Unele tehnologii, care păreau pentru moment de-a dreptul revoluționare, nu și-au dovedit utilitatea în timp. Altele, la fel de inovatoare, au devenit o parte atât de importantă a vieții noastre de zi cu zi, încât ne-au schimbat modul de lucru, dar și obiceiuri de zi cu zi.

Pe baza acestor tehnologii, continuă să apară noi și noi dispozitive actualizate și îmbunătățite, Printre acestea, trecem în revistă acele gadgeturi de care n-am vrea să fim niciodată private.

1. Accesoriile smart – un prieten de nădejde, de la cumpărături până la antrenamente

BT Tech 1

Accesoriile smart au devenit rapid indispensabile și au schimbat modul în care integrăm tehnologia în viața noastră. Un singur dispozitiv de genul acesta înlocuiește o sumedenie de alte obiecte și ne scapă de grija de a le mai căra mereu în geantă și a nu le pierde. Iar genul acesta de accesorii nu este un moft, pentru că ele nu sunt doar atrăgătoare ca design sau palpitante numai datorită tehnologiei din spatele lor. Mai presus de orice, ne sunt utile.

Portofelul, de exemplu, este un obiect a cărui grijă o avem mereu, fiindu-ne teamă să nu-l uităm acasă și să nu-l rătăcim pe oriunde am merge. În plus, mai e și ticsit cu mărunțis și carduri de tot felul pe care nu le mai folosim. Toată această bătaie de cap poate fi rezolvată rapid și elegant cu o brățară BT pentru plata contactless.

Având brățara mereu la mână, putem să renunțăm la portofel, fără nicio remușcare. Astfel, putem oricând să mergem la cumpărături neprevăzute și să facem plăți în țară sau în străinătate, cu cea mai mare ușurință. E clar că o tehnologie care ne ușurează atât de mult viața ne este indispensabilă și nu pleacă nicăieri, prea curând.

Abonamentul pentru o astfel de brățară costă 3 lei/lună. | Pe aceasta o poți comanda accesând pagina Băncii Transilvania.

2. Căștile wireless au revoluționat modul în care ascultăm muzică

BT Tech 2

Imediat după ce primul model de căști wireless și-a făcut apariția, n-a mai fost cale de întoarcere. Știind că se poate și așa, de ce-am mai vrea vreodată să ne întoarcem la coșmarul căștilor cu fire de cablu mereu încurcate, care se rod în timp și ne deranjează la fiecare întoarcere a capului? Bineînțeles, căștile AirPods sunt emblematice pentru acest gen de tehnologie, așa cum a fost modelul cu cablu al căștilor albe Apple, la vremea lui.

Prețul căștilor AirPods: între 840 și 980 de lei | Le poți găsi la emag.ro.

3. Gențile cu încărcător și dispozitiv de iluminare integrat

BT Tech 3

Imagine: Testat în România

Unul dintre cele mai iritante lucruri este să alergi după un încărcător atunci când telefonul te amenință că se va închide din clipă în clipă și ești în mijlocul unei convorbiri importante. Ca să nu mai spunem că, în cazul în care ești într-un local, nu ai nicio șansă să găsești o priză liberă la o oră de vârf. Dacă se întâmplă să găsești vreuna, vei fi nevoită să stai s-o păzești până când ți se încarcă telefonul, cât de cât.

De aceea, era clară nevoia unei alternative, iar gențile cu încărcător încorporat sunt soluția perfectă. Brandul românesc YVY Bags oferă opțiunea de a-ți „tuna” orice geantă din gama destul de vastă de genți pe care o produce. Așa că ai de unde alege un model pe placul tău, iar cu ocazia asta poți să rezolvi și veșnica problemă a încărcătorului, dacă nu ai făcut-o deja.

În plus, acestea au și un dispozitiv de iluminare cu LED integrat în interior, care se aprinde apăsând un buton, pentru a-ți găsi mai ușor lucrurile în nebuloasa din poșetă.

Adăugarea dispozitivului smart te va costa 149 de lei, pe lângă prețul genții alese. | Gențile se găsesc la yvy.ro.

4. Cănile termoreglabile ne mențin cafeaua aburindă, așa cum ar trebui ea băută

BT Tech 4

Dacă tot suntem la capitolul lucrurilor neplăcute, care dintre noi nu s-a aflat vreodată în situația de a-și face o cană de cafea aburindă, ca apoi să fie nevoită s-o abandoneze din lipsă de timp? Până la momentul când ajungi s-o bei, așa rece, toată savoarea s-a dus…

De aceea, aveam mare nevoie de o cană termoreglabilă, nu doar termorezistentă. O cană cum este cea de la Ember e o soluție simplă, dar ingenioasă pentru un astfel de inconvenient. Dispozitivul poate fi controlat chiar și de la distanță printr-o aplicație smart și nu numai că îți încălzește cafeaua, dacă s-a răcit, dar o și menține caldă pentru cât timp vrei.

În cazul ăsta, dacă trebuie să fugi și nu ai timp să îți savurezi doza de cofeină așa cum ai vrea, nicio problemă. Trebuie doar să selectezi temperatura dorită și timpul, iar cana îți va menține cafeaua așa cum îți place până când vei putea să te întorci la ea.

Preț: 150 de dolari | Cana se găsește pe Amazon.com

5. Oglindă cu iluminare LED – pentru diminețile dificile

BT Tech 5

O astfel de oglindă e muuult mai utilă decât una simplă, atunci când vrei să te machiezi, spre exemplu. De obicei, asta se întâmplă dimineața, când ai încă mintea și privirea încețoșate, ceea ce face întregul proces și mai dificil. Dacă ți s-a întâmplat vreodată să pleci de acasă, să ajungi la lucru și să vezi în oglindă că pare că te-ai machiat pe întuneric, înțelegi de ce un obiect aparent banal este atât de important.

Tehnologia este acum destul de întâlnită și, dacă nu ți-ai cumpărat încă un astfel de gadget, poți să-l găsești în magazinele online de la noi, în diferite variante și categorii de preț. Pe LineMed găsești oglinzi cosmetice cu două fețe, cea de-a doua având un factor de mărire de 5x. Acest tip de oglindă are LED-uri integrate în ramă, pentru o iluminare blândă și uniformă, care să redea o imagine cât mai clară.

Preț: 73 de lei | Oglinda poate fi cumpărată din magazinul online LineMed.

6. Dispozitiv anti-pierdere și anti-furt – pentru siguranța ta și a obiectelor tale

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/PhG1qsy4sDM” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

Un gadget de genul acesta poate fi atașat ca breloc, la setul de chei sau prins de fermoarul genții, pentru a te asigura că nu pierzi lucruri de preț. Dispozitivul este sincronizat cu o aplicație smart și, astfel, poate fi urmărit în cazul în care descoperi că ți-a dispărut obiectul de care era atașat.

În plus, aparatele de acest gen mai au o utilitate, având încorporat un buton de panică. Trebuie doar să incluzi persoanele de încredere în aplicația specifică, iar ele vor primi automat o notificare dacă vei apăsa acel buton și vor putea vedea locația ta pe hartă. Aceasta e o caracteristică pe care sperăm că nu vei avea nevoie s-o folosești, poate cel mult în cazul în care te rătăcești temporar de prietenii tăi, la un concert grozav.

Preț: 194 lei | Un dispozitiv de acest gen poate fi găsit pe mindblower.ro.

7. Difuzoarele smart – utile și entertaining

BT Tech 8

Difuzoarele de acest gen au un succes deosebit, iar marile companii tech se întrec în a fi primele care lansează cea mai nouă și mai îmbunătățită versiune. Și nu degeaba. Gadgetul e simplu de folosit și e util pentru a asculta muzică, dar și pentru a-ți răspunde tuturor întrebărilor sau a-ți aduce aminte de anumite programări. În plus, are marele avantaj că îl poți controla exclusiv de la distanță, doar prin comenzi vocale.

În cazul modelelor mai avansate din gama Amazon Echo sau Google Home, poți chiar să porți un dialog cu asistentul virtual, așa cum ai conversa cu o ființă umană, datorită tehnologiei acestor dispozitive, bazate pe inteligența artificială. Noua generație pe produse Amazon Echo s-a lansat la finalul lui 2017 și se găsește și în magazinele online de la noi, în varianta full size sau mini.

Preț: 380 de lei | Echo Dot 2 poate fi cumpărat de pe emag.ro

8. Întreaga gamă de readere electronice

BT Tech 9

Un e-reader este un exemplu perfect pentru modul în care tehnologia ne-a făcut viața mai ușoară. Acesta nu a înlocuit cărțile în format fizic așa cum se credea la începutul apariției lor pe piață, dar își au locul lor bine definit în viața noastră.

Într-adevăr, e o plăcere să-ți iei răgazul și să citești o carte în format fizic printat, dar e cumplit de greu să cari după tine întreaga listă de lectură pentru vacanță într-o geantă de plajă. În astfel de situații, e-reader-ul este ideal pentru a cumpăra instant nenumărate cărți și a le citi, consultând eventual și dicționarul.

Singurul inconvenient de a lua un reader electronic în vacanță, mai ales la mare, era faptul că apa și device-urile electronice nu merg mână în mână. Dar Kindle a rezolvat recent această problemă, lansând cel mai subțire și rezistent model de e-reader – Oasis, care mai e și waterproof.

Preț: 290 de dolari | Poți cumpăra modelul Kindle Oasis de pe amazon.com.

Viața noastră de zi cu zi este influențată de tehnologie, oriunde ne-am afla, acasă, la lucru sau în vacanță. Secretul este s-o facem să lucreze în favoarea noastră, alegând gadgeturile care într-adevăr ne servesc, simplificându-ne astfel existența. Surprizele în materie de tehnologie și inovație continuă să apară, dar aceste 8 dispozitive și-au dovedit deja rezistența în timp.  

Imagine cover: Shutterstock

Total
18
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda