Cu toții apreciem o mâncare gustoasă, însă nu toți avem răbdarea, priceperea sau interesul de a o pregăti. Pentru unii o plăcere sau un hobby, gătitul nu este o activitate chiar atât de apreciată. Majoritatea rețetelor cer timp liber și atenție la detalii. În condițiile în care avem atât de multe alternative la dispoziție, poți evita să gătești zilnic.

Gătitul este cu siguranță mai economic și de obicei mai sănătos decât alte alternative. Dacă îți permiți, poți comanda mâncare sănătoasă frecvent, însă e bine să păstrezi și alte opțiuni. Mai exact, ar trebui să îți poți pregăti ceva rapid atunci când ești acasă.

În mod ironic, ca să gătești mai rar și mai repede, ai nevoie de organizare și de gadgeturi utile. Acestea te pot ajuta fie să gătești mai puțin frecvent, fie să te limitezi la rețete de 10-15 minute. Iată câteva lucruri care te vor ajuta să petreci mai puțin timp în bucătărie:

  1. Un cuptor cu microunde

Principalul avantaj al unui cuptor cu microunde este viteza. Nu trebuie să aștepți să se încălzească, ca în cazul unui cuptor convențional, și, de multe ori, ajungi să murdărești mult mai puține vase. Un astfel de cuptor te ajută să încălzești și să decongelezi rapid mâncarea, dar și să gătești anumite rețete simple. Spre exemplu, poți pregăti un mic dejun gustos sau prăjituri simple, la cană.

Dacă te întrebi cât de sănătoasă e mâncarea pregătită la cuptorul cu microunde, e bine să știi că substanțele nutritive se păstrează mai bine decât în alte cazuri. Potrivit Harvard Health Publishing, „Metoda de gătit care păstrează cel mai bine substanțele nutritive este cea prin care se gătește rapid, se încălzește mâncarea pentru cel mai scurt timp și se folosește cât mai puțin lichid posibil. Cuptorul cu microunde respectă aceste criterii”.

  1. Un grătar electric

Un grătar electric te ajută să obții o masă hrănitoare cu un efort minim. Carnea și legumele se pregătesc rapid și nu au nevoie de intervenții sau de prea multă supraveghere. Spre exemplu, poți pregăti un piept de pui, alături de care să adaugi câteva legume tăiate, cum ar fi ardei gras, dovlecei și vinete.

  1. Un set de recipiente alimentare

Dacă vrei să gătești mai rar, atunci e bine să pregătești cantități mai mari odată. Poate ai auzit de un nou trend în bucătărie: să îți pregătești într-o singură zi mâncare pe toată săptămâna. Chiar dacă nu vrei să depui efortul să planifici totul la literă, e bine să te inspiri din acestă tendință culinară ca să fii mai eficientă. Atunci când gătești, alege mâncăruri care pot fi conservate timp de câteva zile. Pregătește o cantitate mai mare, apoi folosește-te de recipiente alimentare. Fie că sunt cutii sau pungi, e bine ca acestea să se închidă cât mai bine, potrivit sweetpeasandsaffron.com.

  1. Slow cooker

Atunci când folosești un slow cooker ca să îți pregătești mâncarea, nu trebuie să rămâi în bucătărie până este gata rețeta. Doar pui ingredientele necesare înăuntru, iar apoi te poți întoarce după câteva ore. E bine să știi că acest aparat folosește temperaturi mai reduse, pe o durată mai lungă de timp, ceea ce le permite aromelor să se distribuie uniform, potrivit Spruce Eats.

  1. O tigaie compartimentată

Uneori, problema cu gătitul este mizeria care rămâne în bucătărie și cantitatea de vase care trebuie spălate. Dacă gătești pentru o persoană, există o soluție să reduci semnificativ timpul de spălare a vaselor: tigaia compartimentată. Cu aceasta, nu mai trebuie să folosești numeroase tigăi sau oale. Poți găsi tigăi care au chiar și cinci compartimente.

Sursă foto: Shutterstock

Total
14
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda