Oricât de mult ți-ar plăcea cumpărăturile, luminițele orașului și (în secret) colindele, fiecare Crăciun aduce după sine un moment de care te temi: masa în familie. Și nu din cauză că ai avea ceva cu familia ta, în orice altă parte a anului sunt absolut în regula, însă de Crăciun pare ca scris ca lucrurile să scape de sub control.

Nu te gândi că la alții e diferit; în fiecare familie e un unchi sau un tată pe care alcoolul îl face să spună toate lucrurile rele care îi trec prin cap, o bunică sau o mătușă care vrea să te îndoape cu orice preț sau un văr mult prea pasionat de fotbal sau politică. Pentru a te ajuta să face abstracție de prezența unor rude, aceste gadgeturi îți pot fi de folos.

1. O baterie externă

Baterie Externa Cellara cu capacitate de 5000 Mah – 79 lei pe arsis.ro

Nu spunem că ar fi politicos să stai pe telefon în timpul unei mese. Spunem doar că în timpul acestei mici reuniuni de familie vei sta pe telefon. Mult. Iar dacă nu vrei să riști să rămâi fără baterie și să fii forțată să socializezi cu familia în timp ce dispozitivul se încarcă, ai la dispoziție numeroase baterii externe care nu îți vor lăsa telefonul la greu.

Dacă vrei o soluție și mai subtilă, poți alege chiar varianta capacului cu baterie externă incorporată, care îți oferă un timp de încărcare de trei ore și elimină nevoia de a sta cu un fir după tine. Desigur, este important să găsești un capac special creat pentru dispozitivul tău, însă poți folosi configuratorul 3D de la Mobiup pentru a afla cum îți poți accesoriza telefonul.

2. O pereche de căști

Audio-Technica ATH-CKR30iS – 149 lei pe avstore.ro

Un telefon este suficient pentru a te distrage de la discuțiile generale, însă există moment în care, fără să vrei, conversația va fi direcționată spre tine. Dacă nu vrei să auzi „sfaturile” despre bărbați ale mătușii care se află deja la al doilea divorț sau dacă nu vrei să auzi critici despre „generația tânără” deloc subtile adresată vieții tale, poți foarte bine să îți pui o pereche de căști.

Poate fi considerat un gest lipsit de politețe, însă la fel de lipsit de tact poate fi și felul în care ești judecată de rudele tale. Este totuși de preferat să ai niște căști cu un design subtil, astfel încât să nu îți stea ostentativ pe cap pe toată durată evenimentului. Evident, ai multe opțiuni la dispoziție, însă branduri precum Audio Tehnica îți oferă și o calitate sporită a sunetului.

3. Un e-reader

Kindle E-reader – Black, 6″ Glare-Free – $79.99 pe amazon.com

Până la urmă, Crăciunul ar trebui să fie o perioadă de relaxare și chiar dacă familia ta nu e de acord cu asta, ar trebui să încerci să petreci acele clipe încercând să te detașezi de problemele acumulate de-a lungul anului. Nimic nu e mai relaxant de sărbători decât să te afunzi în lectură în timp ce familia ta se uită la reluări cu „Singur Acasă”.

Nu poți fi sigură că îți va ajunge o singură carte pe toată durata șederii acasă, iar două cărți ar putea fi prea greu de cărat, așa că cel mai bine ar fi să te orientezi către un ebook reader. Kindle creat de Amazon a devenit sinonim cu dispozitivele de tip e-reader, iar brand-ul rămâne cea mai bună alegere dacă ești dispusă să renunți la cărțile tipărite.

Desigur, nu spunem că familia este în esență rea sau că nu ar trebui să profiți și de câteva clipe petrecute de cei pe care îi numești în mod generic „dragi”. Există o conexiune naturală care, în anumite momente, îți va oferă sufletesc pe care nu îl vei găsi nicăieri în altă parte. Totuși, este de preferat să te înarmezi cu multă răbdare, dar și cu câteva astfel de gadgeturi pentru a face față și din punct de vedere psihic unui Crăciun petrecut cu familia.

Sursă foto: Shutterstock.com

Total
11
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda