Oricât ai fi de pragmatică, e imposibil să nu ai o colecție, cât de mică, de încălțăminte. De la perechea de sneakers pe care îi porți la ținutele casual, la sandalele ușoare pe care le asortezi cu rochiile de vară și de la pantofii cu toc pe care îi folosești doar la ocazii, la ghetele și cizmele fără de care nu te-ai descurca în sezonul rece, se adună destule perechi încât să te pună în dificultate când vine vorba despre depozitarea lor. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să economisești spațiu și să îți păstrezi încălțările așa cum se cuvine:

Sortează-ți încălțămintea în categorii

Înainte de a te gândi la soluții de depozitare, trebuie să îți organizezi încălțările pe categorii. În primul rând, separă-i pe cei pe care îi porți mai des de acelea pe care îi porți foarte rar. Acestea din urmă pot fi depozitate în locuri mai greu accesibile, cum ar fi partea superioară a dressingului. Apoi, separă-ți încălțările în funcție de sezon și de tipul lor. Astfel, vei reuși să îți ții sandalele la îndemână vara și să nu te împiedici de ele în timp ce îți cauți cizmele.

Curăță fiecare pereche înainte de a o depozita

Folosește oțet alb din vin pentru a curăța încălțările de iarnă și pentru a elimina orice urmă de sare de pe acestea. Dacă ai încălțări din piele sau piele întoarsă murdare cu grăsime, poți îndepărta petele cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Încălțările din piele întoarsă pot fi curățate fără apă, deoarece aceasta poate lăsa pete; folosește pudră de talc, las-o să acționeze peste noapte și apoi îndepărteaz-o cu ajutorul unei perii. Aceleași trucuri sunt valabile și pentru adidasi, dacă ai perechi pe care nu le poți spăla manual sau în mașina de spălat.

Evită depozitarea pe orizontală

Nu doar că îți ocupă foarte mult spațiu și este inconfortabilă când vine vorba despre curățenie, dar depozitarea pe jos a pantofilor te poate pune în dificultate atunci când îți cauți perechea preferată. Deși ar putea fi alegerea instinctivă, nu este și cea mai practică. Folosește rafturi sau un pantofar înalt, pe verticală, pentru a economisi spațiu și pentru a-ți ușura munca atunci când vine vorba de eliminarea prafului.

Folosește cutii transparente și etichete

Depozitarea încălțărilor în cutii transparente îți va fi utilă atunci când te grăbești și vrei să porți o anumită pereche de pantofi și să o găsești repede. Dacă crezi că nu e suficient sau dacă preferi cutiile opace, te poți asigura că vei reuși să fii mai rapidă în misiunea de căutare, folosind etichete vizibile, pe care să scrii semnele distinctive ale încălțărilor, cum ar fi tipul acestora și culoarea.

Pune pantofii eleganți în partea superioară a dulapului

Oricât de mult ți-ar plăcea să-i ai în raza vizuală, trebuie să recunoști că nu porți zilnic pantofii eleganți, cu tocuri înalte. De aceea, ar fi de preferat să îi așezi mai sus și să îți păstrezi astfel spațiile la îndemână pentru încălțăminte casual, de zi cu zi.

Utilizează organizatoare pentru depozitarea încălțărilor fără toc

Balerinii, mocasinii, sandalele cu talpă joasă și șlapii pot fi depozitați în organizatoare special concepute pentru încălțări joase, care se aplică direct pe uși. Acestea te vor ajuta să economisești spațiu, cu atât mai mult cu cât cutiile sunt adesea prea mari pentru acest tip de încălțări. În plus, îți va fi ușor să ții astfel la îndemână încălțările confortabile.

Depozitează cizmele fără a le îndoi

Dacă vrei să îți păstrezi cizmele în stare perfectă în perioada în care nu le porți, trebuie să acorzi o atenție sporită depozitării lor. Acestea trebuie puse în cutii suficient de mari, astfel încât să nu le îndoi, pentru a nu face cute până la următorul sezon rece. Poți folosi ziare sau hârtie pentru a le păstra forma perfectă.

Tu ce trucuri de depozitare folosești pentru a-ți păstra încălțămintea la îndemână, în funcție de nevoi, dar totodată în stare bună?

Sursă foto: Shutterstock

Total
27
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda