Locul de muncă este important. Asigură veniturile de care ai nevoie ca să îți plătești facturile, ca să îți duci planurile la bun sfârșit, te recompensează atunci când ai rezultate bune și îți oferă chiar și un statul cu care te poți mândri. Atunci când te dedici total carierei profesionale există însă și un dezavantaj. Mintea și timpul tău se vor concentra într-o singură direcție, iar astfel există riscul apariției unor dezechilibre.

Mai simplu spus, poți câștiga bine din punct de vedere financiar, dar nu vei avea timp să te bucuri de acest beneficiu. Care este rețeta succesului? În mod clar, echilibrul. Mult mai simplu de spus decât de făcut, dar esențial pentru a te putea considera cu adevărat fericită la final.

4 lucruri importante pe care le poți pierde când te concentrezi numai pe cariera profesională:

  1. Pierzi legătura cu familia

De câte ori nu ai vrut să folosești scuza că ai de muncă pentru a putea scăpă de vizita de Paște sau de Crăciun la părinți? Atunci când vorbim despre familie, nu ne referim doar la bunici, rude apropiate sau părinți, ci chiar și la cei de acasă, un copil sau soț. Așa cum trebuie să investești timp, nervi și energie în proiectele de la birou, este important ca același lucru să se întâmple și acasă. Relația trebuie întreținută, atenția trebuie oferită de ambele părți, iar contactul și dialogul trebuie să existe în permanență, pentru a evita producerea unor rupturi greu de reparat mai târziu.

  1. Nu mai ai grijă de tine

Vârsta și metabolismul vor fi de partea ta numai până într-un punct, iar sănătatea nu este un subiect pe care trebuie să îl privești cu superficialitate. Știm că de multe ori te gândești că nu ai timp să faci sport, nu ai răbdare să îți gătești sănătos și nu ai puterea să lupți cu unele pofte, iar toate acestea din cauza faptului că programul tău este oricum foarte încărcat, iar efortul pe care ar trebui să îl depui este uriaș. Însă acest lucru este fals. Sportul nu înseamnă numai să mergi de patru ori pe săptămână la sală, ci poate fi făcut cu investiții minime, reușind să te pliezi în același timp pe programul tău.

Cu ajutorul unei biciclete de la Hervis, te poți deplasa zilnic până la birou și înapoi și poți pleca alături de cei dragi de acasă în plimbări mici la final de săptămână. De asemenea, poți ieși la alergat de cel puțin două ori pe săptămână, ceea ce pentru o persoană care nu face deloc sport este mare îmbunătățire. Dincolo de timpul de calitate pe care îl vei petrece cu ai tăi, vei reîncepe să ai grijă și de corpul tău.

  1. Relațiile cu prietenii se răcesc

Ieși mai rar în oraș, pleci mai greu în vacanțe, iar discuțiile se poartă de cele mai multe ori pe rețele de socializare, decât față în față. La fel ca în cazul familiei, relațiile cu prietenii rămân strâns legate doar atunci când și tu participi activ la întreținerea lor. Dacă ai ajuns în situația în care de multe ori nici nu ești sunată la telefon să ieși, înseamnă că deja ai refuzat astfel de oferte de prea multe ori. Ține minte că până și cele mai apropiate persoane tind să își piardă răbdarea de la un punct încolo.

  1. Satisfacția devine tot mai greu de atins

Există un motiv pentru care fiecare persoană ar trebui să aibă și un hobby sau alte lucruri de care să fie preocupată în afara sarcinilor de serviciu. Te ajută să te relaxezi, să capeți alte perspective, să te deconectezi și să simți astfel că merită întregul efort depus zilnic. Altfel, fără să simți că există ceva satisfăcător în tot ceea ce faci, te poți trezi în fața riscului de a subperforma chiar și acolo unde te pricepi cel mai bine.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: MIRRORstudio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda