Un strat în plus de mascara poate să ofere mai multă profunzime privirii tale, însă cu ajutorul genelor false efectul este mult mai spectaculos. Principala provocare atunci când vrei să porți gene false este să știi cum să le aplici corect, astfel încât să obții un look dramatic, dar care nu arată complet lipsit de naturalețe. Dacă nu mergi la un salon de cosmetică și preferi să îți aplici singură genele, atunci trebuie să știi câteva trucuri care te ajută să le lipești corect și să le faci să reziste ore în șir.

Pregătirea este esențială

Principalul motiv pentru care genele false se desprind și cad este pentru că sunt adeseori aplicate când pleoapele nu sunt perfect curate și uscate. Uleiurile din piele și sebumul fac ca lipiciul să nu reziste, iar genele să cadă mult mai repede. Înainte de aplicare, este recomandat să îți ștergi pleoapele cu ajutorul unui disc demachiant îmbibat în toner, pentru a îndepărta orice impurități și uleiuri de la suprafața pielii. Continuă apoi cu aplicarea unui primer care să ajute la fixarea lipiciului de gene și să prevină desprinderea acestora. 

Folosește mai multe lungimi de gene

Cea mai simplă metodă pentru a face genele false să arate cât mai natural este să aplici lungimi diferite. Cele mai scurte ar trebui lipite în colțul interior al ochilor, cele de dimensiuni medii chiar pe mijloc, iar cele mai lungi în colțurile exterioare. Dacă urmărești să obții un efect cât mai autentic, atunci niște gene false cu aspect natural sunt cele mai potrivite pentru a-ți da un look seducător, dar fresh.

Aplică genele cu ajutorul unei pensete

Uscarea lipiciului pentru gene durează cam 2-3 minute. După ce aplici fiecare geană sau set de gene, folosește o pensetă pentru a presa ușor baza fiecăreia, pentru a ajuta la fixarea mai rapidă a acestora. Nu îți folosi degetele, întrucât nu vei avea o precizie la fel de mare și le poți deplasa dacă nu ești atentă. La final, acoperă linia genelor cu un strat subțire de eyeliner lichid. Acesta capătă o textură mai solidă după uscare și ajută la prevenirea desprinderii genelor. 

Nu aplica genele foarte aproape de cele naturale

Genele false nu se aplică pe linia genelor tale naturale, ci chiar deasupra lor, pe pleoape. Pentru a face acest lucru, poți trage ușor de genele naturale pentru a întinde pleoapa și a le aplica pe cele false cu mai multă precizie. Nu te grăbi și ai răbdare până când acestea sunt lipite corect. Dacă nu ești mulțumită de cum arată imediat după aplicare, manevrează genele cu ajutorul pensetei, până când se usucă lipiciul, astfel încât să le poziționezi corect. 

Folosește mascara cu grijă

Dacă vrei să porți mascara peste genele false, trebuie să ai mare grijă la modul în care o aplici, astfel încât să nu le desprinzi accidental. Mascara ar trebui aplicată de la jumătatea genelor spre vârfuri, evitând zona în care acestea se unesc cu pleoapele. Mascara ajută și la finisarea look-ului, întrucât va face ca genele tale naturale să se confunde cu cele false, iar aspectul să fie unul mai natural. Ai grijă să alegi o mascara a cărei compoziție să nu fie pe bază de ulei. 

Poartă genele false seara

Genele false sunt potrivite mai degrabă pentru un machiaj dramatic de seară, așa că evită să le porți în timpul zilei, când machiajul natural le va scoate în evidență și va face vizibil faptul că sunt aplicate. Dacă vrei să ai gene superbe tot timpul, atunci poți opta pentru extensiile de gene fir cu fir, care au un aspect mult mai natural și mai puțin încărcat. 

Sursa foto: Mihai Stefan Photography from Pexels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda