine și să previi anumite neplăceri este și mai ieftin și mai plăcut pentru tine.

Dacă ai impresia că la partea de mâncare ai o anumită rutină din care ți-e greu să ieși, îndrăznește să cauți idei de rețete noi pe internet și cu siguranță îți vei deschide orizonturile spre căi noi de a găti și, mai mult decât atât, vei descoperi noi alimente și condimente care te vor purta în lumea-ntreagă!

Cât despre masca pe care o recomandăm să o porți ori de câte ori simți nevoia, să știi că o poți găsi în mai multe variante de culori și poți chiar să le asortezi și la outfit-uri.

Ai grijă de tine zi de zi și îți vei mulțumi pe termen lung! Prevenția e mai bună decât tratarea! Și asta chiar sperăm să simți pe pielea ta!

Credite foto: unsplash.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda