Tatuajele devin tot mai populare. Cu siguranţă, ai cel puţin un prieten care şi-a făcut unul sau ai auzit de o mulţime de artişti care şi-au decorat corpul cu ilustraţii simbolice pentru ei. Te tentează? Fie că vrei să îţi faci un set de aripi ca al Rihannei sau te atrage să scrii un scurt mesaj precum al lui Megan Fox, ia în calcul tot ce presupune un tatuaj:
Găseşte un model care să te reprezinte
Gândeşte-te la zona corpului pe care să o tatuezi
Ia în calcul riscurile tatuării
Află despre etapele procesului
Ţine cont de sezon
Cercetează salonul de tatuaj
Documentează-te despre îngrijirea tatuajului
Galerie foto
Găsește un model care să te reprezinte
Nu te grăbi sa alegi un design de tatuaj. S-ar putea să regreți curând decizia. Caută pe Google, pe Pinterest, pe Tumblr si apoi testează un model similar cu ajutorul unei aplicații de telefon cu realitate augmentată. Din video-ul de mai jos poți afla mai multe detalii despre un astfel de software:
O altă idee este să iei legătura cu un artist specializat în tatuaje şi să-ţi recomande chiar el câteva modele, povestindu-ţi ce implică fiecare. Oricare ar fi alegerea ta, asigura-te ca simbolul reprezinta ceva pentru tine. O imagine fără semnificație poate deveni plictisitoare în timp.
Citește și : Cum alegi produsele cosmetice
De la versetele biblice, numele celor dragi, mantrele personale, la lucruri care te definesc, oricare ar putea fi o idee bună atât timp cât te vei simţi confortabil să expui tatuajul în orice context.
Nu te ruşina de faptul că tatuajul nu va fi original, în cazul în care te vei hotărî asupra unuia văzut pe internet. Important este să te definească. Poţi alege între modele clasice, tribale, simboluri, ideograme şi semne zodiacale, cărora să le stabileşti apoi dimensiunea. Atunci când alegi mesaje în altă limbă, asigură-te din mai multe surse că traducerea este corectă. Chiar şi vedetele şi-au tatuat însemne despre care au aflat apoi că înseamnă altceva.
Gândeşte-te la zona corpului pe care să o tatuezi
Există anumite modele care sunt mai potrivite pentru anumite părți ale corpului. De exemplu, un peisaj care prezintă o priveliște uluitoare asupra Muntelui Fuji funcționează cel mai bine pe partea superioară a spatelui, în timp ce un portret al unei persoane arată grozav fie pe piept (pentru bărbați), fie pe triceps. Cele mai populare locuri sunt pe partea de jos a spatelui,
sub sâni, pe coaste, pe omoplați sau la încheietura mâinii. Dacă îţi doreşti un tatuaj privat și nu vrei discuţii pe seama lui la o reuniune de familie, alege o zonă acoperită de haine.
Nu pierde din vedere că uneori tatuajele pot reduce şansa de a fi angajat în anumite medii profesionale. Un avocat sau un bancher pot avea stipulat în contract să nu aibă tatuaje la vedere. Unii angajatori sunt conservatori atunci când vine vorba de tatuaje. Acest lucru e valabil si pentru piercinguri.
Cel mai important, locațiile diferite produc diferite niveluri de durere. În general, tatuarea într-o zonă cu mușchi sau grăsime va determina mai puțină durere decât tatuarea pe os. Cu siguranță, nu recomandăm obținerea unui tatuaj pe coaste. Este considerată una dintre cele mai dureroase experiențe.
Ia în calcul riscurile tatuării
Dacă ai o alergie cutanată cunoscută, indiferent cât de inofensivă este aceasta, asigură-te că medicul aprobă procedura. Dacă medicul spune că nu e de acord, dar totuși vrei să mergi mai departe cu tatuajul, fii pregătit să îţi asumi întreaga responsabilitate în cazul în care vor exista reacţii adverse.
Chiar dacă acele de tatuaj sunt sterile, adesea dispozitivul global nu poate fi sterilizat și poate fi contaminat cu diverși germeni care să declanşeze reacţii alergice. Unele produc doar mâncărimi minore și controlabile sau iritații ale pielii, altele cauzează erupții sau umflături. Apelează întotdeauna la un artist de tatuaje recunoscut, despre care te-ai documentat înainte. Dacă acul este contaminat, poți contracta o serie de afecţiuni grave: virusurile hepatitice B și C.
De menţionat este şi ca cel puţin 6 luni de la realizarea unui tatuaj, nu ai voie să donezi sânge. Acest lucru intră în criteriile de eligibilitate ale donării, chiar dacă cerneala intră doar în straturile pielii şi nu în sânge în mod direct.
Nu uita că tatuajele sunt denumite permanente tocmai pentru că procedura eliminării este una complicată, de durată şi dureroasă. Tatuajele ratate se acoperă fie cu o grefă de piele, fie cu un alt tatuaj sau se operează cu laserul.
atuaj
Află despre etapele procesului
Pentru ca un tatuaj să fie permanent, cerneala trebuie să intre în derm, țesutul de sub stratul exterior al pielii, numit epidermă. Acest lucru se face prin injectarea a sute de ace mici în piele. Un artist utilizează o mașină numită handheld care are un ac atașat din care iese cerneala.
Artistul încarcă acul în cerneală, pornește motorul care mișcă acul și-l aplică în mișcare pe piele. Durerea e similară cu cea pe care o simți când te epilezi sau te pensezi, dar ia în calcul faptul că fiecare pixel de cerneală este introdus individual, aşa că durerea se mărește exponențial. În acest caz, e bine să-ţi știi gradul de toleranță la durere. Unele zone de pe corp sunt mai sensibile ca altele. Cele mai dureroase zone sunt: coloana, șoldul, glezna, laba piciorului, pieptul și palmele.
Ţine cont de sezon
Poți merge într-un salon de tatuaj și poți obține tatuajul oricând. Nimeni nu te va opri să faci asta. Dar există momente optime pentru o astfel de decizie. Cel mai bun moment pentru a obține un tatuaj este în timpul toamnei sau iarna, atunci când oamenii de obicei poartă mai multe haine. Se recomandă acoperirea tatuajului proaspăt în faţa soarelui.
Prea multă expunere la lumina directă a soarelui va dăuna. Nu numai că va provoca iritații, dar poate provoca și estomparea timpurie. Chiar și atunci când un tatuaj este complet vindecat, prea multă lumină solară atrage acest risc.
De asemenea, reține că nu este recomandat să mergi la înoţi după realizarea unui tatuaj. Evită această activitate cel puţin o săptămână.
Cercetează salonul de tatuaj
Înainte de a stabili programarea, asigură-te ca ai cercetat cum trebuie salonul. Mai precis, portofoliul artistului. Artiștii își afișează de obicei lucrările în interiorul magazinului de tatuaje pentru a le permite clienților să le evalueze imediat abilitățile. Oamenii pot verifica cu ușurință feedback-ul și recenziile și în paginile și forumurile de social media.
Nu toți artiștii sunt competenți în toate tipurile de tatuaj. Unii artiști se specializează în modele tip acuarelă, care sunt foarte populare în rândul tinerilor. Alții se specializează în tatuaje tradiționale japoneze sau tatuaje negre. Dacă vrei un design specific, asigură-te că artistul ales știe cu adevărat să lucreze la el.
Un alt aspect important este igiena salonului. Fiecare ac ar trebui sa provină dintr-un ambalaj sigilat. Același lucru este valabil și pentru mănuși. Un artist ar trebui să folosească o nouă pereche de mănuși de unică folosință pentru fiecare client nou. Acest lucru previne contaminarea.
Verifică nivelul de curățenie și nivelul general de confort al salonului de tatuaj. Este bine ventilat? Este scaunul pentru tatuaje este confortabil? Întreabă artistul dacă poți asista la o sesiune de tatuare si observă toate detaliile acestea.
Documentează-te despre îngrijirea tatuajului
Una dintre cele mai frecvente greșeli este neglijarea îngrijirii ulterioare. Mulți petrec prea mult timp cu tatuajul expus la soare. Un nou tatuaj este, în principiu, încă o rană deschisă, care are nevoie de îngrijire ulterioară pentru a se vindeca pe deplin.
Va trebui să-l speli de mai multe ori pe zi cu un săpun antibacterian, pentru a evita iritarea pielii. Va trebui să aplici regulat un unguent de vindecare și o cremă hidratantă. Vei lupta de asemenea cu tendința de a jupui “vechea piele” care începe să se îndepărteze.
Galerie foto
Acum ca ai aflat informațiile esențiale, e timpul sa arunci o privire în galeria noastră foto, pentru inspirație.
Tu ce model vrei să îţi tatuezi?
Sursa foto: Shutterstock si Pinterest