Venirea toamnei aduce o serie de schimbări care ne pot afecta în mod direct sau indirect și la care este nevoie să ne adaptăm. Vremea capricioasă cu ploi dese, scăderi bruște de temperatură și vânt poate sta la baza anumitor modificări în organismul nostru, pe care trebuie să le abordăm corespunzător.

De asemenea, unele transformări se produc și asupra părului, care poate deveni mai puțin elastic și mai fragil. Din cauza acestor lucruri, odată cu trecerea verii, foarte multe persoane se confruntă cu ruperea sau căderea firelor de păr.

De aceea, pentru ca părul tău să rămână elastic și suplu chiar și după venirea toamnei, este necesar să-ți modifici rutina de îngrijire, astfel încât să-i asiguri toate substanțele de care are nevoie în această perioadă a anului. În cele ce urmează îți oferim o serie de sfaturi care te vor ajuta să-ți îngrijești corect podoaba capilară odată cu venirea toamnei. 

Tunde vârfurile

Temperaturile ridicate din această vară, apa clorinată din piscine sau produsele de styling pe care le-ai folosit pe parcursul sezonului cald au avut un efect negativ asupra părului și, cel mai probabil, au dus la degradarea acestuia. Pentru a permite regenerarea părului și recăpătarea aspectului natural al acestuia, este necesar să-i dai o mână de ajutor, astfel încât să grăbești procesul de refacere.

Un prim pas prin care poți realiza acest lucru este scurtarea părului cu circa 1-2 centimetri, prin tunderea vârfurilor. În acest mod vei reuși să elimini vârfurile despicate sau pe cele tocite, să conferi un aspect mai îngrijit părului și să elimini firele răzlețe.

Folosește o mască de păr

Măștile de păr sunt produse de îngrijire foarte eficiente, efectele lor fiind net superioare celor oferite de balsamuri. Dacă alegi să incluzi masca de păr în rutina ta de îngrijire și să o folosești cu regularitate, părul tău își va recăpăta nivelul optim de hidratare, va deveni mai moale și mai strălucitor.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, este indicat să aplici masca de păr la un interval de circa o săptămână și să alegi o masca de par potrivită pentru tipul tău de păr. În ceea ce privește opțiunile pe care le ai la dispoziție, poți alege măști pentru păr fin, pentru păr electrizat, pentru păr uscat și deteriorat, pentru păr creț sau pentru păr vopsit.

Adoptă o alimentație potrivită 

Produsele care fac parte din dieta ta zilnică pot avea o influență mare atât asupra sănătății părului tău, cât și a unghiilor și a tenului. Astfel, dacă vrei ca podoaba ta capilară să-și păstreze prospețimea și strălucirea chiar și după venirea toamnei, va trebui să te bucuri de toate legumele și fructele de sezon care conțin acele vitamine benefice pentru păr.

Un foarte bun mod prin care să încetinești căderea părului este consumul de alimente bogate în vitamina H, nutrient regăsit cu preponderență în nuci și ouă. De asemenea, pentru a ajuta părul să crească mai repede și pentru a-i oferi vitalitate, vitamina E se va dovedi de un real ajutor. Aceasta se regăsește în măsline, porumb și avocado. Pentru ca părul tău să strălucească și pentru a preveni despicarea firelor, ar trebui să consumi alimente bogate în betacaroten, respectiv morcov sau pepene galben.

Nu exagera cu produsele de styling 

După o vară în care ai folosit cu regularitate produse precum spuma sau fixativul, venirea toamnei este o perioadă foarte bună în care să-i dai părului tău ocazia de a se regenera și de a-și recăpăta aspectul natural. 

Astfel, în acest anotimp este recomandat să folosești mai rar produsele de styling și să rezervi această procedură doar pentru evenimentele speciale. Totuși, dacă nu ești mulțumită de cum îți stă părul, îl poți prinde într-un coc sau cu o bentiță. 

Îngrijirea părului este un proces continuu, pe care este necesar să-l respecți, astfel încât părul tău să rămână sănătos și strălucitor. Ține mereu cont de trecerea dintre anotimpuri și ajustează-ți mereu rutina de îngrijire, pentru a-i putea oferi părului tău nutrienții de care are nevoie în această perioadă din an.

Sursa Foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda