Prietena ta cea mai bună a decis să se căsătorească și alegerea firească pentru rolul de domnișoară de onoare ai fost tu? Nimic mai încântător, însă, odată cu bucuria de a fi domnișoară de onoare, vin și responsabilitățile, nu doar cele din ziua nunții, dar și acelea care o preced.

Se spune că nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viața unei femei. De aceea, de multe ori, miresele tind să fie agitate, emoționate și chiar nervoase. Unul dintre rolurile tale ca domnișoară de onoare este să o faci să-și redobândească calmul de care are nevoie pentru a se bucura de povestea care se derulează în acea zi. Tot tu vei fi cea care o determină să scape de emoții și o împiedică să se certe cu toată lumea din jur.

Până la ziua cea mare, rolul unei domnișoare de onoare presupune, printre altele, organizarea petrecerii burlăcițelor, alegerea celor mai inspirate cadouri pentru un asemenea eveniment și menținerea unei atmosfere relaxate. Iată câteva sfaturi pentru a deveni cea mai bună domnișoară de onoare.

1. Fii alături de ea

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci în calitate de domnișoară de onoare este să fii alături de viitoarea mireasă încă din momentul în care ți-a propus acest rol. Mergi cu ea să-și aleagă rochia de potrivită, oferă-i sfaturi (dacă are nevoie), ajut-o cu planificarea marelui eveniment, și, cel mai important, fă-o să simtă că nunta ei va fi de neuitat.

2. Fii sinceră

Dacă vei fi alături de ea în toate momentele importante dinaintea și din timpul nunții, este foarte important să fii sinceră în toate privințele. Dacă nu îți place rochia de mireasă aleasă de ea, spune-i și oferă-i argumente pentru considerațiile tale. Poate, cu câteva ajustări, prietena ta va arăta mult mai bine în rochia respectivă. Dacă vezi că exagerează cu organizarea nunții și consideri că nu se va bucura de rezultatul final, nu ezita să îi spui. Este important în astfel de momente să alegi cu atenție cuvintele prin care îi transmiți părerile tale. De asemenea, atitudinea contează foarte mult, pentru că altfel ar putea crede că ești geloasă și vrei să îi strici ziua nunții.

3. Fii pregătită de orice

Oricât de bine te-ai ocupa de organizarea unui eveniment, situațiile neprevăzute își fac mereu loc. În ziua nunții trebuie să fii mereu alături de mireasă și să o ajuți cu orice are nevoie. În plus, simpla ta prezență o poate face să se simtă confortabil. Mai mult, deși mireasa a organizat și a pus la punct toate detaliile nunții, în ziua cea mare nu ar trebui să se preocupe de modul în care se desfășoară totul. Aceasta revine în sarcina ta, astfel încât ea să se streseze cât mai puțin posibil.

Atribuțiile unei domnișoare de onoare nu sunt nici simple, nici puține, de aceea este important să știi la ce să te aștepți în momentul în care accepți acest rol. Poate că, la un moment dat, te vei simți extenuată de toate sarcinile care îți revin, vei dori să renunți pentru că nu mai suporți mofturile viitoarei miresei sau vei avea impresia că nu îți sunt recunoscute meritele. Totuși, toate acestea sunt situații cărora trebuie să le faci față dacă vrei să fii cea mai bună domnișoară de onoare. În plus, dacă evenimentul va ieși exact așa cum și l-a imaginat cea mai bună prietenă a ta, eforturile îți vor fi cu siguranță recunoscute.

Deși în rolul de domnișoară de onoare trebuie să faci fața unor situații neprevăzute și ai o grămadă de atribuții, nu uita să te și distrezi în tot acest timp. 

Foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda