Femeile de succes și cele care vor să fie pregătite pentru noi provocări în fiecare zi își setează o rutină potrivită programului lor. Confortul și starea de bine sunt factori importanți cu care trebuie să-ți începi ziua, însă, un orar pe care să-l urmezi cu strictețe te va face mai productivă. Iată câteva idei pentru fiecare parte a zilei:

Dimineața

Dacă vrei să începi ziua cu dreptul, setează-ți alarma cât mai devreme posibil și vei vedea că, în timp, nu vei mai avea nevoie de asta pentru a te trezi. Rutina ajută și organismul să intre într-un ritm anume, atât când vine vorba de trezit, cât și de luatul meselor principale ale zilei, de exemplu. Rutina de dimineață implică pregătirea pentru a ieși din casă, de la duș la aplicarea parfumului, și poate dura de la jumătate de oră în sus. De aceea, este recomandat să găsești o soluție ideală pentru a împăca ritualul de zi cu zi cu un timp cât mai scurt. Nu lenevi prea mult în pat după ce te-ai trezit. Spală-te pe față cu apă rece și apoi intră direct la duș. Imediat după, aplică o mască pe părul umed, și, între timp, prepară-ți cafeaua. Până acționează masca, uită-te peste știrile importante ale zilei și verifică Instagramul. Mai apoi, ritualul de înfrumusețare diferă de la femeie la femeie și poate implica machierea în detaliu sau doar hidratarea tenului și aranjarea coafurii. 

Cel mai important de ținut minte este micul dejun. Nu sări peste această masă atât de importantă pentru organism și pregătește-ți ceva rapid și sănătos chiar dacă ești pe fugă. Dacă ai mai mult timp la dispoziție dimineața, micul dejun și cafeaua pot fi consumate relaxat și fără griji înainte de a merge la duș. O femeie puternică și de succes va găsi mereu timp dimineața pentru sesiuni scurte de sport – măcar câteva minute de stretching sau yoga – sau de jumătate de oră de jogging. Este important să-ți pui sângele și inima în mișcare încă de la primele ore ale zilei. Acest lucru te va ajuta să fii mai energică și pozitivă.

La muncă

Setează-ți o rutină și pentru ziua de muncă, dacă vrei să ajungi la zi cu toate proiectele și chiar să te apuci de ceva nou și palpitant. Organizează-ți munca în funcție de dificultate și încearcă să nu lași pe mai târziu taskurile greu de rezolvat. Mai bine scapi cât mai repede de cele care îți dau bătăi de cap și te bucuri de un program mai relaxant în a doua parte a programului. Bucură-te de pauze și nu lăsa o zi de muncă să treacă fără să iei prânzul sau să te plimbi în aer liber în pauzele mai scurte. Consumă alimente sănătoase, și, mai ales dacă lucrezi la computer, ia pauze de zece minute o dată la fiecare oră. Pentru a nu uita de ele atunci când ești prinsă cu treabă, setează-ți alarme și respectă-le. Consumă cât mai multă apă și nu doar atunci când ți se face sete. Poți fi distrasă des la birou și acest lucru te va face să uiți de activitățile cele mai importante pentru corpul tău.

Seara

Ritualul de seară trebuie să includă neapărat demachierea. Dacă nu îl respecți, porii se pot bloca și pot cauza acnee. Din cauza rimelului, ochii se pot irita foarte ușor, iar dacă obișnuiești să dormi fără să te demachiezi, în timp, tenul  tău își va pierde din elasticitate și se va regenera mai greu. Pentru a profita de timpul de după programul de muncă, fă-ți un abonament la sală sau apucă-te de sport acasă. Citește câte puțin în fiecare seară și, înainte de a te pune în pat, renunță la telefon sau laptop, deoarece lumina lor îți va afecta calitatea somnului. 

Rutina te va ajuta să îți atingi toate scopurile în fiecare zi și să fii cât mai productivă la muncă și acasă. Descoperă care sunt cele mai potrivite activități pentru tine și cum să-ți gestionezi timpul în favoarea ta.

Sursa foto: unsplash.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda