Atunci când te hotărăști să faci pasul cel mare alături de partener, trebuie să te ocupi de mai multe aspecte ale ceremoniei, inclusiv de cadourile pentru nași. O parte din acestea se oferă la început, atunci când îi vizitezi pentru a le propune să-ți fie alături în această zi importantă, iar restul, pe parcursul procesului și după nuntă. Acest obicei se practică din timpuri mai vechi și este cunoscut și sub numele tradițional de plocon. Iată când trebuie să începi căutarea cadoului perfect și cum îl alegi:

În funcție de preferințe

Dacă ai o relație apropiată cu cei pe care vrei să îi ai ca nași, poți avea o discuție deschisă despre preferințele pe care le au și de ce anume au nevoie. Aceștia își pot dori aspiratoare, aparate de bucătărie precum un espressor cafea sau alte electrocasnice utile. De asemenea, dacă unul dintre ei are o pasiune aparte sau un hobby este recomandat să discutați despre ce cadou și-ar dori pentru a te asigura că nu dai greș.

În funcție de vârstă

Dacă sunt tineri, nașii de cununie vor fi surprinși cu ajutorul unor device-uri de ultimă generație precum smartphone-uri, laptopuri sau chiar televizoare. Trebuie să te asiguri că le oferi un cadou de care se pot folosi o perioadă cât mai lungă și care va reflecta recunoștința pe care o simți față de aceștia. Pentru nașii mai în vârstă trebuie să te îndrepți spre cadouri clasice, precum seturi de veselă sau tacâmuri, dar și electrocasnice pe care le pot folosi zi de zi.

În funcție de buget

Cadoul depinde într-o mare măsură de bugetul pe care îl ai și alegerea acestuia va fi direct influențată de el. Cheltuielile de nuntă care implică organizarea, rochiile, dar și rochiile domnișoarelor de onoare te poate lăsa cu un gol în buget. De regulă, nașii de cununie contribuie și ei la câteva dintre aceste cheltuieli. Aceștia vor fi înțelegători în ceea ce privește cadoul pe care îl vor primi, așa că nu trebuie să depășești suma pe care ți-ai propus să o cheltui. Bugetul trebuie setat atunci când pui cap la cap toate detaliile, iar dacă realizezi că nu îți rămân suficiente resurse pentru un cadou scump, optează pentru varianta unuia simbolic. Tablourile, lenjeriile de pat sau alte obiecte decorative sunt potrivite pentru un buget redus. De asemenea, poți opta pentru articole vestimentare precum halate de baie sau seturi de prosoape pentru întreaga familie.

În funcție de timp

Timpul pe care îl ai la dispoziție atunci când trebuie să alegi un cadou pentru nașii de cununie poate fi unul extrem de limitat. Planificarea unei nunți nu este ușoară pentru nicio mireasă sau un cuplu, așa că, de multe ori, cumpărarea cadourilor rămâne pe ultimul plan. Dacă nu ai posibilitatea de a începe căutările din timp, alege variante mai simple și mai la îndemână pentru tine. Cel mai simplu este să optezi pentru electrocasnice, însă va trebui să verifici dacă nu îl au deja pe cel la care te-ai gândit. Cadourile personalizate pot fi făcute la comandă și pe ultima sută de metri dacă găsești un magazin cu un program mai puțin încărcat. Atunci când mai ai timp să dai o fugă prin magazine, bazează-te pe bijuterii sau ceasuri. Acestea vor fi mereu apreciate de nași.

Cadourile pentru nași sunt făcute să te ajute să le mulțumești acestora pentru rolul important pe care îl vor juca în nunta și în viața ta. Nu încerca să îți întreci limitele, dar alege mereu cadouri utile sau cu multă personalitate și un mesaj puternic.

Sursa foto: pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda