Pentru toate acele momente din timpul anului când nu putem să evadăm cu adevărat în concediu, dar simțim nevoia de o schimbare de atmosferă și de peisaj, avem din fericire opțiunea unui „city break”.

Dar ce reprezintă, de fapt, un city break? Acesta definește o excursie de câteva zile, în principiu un weekend, întreprinsă în scopul relaxării, într-un oraș din altă țară decât cea în care locuim. O astfel de excursie este varianta comprimată a unei vacanțe clasice, oferindu-ne o experiență turistică deosebit de bogată într-un timp mult mai scurt. Din acest motiv, un city break nu va fi niciodată plictisitor, pentru că vine cu nenumărate opțiuni, de la vizitarea unora din cele mai frumoase orașe și obiective turistice, la cunoașterea unor culturi, povești și persoane deosebite, alături de participarea la evenimente marcante ori la o sesiune de shopping inedită, printre multe altele.

Totuși, pentru ca acest tip de escapadă de weekend să fie o opțiune viabilă, e necesar să luăm în calcul proximitatea orașului pe care intenționăm să-l vizităm și timpul pe care îl vom petrece pe drum. Așadar, pentru noi, românii, destinația ideală pentru un city break este reprezentată de orașele europene în care să putem ajunge în cel mult câteva ore, pe o rută aeriană directă. În caz contrar, dacă alegem o destinație mai îndepărtată, vizita va trebui prelungită la o durată de cel puțin patru sau cinci zile, pentru a ne putea bucura cu adevărat de excursie.

Din fericire, companiile aeriene low cost și mijloacele de transport rapid și accesibil pe care acestea le oferă au schimbat industria turismului și au transformat conceptul de city break într-un trend foarte apreciat. Ofertele last minute, care pot fi accesate cu un singur click, ne permit să fim spontani și să devenim cetățeni globali în adevăratul sens al cuvântului. Însă nu doar călătorii beneficiază de aceste schimbări, ci și orașele alese ca destinație se dezvoltă din punct de vedere economic, social sau cultural ca urmare a acestui aflux de turiști și datorită veniturilor suplimentare pe care aceștia le aduc comunităților.

Acum, cele mai mari publicații dedicate turismului, precum Lonely Planet, National Geographic sau Culture Trip, lansează propriile topuri anuale și previziuni cu privire la cele mai interesante destinații pentru un city break. Criteriile luate în considerare pentru realizarea acestor clasamente sunt: evenimentele anunțate, schimbările de natură economică, politică sau culturală, dar și gradul de interes al potențialilor turiști, prin numărul de căutări înregistrate online.

Astfel, unele din cele mai interesante destinații propuse pentru anul 2018 sunt următoarele:

1. Valletta, Malta

Featured Malta

Imagine: Shutterstock

Publicațiile The Guardian și Express, printre altele, au nominalizat acest oraș în topul destinațiilor care merită vizitate anul acesta. Unul din principalele motive pentru care Valletta se bucură de o atenție deosebită este rolul de Capitală Culturală Europeană pe care orașul îl va avea pe tot parcursul anului 2018, alături de orașul Leeuwarden, din Olanda. Această nominalizare valoroasă va aduce cu sine o mulțime de evenimente și festivaluri fastuoase, de amploare internațională, și merită să prinzi măcar o fărâmă din bogata viață culturală a orașului, în 2018.

Valletta

Imagine: eures.com.mt

Însă, pe lângă acest titlu, Valletta are multe alte atracții de oferit. Acest oraș face parte din Patrimoniul mondial UNESCO, datorită istoriei și arhitecturii deosebite, iar printre obiectivele de neratat se află Catedrala Sf. Ioan și Poarta Orașului. Datorită farmecului arhitectural al clădirilor orașului, acesta a servit drept platou de filmare pentru câteva din cele mai mari producții hollywoodiene. Dacă mai punem la socoteală și vremea excelentă de care vei avea parte aici în majoritatea timpului, cu o medie anuală de 20 de grade Celsius, gastronomia minunată, cu influențe siciliene, și viața de noapte și petrecerile grozave date aici în timpul verii, Valletta este într-adevăr un oraș care merită să fie vizitat cel puțin într-un city break.

Momentul ideal pentru o vizită. Cea mai indicată perioadă pentru un turist în această țară insulară este vara. Dar dacă vrei să eviți aglomerația și prețurile mai mari din timpul sezonului estival, lunile mai-iunie sunt perfecte pentru un city trip. Atunci te vei putea bucura de aceeași experiență estivală, dar vei găsi mai puțină aglomerație, oferte mai bune și o vreme plăcută, dar nu excesiv de călduroasă.

Transport și cazare. În 2018 vor fi, cu siguranță, o sumedenie de variante pentru transportul către această destinație, pe tot parcursul anului. Însă, în ce privește cazarea, ar fi indicat să profiți de ofertele existente pentru rezervări timpurii, pentru a te asigura că vei găsi o cazare pe placul tău. Una dintre variantele care oferă cea mai frumoasă priveliște este Pensiunea Luciano al Porto Boutique, cu tarife pornind de la 100 EUR/noapte.

2. Aarhus, Danemarca

Aarhus, cel de-al doilea oraș ca mărime din Danemarca, este dovada impactului pozitiv pe care același rol de Capitală Culturală Europeană îl poate avea asupra unui oraș. Aarhus s-a bucurat de această distincție în 2017, iar după această experiență a fost propulsat în atenția turiștilor, a artiștilor și a investitorilor din întreaga lume.

Istoria vastă a acestui loc se reflectă în cultura și arhitectura orașului, iar legendele vikingilor nu vor înceta vreodată să ne fascineze. Însă Aarhus nu este un oraș prins în trecut, ci dimpotrivă. Printre cele mai recente bijuterii arhitecturale ale acestui oraș se numără construcții nonconformiste precum clădirea rezidențială Isbjerget (Iceberg) sau biblioteca Dokk1 ori Muzeul ARoS. Acesta din urmă este unul din cele mai mari muzee de artă din Europa, al cărui plan interior reflectă tema Divinei Comedii a lui Alighieri, unde Raiul este reprezentat ca un cerc multicolor cu un diametru de 52 de metri, prin care vizitatorii se pot plimba în voie.

Pe lângă spiritul inovator, Aarhus a devenit cunoscut și datorită gastronomiei sale, un amestec eterogen între furgonete de fast-food și restaurante de top mondial. Publicațiile turistice din Danemarca le recomandă turiștilor să se pregătească sufletește pentru a vizita acest oraș și să-și adapteze garderoba (mai exact, cu pantaloni elastici) dacă vor nimeri aici în timpul festivalului culinar anual din luna septembrie. Înainte de acesta, la final de august și început de septembrie, are loc cel mai mare festival din oraș, Festivalul Aarhus, care oferă 10 zile de teatru, muzică și dans, artă și arhitectură în 100 de locuri diferite din oraș. Printre evenimentele inedite se numără și Întâlnirea anuală a vikingilor, care are loc la sfârșitul lunii iulie. Însă datorită numărului mare de tineri și studenți de aici, petrecerile nu se opresc niciodată, iar orașul este mereu însuflețit și proaspăt.

Aarhus 2

Imagine: designboom.com

Caracterul special al acestui oraș, alături de stilul de viață lipsit de griji al danezilor ar reprezenta o sursă de inspirație pentru oricine. Garantat, un city break petrecut aici ar fi destul de greu de egalat. Dar nu uita! Pentru a deveni „danez” măcar pentru câteva zile și a te deplasa cu ușurință de la un obiectiv turistic la altul, adoptă obiceiul atât de cunoscut al danezilor de a merge pe bicicletă pretutindeni.

Momentul ideal pentru o vizită. Pentru a avea parte de temperaturi blânde, perioada lunilor de primăvară-vară ar fi perfectă pentru un city trip. Dar dacă vrei să-ți coordonezi programul cu cele mai importante evenimente din Aarhus, consultă minunatul calendar publicat pe site-ul www.visitaarhus.com

Transport și cazare. Dacă timpul îți permite și vrei să vizitezi și Copenhaga înainte, distanța de doar 180 km dintre aceste două orașe îți va permite acest lucru. În plus, astfel vei avea mai multe opțiuni în privința transportului și a ofertelor de zboruri existente. Cât despre cazare, aici vei găsi oferte diverse, de la hoteluri de lux la vile cochete sau opțiuni de camping, potrivite pentru orice buget. Dacă preferi să apelezi la varianta unui hostel, Danhostel Aarhus City este o opțiune surprinzător de șic, unde vei găsi cazare cu un preț începând de la 32 EUR/noapte.

3. Soci, Rusia

Sochi

Imagine: Shutterstock

Soci este cea mai populară destinație de vară și cea mai importantă stațiune balneară din Rusia, o stațiune luxoasă unde și-a petrecut vacanțele chiar și Stalin. Aici se creează un contrast minunat între plajele cu nisip fin aflate de-a lungul Mării Negre și linia orizontului unde se întrezăresc în depărtare crestele înzăpezite ale Munților Caucaz.

Orașul Soci a dobândit notorietate datorită Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014, iar în urma dezvoltării infrastructurii acestui oraș în scopul găzduirii Jocurilor Olimpice, aici au fost puse la punct stațiuni pentru schi și snowboarding cu pârtii de până la 80 de kilometri, patinoare și chiar și un autodrom. Vizitând orașul, vei putea să încerci toate aceste locuri de agrement, să urci pe munți sau să stai la plajă, să petreci câteva ore în parcul de aventură sau parcul acvatic al orașului. Acum, orașul reintră în atenția turiștilor datorită Campionatului Mondial de fotbal care se va desfășura în Rusia în 2018, Soci fiind unul din cele 11 orașe care vor găzdui meciuri și suporteri dornici să le vadă.

Soci 2

Imagine: Nina Zotina/Sputnik News

De asemenea, din iunie până în august, în Soci au loc festivaluri de teatru și muzică în aer liber, iar petrecerile se țin lanț. În plus, aici vei găsi terase și restaurante din abundență, care valorifică geografia și specificul zonei prin meniuri bogate în specialități cu pește și fructe de mare, alături de influențele culinare dobândite datorită învecinării cu Georgia.

Momentul ideal pentru o vizită. Dacă vrei să te bucuri de sezonul estival și de Campionatul Mondial de fotbal, ar fi recomandat să vizitezi Soci în perioada iunie-august. Dacă vrei, în schimb, să profiți de facilitățile excelente existente aici pentru practicarea sporturilor de iarnă în stațiunea Krasnaya Polyana, cea mai bună perioadă pentru o vizită este în lunile decembrie-martie.

Transport și cazare. Trebuie să ai în vedere că în aceste intervale prețurile cresc în mod considerabil, iar opțiunile de cazare devin limitate din cauza aglomerației, astfel încât vei fi nevoit să faci rezervări cu cel puțin o lună în avans. Zborul de la București la Soci durează aproximativ patru-cinci ore și vei avea multiple opțiuni, mai ales în apropierea Campionatului Mondial de fotbal. În plin sezon, în luna iunie, cazarea la un hostel te va costa în jur de 15-40 de EUR pe noapte, dar dacă preferi să stai la un boutique hotel, vei plăti chiar și peste 350 de EUR/noapte.

4. Sevilla, Spania

Sevilia

Imagine: Grycaj/Shutterstock

Sevilla se află pe locul întâi în clasamentul destinațiilor perfecte pentru un city trip, top realizat de una din cele mai prestigioase publicații de turism, Lonely Planet. Motivul aceste selecții este transformarea pe care acest oraș a cunoscut-o în ultimii 10 ani, trecând de la un oraș îmbătrânit a cărui atracție principală era istoria sa, la unul viu și reînnoit, datorită inovațiilor care au loc aici pe plan artistic, gastronomic sau chiar în materie de lifestyle.

Anul acesta, Sevilla va fi gazda celei de-a 31-a ediții a Premiilor Filmului European și va deveni chiar platou de filmare pentru serialul Game of Thrones. În plus, acest oraș va sărbători 400 de ani de la nașterea pictorului baroc Bartolomé Esteban Murillo, printr-o serie de expoziții de excepție care vor avea loc pe tot parcursul anului. Pe lângă această celebrare oficială, petrecerile sunt la ordinea zilei aici, datorită spiritului latin al locuitorilor orașului. De la cluburi de Flamenco, la restaurante și baruri cu specific andaluz sau cu influențe cosmopolite, până la festivaluri de muzică și dans, aici vei întâlni oameni care știu să se bucure din plin de viață.

Sevilia 2

Imagine: LucVi/Shutterstock

În plus, traficul din zonă a fost complet reinventat, iar circulația sufocată din cauza mașinilor a fost înlocuită de mersul pe bicicletă, adoptat în masă de cetățeni, alături de un sistem de transport public bine pus la punct. Așadar, pentru a vedea cu adevărat orașul, ia-o la pas sau urcă-te pe bicicletă și vizitează Catedrala și Turnul Giralda, pe locul trei în topul celor mai mari biserici din lume. Printre obiectivele care merită vizitate se mai află și Barrio de Santa Cruz, Piața Spaniei, Turnul de Aur sau Muzeul Bellas Artes.

Momentul ideal pentru o vizită. Cea mai plăcută temperatură se înregistrează aici în timpul primăverii, iar dacă vrei să participi la cel mai mare festival din Spania – Feria de Abril, luna aprilie este perfectă pentru a vizita Sevilla.

Transport și cazare. Din păcate, va fi dificil să găsești un zbor direct spre acest oraș, însă un zbor cu o escală te poate aduce aici în aproximativ șase ore. Dacă vrei să devii, pur și simplu, parte din arhitectura și cultura orașului, alege să te cazezi într-o casă care păstrează amprenta locului, precum Las Casas de El Arenal. Însă aici vei plăti un preț destul de piperat, pornind de la 166 EUR/noapte.

5. Bologna, Italia

This is the ‘Disneyland of pasta’: Eataly World, the Italian food-themed park from CNBC.

Există numeroase motive pentru care merită să vizitezi Bologna, însă mâncarea de aici este, fără îndoială, unul determinant. Dacă mai punem la socoteală și faptul că, la finalul anului trecut, aici s-a deschis un parc tematic culinar, nu mai e niciun mister de ce Bologna va deveni una dintre destinațiile preferate pentru un city break.

FICO Eataly World se întinde pe o proprietate de două hectare și promite să te ducă într-o călătorie culinară desăvârșită. Aici vei putea vedea fiecare etapă a producerii hranei, de la serele și fermele aflate pe proprietate, până la cele peste 45 de localuri unde vei avea ocazia de a degusta tot ce ți-ai putea dori în materie de specialități italienești. În mod evident, acesta nu e genul de obiectiv turistic potrivit pentru o persoană cumpătată sau care se află la dietă!… Experiența culinară va fi completată de o parte educațională, prin prisma trainingurilor și a tururilor ghidate care se organizează aici, inclusiv a cursurilor de gătit pentru adulți și copii. Mai exact, vei avea de ales din 30 de evenimente și 50 de cursuri zilnice, dar din fericire vizitatorilor li se pun la dispoziție biciclete, pentru a se deplasa prin acest complex impresionant.

Totuși, Bologna nu se reduce doar la mâncare italienească, ci are multe de oferit locuitorilor și vizitatorilor săi. Doar câteva dintre bijuteriile arhitecturale pe care merită să le vizitezi sunt Piazza Maggiore, Basilica San Petronino ori Muzeul de artă contemporană MAMbo. În plus, ar fi păcat să ratezi impresionanta Università di Bologna, cea mai veche universitate din Europa, care datează încă din secolul al XI-lea.

Bologna 2

Imagine: RossHelen/Shutterstock.com

Momentul ideal pentru o vizită. Orice perioadă este potrivită pentru a vizita Bologna, mai puțin luna august, când multe dintre localurile de interes se închid pentru o vacanță prelungită. Ar fi păcat să vii până aici și să nu poți vizita în voie tot ceea ce îți dorești.

Transport și cazare. În privința ofertelor de transport, trebuie doar să fii atent pentru a găsi bilete pe care să plătești doar câteva zeci de lei și vei putea ajunge în Bologna în aproximativ două ore. Pentru cazare este indicat să verifici din timp ofertele, evitând astfel perioadele de supraaglomerare, când locurile de cazare sunt în mare parte ocupate. Casa Ilaria este una din cele mai căutate unități de cazare, datorită caracterului cochet și a poziționării ei excelente, vizavi de Opera din Bologna. Costul pentru o noapte petrecută aici pornește de la 74 EUR.

6. Reykjavik, Islanda

Reykjavik 1

Imagine: Shutterstock

Islanda a făcut istorie și a devenit o sursă de inspirație pentru toți cei care luptă pentru drepturi egale, fie că este vorba de egalitatea salarială legiferată la începutul acestui an sau de protejarea drepturilor comunității LGBT. Dar motivele pentru a fi inspirat de Islanda și capitala ei, Reykjavik, nu se opresc aici.

Din 2002, aici se desfășoară Festivalul anual al luminilor de iarnă, timp în care orașul revine la viață după inevitabila iarnă grea, prin instalații de lumini, teatru, dans și muzică. Muzeele, cafenelele și restaurantele sunt deschise până dimineață, în toate cele patru zile ale festivalului. În plus, evenimente și festivaluri similare au loc pe tot parcursul anului, de la Festivalul anual al jocurilor de iarnă, la Design March, Festivalul Viking sau Festivalul Internațional de film din Reykjavik. În plus, îți vor plăcea cu siguranță arhitectura bisericii Hallgrimskirkja sau cea a sălii de concerte Harpa, precum și Laguna Albastră – un SPA impresionant amplasat pe un câmp de lavă, acesta fiind și cel mai vizitat obiectiv turistic din oraș.

Reykjavik

Imagine: Ed Graham Photography

Pe lângă toate acestea, cu siguranță vei fi cel puțin intrigat de felul de a fi și de legendele islandezilor. Se spune că peste 60% dintre islandezi cred încă în existența spiridușilor, iar anumite lucrări de construire sunt oprite dacă există vreun „risc” de a tulbura habitatul acestora. Simțul lor artistic este, de asemenea, eclectic, colorat și… intrigant, iar un artist precum Bjork, printre mulți alții, se încadrează perfect în acest peisaj.

În ceea ce privește mâncarea și băutura, va trebui să ții cont de faptul că prețurile sunt piperate la restaurantele și barurile de aici, însă barurile au mereu oferte de happy hour, iar produsele din bucătăria locală merită încercate. În plus, pentru a te bucura de ceva cu totul inedit, te vei putea alătura grupurilor organizate care pornesc periodic din portul din Reykjavik pentru a observa balene și delfini sau din oraș, pentru a vedea Aurora Boreală.

Momentul ideal pentru o vizită. Perioada optimă pentru a vizita Islanda este în lunile iunie-august, când vremea este mai blândă, iar soarele rămâne pe cer până la 21 de ore. Dar dacă nu ești meteosensibil și vrei să-ți sincronizezi șederea acolo cu un anumit eveniment, consultă calendarul de evenimente de pe platforma visitreykjavik.is, pentru informații actualizate în permanență.

Transport și cazare. Pentru acest city break va trebui să-ți aloci un weekend prelungit, dat fiind că un zbor direct poate dura șapte-opt ore și va trebui să-ți rămână suficient timp la dispoziție pentru a vedea toate minunățiile acestui oraș. Pentru a-ți rezerva din timp un loc de cazare, tot pagina specializată visitreykjavik.is îți va fi de ajutor în selectarea variantei potrivite pentru tine.

7. Viena, Austria

Viena 1

Imagine: Mariia Golovianko/Shutterstock

În 2018, Viena va comemora împlinirea a 100 de ani de la moartea unora dintre cei mai mari artiști austrieci: pictorii Gustav Klimt și Egon Schiele, artistul grafic Koloman Moser și arhitectul Otto Wagner. Contribuțiile lor și ale altor artiști moderniști vor fi celebrate pe tot parcursul anului 2018, în diferite centre ale orașului, precum Muzeul de istorie a artei sau Muzeul Leopold din Viena.

Pe lângă manifestările culturale de amploare pe care le găzduiește, Viena reprezintă un punct de atracție turistică și prin cele 280 de parcuri și grădini imperiale care înfrumusețează orașul. Deloc surprinzător, acest oraș a fost plasat din nou pe primul loc în lume în studiul Mercer, care evaluează anual orașele cu cea mai bună calitate a vieții. Venind aici, te poți bucura de plimbări relaxante în aer liber, pe aleile parcurilor și ale grădinilor baroce vieneze. Printre obiectivele de neratat se numără Palatul Schönbrunn sau Palatul Belvedere, Grădina Botanică sau Parcul de distracții Prater, iar faimosul bulevard numit Ringul vienez îți va purta pașii de-a lungul unora din cele mai frumoase și impunătoare clădiri ale orașului.

Viena 2

Imagine: Unsplash

Printre cele mai importante evenimente la care vei putea participa anul acesta se află Vienna Festival, un festival de performing art care va avea loc timp de o lună, în perioada mai-iunie, festivalul de film Viennale sau festivalul de dans ImPulsTanz sau chiar Maratonul din Viena, unul din cele mai de importante evenimente sportive din Europa. În plus, pentru a te relaxa și a te bucura de o experiență delicioasă, merită să testezi măcar câteva produse din cofetăriile și cafenelele acestui oraș.

Momentul ideal pentru o vizită. Având în vedere că un zbor direct te poate duce la Viena într-o oră sau maximum două, orice moment poate fi considerat ideal pentru a vizita acest oraș. Iarna și vara oferă mai multe variante de petrecere a timpului liber, datorită evenimentelor deosebite din oraș. Însă primăvara și toamna te vei putea plimba în voie, admirând tabloul de culori din grădinile orașului și vizitând toate obiectivele turistice, fără a întâlni grupuri prea mari de turiști.

Transport și cazare. Datorită popularității acestei destinații și a serviciilor de turism bine puse la punct din Viena, opțiunile de transport și ofertele de cazare există din abundență. De exemplu, Motel One Wien-Staatsoper, de o eleganță desăvârșită, se află într-o somptuoasă clădire istorică din secolul al XIX-lea, iar costul pentru a înnopta aici este de minimum 81 EUR/noapte.

8. Edinburgh, Scoția

Edinburgh1

Imagine: Pixabay

În urma sondajului realizat de publicația Telegraph la finalul anului 2017, sondaj la care au participat aproape 90.000 de cititori, Edinburgh este orașul din Marea Britanie care are cele mai multe lucruri de oferit, din punct de vedere turistic. Lucru foarte interesant, Edinburgh s-a plasat pe locul I al acestui clasament timp de patru ani la rând.

Aici vei întâlni, de fapt, două lumi – Orașul Vechi și Orașul Nou. În partea veche a orașului vei putea vizita, printre multe altele, Castelul Edinburgh, Muzeul Național al Scoției sau Arthur`s Seat, un vulcan adormit în locul căruia se spune că s-ar fi aflat cândva Castelul Camelot. Acesta din urmă oferă o belvedere superbă asupra întregului oraș și merită să-l urci, să te bucuri de această priveliște. Aici vei putea, de asemenea, să vizitezi Real Mary King`s Close, o străduță îngustă construită în secolul al XVII-lea în subteran, peste osemintele lui Mary King, o negustoare burgheză despre care se spune că bântuie acum orașul; dacă îți plac legendele de genul acesta, Edinburgh va deveni rapid unul din orașele tale preferate. Multe din obiectivele turistice oferite de acest oraș pot fi vizitate gratuit sau contra unui preț modic.

Edinburgh 2

Imagine: Unsplash

Grădinile Prințesei fac demarcația dintre cele două părți ale orașului, iar Iahtul Regal Britannia reprezintă întruchiparea opulenței, fiind și una din cele mai mari atracții turistice din Marea Britanie. Emblematic pentru noul Edinburgh este George`s Street, un loc înțesat de cluburi, restaurante și baruri. Aici vei avea ocazia de a încerca unele dintre mâncărurile tradiționale scoțiene, precum renumitul haggis, dar vei putea găsi și restaurante care servesc bucate cu specific internațional.

Dacă vrei să asiști la evenimente importante care au loc în Edinburgh, atunci luna august este perfectă pentru un city break. În această perioadă se desfășoară The Edinburgh Military Tattoo, când în fața Castelului Edinburgh au loc defilări militare cu trupe din întreaga lume. În aceeași lună vei putea participa la Festivalul Edinburgh, care durează trei săptămâni și este unul din cele mai mari și mai vechi manifestări de genul acesta din întreaga lume.

Momentul ideal pentru o vizită. Dacă vei alege să vizitezi orașul atunci, trebuie să te aștepți la aglomerație și la muzică răsunând de pretutindeni, precum și la prețuri mai mari. Dacă preferi mai degrabă să te plimbi liniștit pe străduțele orașului, orice alt sezon este perfect.

Transport și cazare. Îți va fi ușor să găsești zboruri directe spre această destinație, iar pentru cazare vei putea alege între partea nouă și cea veche a orașului, în funcție de itinerarul tău. Vei avea ocazia de a locui în hoteluri și pensiuni cu o bogată istorie în spate sau în vile și hoteluri de prestigiu internațional, având oferte din abundență. Ibis budget Hotel Edinburgh Park reprezintă una din cele mai căutate variante de cazare din Edinburgh, iar camere mici, dar cochete și curate, se pot închiria pentru un preț care pornește de la 44 EUR/noapte.

LastImagine: Pexels

Acestea sunt câteva dintre orașele care se vor bucura de notorietate în 2018, destinații perfecte pentru un city break memorabil. Dar pe lângă aceste câteva orașe europene, lumea întreagă este o resursă infinită de splendori și experiențe culturale inedite, iar anul acesta se anunță deosebit de bun pentru industria turismului. Din fericire, pretutindeni vom avea multe obiective – vechi și noi – de admirat, jocuri, spectacole și festivaluri de văzut și audiat, iar deliciile gastronomice vor fi nelipsite. Toate acestea ne pot însenina un weekend sau ne-ar putea oferi amintiri frumoase pentru o viață întreagă, trebuie doar să pornim la drum.

Total
75
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda