Banii nu aduc fericirea, însă cele mai multe lucruri din viață implică un buget substanțial pentru cheltuieli. Fie că este vorba de cumpărăturile de zi cu zi sau un plan pe care îți dorești să-l duci la capăt, economiile te vor ajuta să scapi de anumite griji. Mai mult decât atât, anumite momente din viață, precum cumpărarea unei mașini noi sau a unui apartament alături de persoana iubită, reprezintă pași importanți pe care nu poți să-i faci fără sprijin financiar. Iată câteva sfaturi care te vor sprijini în aceste procese:

Cheltuie mai puțin decât câștigi

Obiceiul de a cheltui prea mulți bani în fiecare lună, în special în perioada primirii salariului, se poate transforma într-un cerc vicios. Dacă ai observat că tinzi să dai sume mari pe lucruri sau servicii de care nu ai neapărată nevoie, încearcă să privești altfel lucrurile. Odată ce îți vei seta un obiectiv pentru care vrei să economisești, vei putea să analizezi mai bine situațiile și să alegi pe ce merită să se ducă banii tăi. De exemplu, dacă ai pus ochii pe o mașină pe care ți-ai dori să o achiziționezi în următorul an, va trebui să pui deoparte banii pe care îi foloseai pentru cina în oraș sau rochii pentru evenimente speciale. De asemenea, pe lângă suma pe care reușești să o economisești, poți apela și la un credit de nevoi personale online. În acest fel vei putea să te bucuri mai repede de ceea ce-ți dorești să achiziționezi.

Separă-ți finanțele

O altă metodă de a încerca sa economisești mai mult decât cheltui este să-ți deschizi un cont separat sau un depozit pentru sumele pe care vrei să le pui deoparte în fiecare lună. Vei fi mai puțin tentată să folosești sume mai mari de bani, iar dacă vrei să fii sigură că nu te atingi de ei, poți să deschizi un alt cont la o bancă diferită. Ușurința cu care poți accesa banii de pe cont prin aplicații și plăți direct prin telefon nu te vor salva atunci când îți dorești să ai acces limitat la banii tăi. Așadar, pentru a-i ascunde cât mai bine, transferă-i într-un cont separat și obișnuiește-te cu mai puțin. Atunci când ești obligată să te descurci cu ceea ce îți rămâne în urma economiilor, vei deveni mai cumpătată în ceea ce privește cheltuielile.

Fă-ți un plan de economii

Dacă știi exact care sunt costurile acelui ceva pe care ți-l dorești din tot sufletul, fă-ți un plan în funcție de suma pe care trebuie să o strângi și setează-ți un deadline. Acest lucru implică o analiză a sumei fixe pe care vrei să o atingi prin economii, analizarea cheltuielilor din fiecare lună, stabilirea unei sume de pus deoparte și timpul în care ai reuși să-ți atingi obiectivul. Nu ar trebui să fie foarte greu să determini ce poți face într-o astfel de situație dacă ai pus ochii pe ceva specific, iar dacă reușești să te ții de planul inițial, cu siguranță vei reuși. Un astfel de plan va funcționa cel mai bine pentru obiective care implică sume mai mici, deoarece poate fi complicat să strângi suficienți bani pentru plata cash a unui apartament. Gândește-te bine înainte de a ținti prea sus și nu încerca să faci ceva dincolo de posibilitățile tale financiare.

Micile obiceiuri pe care le poți transforma în strategie de economisire te vor ajuta să îți îndeplinești mai ușor visele indiferent de ce îți dorești, Chiar dacă este vorba de o pereche de pantofi sau o mașină, posibilitățile care implică mai puține cheltuieli sau împrumuturi la bancă fac posibile dorințele tale.

Sursa foto: pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda