Felul în care stilul de viață îți afectează starea de bine și sănătatea este influențat în mare parte de lucrurile pe care obișnuiești să le faci în fiecare zi, dee la alimentație, la volumul de muncă și rutina de acasă. Câteva schimbări în viața de zi cu zi își vor spune cuvântul, mai ales dacă treci printr-o perioadă în care nimic nu pare să meargă bine. Poate fi Mercur retrograd, însă nu poți da mereu vina pe corpurile cerești. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le incorporezi în programul tău cât mai repede:

O masă caldă, gătită acasă

E ușor să apelezi la serviciile de livrare și la restaurante ori de câte ori nu ai suficient timp sau inspirație pentru pregătirea mesei. În special pentru mesele de la birou, pe care le iei în grabă, este important să-ți pregătești un pachet cu mâncare gătită acasă. Serile de după programul de muncă trebuie folosite pentru gătitul prânzului de a doua zi sau chiar pentru mai multe zile. Dacă nu ai suficient timp sau spațiu să pregătești mai multă mâncare, un multicooker te va ajuta să faci preparate cu minimum de efort. 

Chiar și atunci când ai prea puține ustensile în bucătărie, un astfel de aparat îți va permite să pui în practică rețete care înainte păreau sofisticate. Avantajele unei mese pregătite acasă stau în controlul pe care îl ai asupra ingredientelor și al felului în care gătești. Dacă obișnuiești să mănânci în oraș sau să comanzi, trebuie să fii mereu conștientă de posibilele nereguli din bucătării sau în păstrarea ingredientelor precum carnea crudă.

Pauzele dese

Dacă lucrezi toată ziua la birou este esențial să te ridici de pe scaun cât mai des. Pauzele scurte și dese sunt cele mai potrivite, dar trebuie să faci suficientă mișcare în timpul pe care îl ai la dispoziție. Pauza de prânz, de exemplu, poate fi folosită și pentru a face câteva exerciții fizice. 

Dacă ai nevoie de 20 de minute să mănânci, folosește alte 10 pentru o sesiune de stretching ușor sau fă o plimbare în jurul clădirii de birouri. Urcatul și coborâtul scărilor este recomandat în locul folosirii liftului. Te vei putea bucura astfel de o sesiune scurtă de cardio și îți vei pune la treabă și mușchii întregului corp. Specialiștii spun că trebuie să te ridici de la birou la fiecare 30 de minute, altfel riști să suferi de afecțiunile specifice unui stil de viață sedentar. 

Exerciții fizice zilnice

Dimineața nu ar trebui să pleci din casă fără să faci o sesiune de bază de stretching. Indiferent de natura jobului tău, aceste exerciții vor influența pozitiv flexibilitatea mușchilor și a articulațiilor. De asemenea, vizitele la sală de după muncă trebuie să devină un obicei, dacă îți dorești să lucrezi la fizicul tău. 

Exercițiile pot fi făcute și acasă cu ajutorul unei saltele, greutăți sau o simplă coardă. Setează-ți câteva obiective pe care să le îndeplinești în fiecare zi, însă nu pune multă presiune. Dacă faci prea multe exerciții în fiecare zi, există riscul accidentării. Începe cu videoclipuri ale antrenorilor care oferă accesul gratuit la antrenamentele lor și avansează încet, încet spre un alt nivel. 

Pe lângă acestea, poți considera și mersul pe jos o oportunitate de a face exerciții fizice, așa că renunță de câteva ori pe săptămână la mașină sau la mijloacele de transport în comun. Caloriile pe care le arzi și numărul de pași pot fi analizate prin mai multe aplicații care îți vor arăta, prin statistici și numere, cum poți să avansezi. S-ar putea să renunți în totalitate la alte mijloace de transport și să îmbrățișezi un stil de viață mult mai sănătos.

Include în rutina ta acele obiceiuri care te ajută să devii mai bună pe toate planurile. Fie că este vorba despre alimentație sau sport, toate acestea au, în final, o influență majoră asupra stării tale. Nu sări peste mese și încearcă cele mai interesante rețete pentru oricare dintre mesele zilei. Cât mai multe schimbări benefice pot reflecta ambiția ta de a avea cel mai bun an de până acum.

Sursa foto: unsplash.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda