Ca toate celelalte lucruri din jurul nostru, și tehnologia are plusurile și minusurile sale. Pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că ne-a simplificat enorm viața. Cu un smartphone și acces la internet poți rezolva aproape orice, inclusiv planificarea unei vacanțe, de la cumpărarea biletelor de avion și până la alegerea itinerarului din fiecare zi.

În plus, telefoanele din prezent au integrate tot mai multe funcționalități, inclusiv camere foto cu performanțe similare celor ale unor aparate profesionale. Altfel spus, acum nu mai ai nevoie de zeci de echipamente care să-ți îngreuneze bagajul când pleci într-o excursie. Îți trebuie doar rucsacul, telefonul, câteva accesorii utile (despre care îți povestim mai jos în detaliu) și ești gata de drum!

Bateria externă

După acte, bilete de avion, bani și carduri, bateria externă este următorul lucru pe care trebuie să-l pui în bagajul de vacanță. Nu de alta, dar cu siguranță o vei epuiza destul de repede pe cea a telefonului folosind GPS-ul, făcând sute de poze și clipuri sau căutând pe internet recomandări de locuri în care poți mânca bine. Și parcă nu e tocmai simpatic să îți întrerupi aventura prin oraș doar pentru a sta să cauți o priză.

Ca să alegi cel mai bun power bank, verifică mai întâi ce capacitate are bateria telefonului tău (de regulă, acestea au sub 4.000 mAh). Apoi, orientează-te către o baterie externă care are capacitatea de două, trei ori mai mare decât cea a telefonului, astfel încât să te țină mai multe zile fără să fie nevoie s-o încarci.

Cardul de memorie

Oh, probabil știi deja vechiul scenariu: instalezi zeci de aplicații, descarci tot felul de documente și, nu în ultimul rând, îți aglomerezi memoria telefonului cu mii de poze și filmulețe. Evident, n-ai renunța la nimic, chiar dacă ele se tot adună acolo și, la un moment dat, devine imposibil să mai faci o fotografie sau orice altceva în plus.

Pentru a preveni o astfel de situație, cardurile de memorie sunt soluția perfectă, pentru că îți asigură un spațiu de stocare suficient de mare (există carduri care ajung chiar până la 200 GB) pentru toate fotografiile, filmulețele sau fișierele tale. În cazul în care ating capacitatea lor maximă, marele avantaj al lor este că pot fi înlocuite imediat cu unul gol, pentru ca nu să nu ratezi niciun instantaneu de vacanță.

Selfie stick-ul

Știm cu toții cât de greu este să găsești o persoană care să se priceapă la poze și chiar să îți facă poza de vacanță mult dorită. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că parcă nu ți-ai lăsa telefonul pe mâna oricărui necunoscut.

Din fericire, selfie stick-ul a rezolvat problema fotografiilor din excursii, devenind un accesoriu must-have în orice călătorie. Imediat ce găsești un cadru care merită să apară în albumul tău de vacanță, scoate selfie stick-ul, conectează-l la telefon, adună-ți gașca și…. say cheese!

Kitul de obiective foto

După cum povesteam și mai sus, camerele telefoanelor de-acum au performanțe asemănătoare cu cele ale aparatelor profesionale, așa că, dacă te pasionează fotografia, n-ar strica să ai în rucsacul de vacanță și un kit de mini-obiective foto speciale pentru telefon.

Fisheye lens, wide, kaleidoscope și multe altele: testează fiecare obiectiv în parte, experimentează cât mai mult (portrete, panorame, fotografii conceptuale, absolut tot), iar pozele tale vor fi din ce în ce mai reușite.

Acestea fiind spuse, nu ne mai rămâne decât să îți urăm spor la planificat vacanțe de neuitat, din care să te întorci cu cele mai tari fotografii!

Sursa foto: Shutterstock.com

Total
12
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda