Sezonul temperaturilor ridicate reprezintă o adevărată provocare pentru orice persoană, indiferent de vârstă. Transpirația, lipsa de confort, deshidratarea și stările de moleșeală sunt deseori întâlnite în perioadele de caniculă. Orice femeie ar trebuie să privească această perioadă cu destulă grijă și să ia cele mai bune măsuri de protecție, atât pentru confortul zilnic, cât și pentru a-și proteja starea de sănătate. Pentru că intrăm în sezonul celor mai ridicate temperaturi din an, iată o listă de pericole de care oricine ar trebui să se păzească și câteva soluții pe care ar trebui să le ai la îndemână în acest sezon.
1. Extenuarea
Extenuarea provocată de căldura insuportabilă se produce atunci când corpul pierde o cantitate însemnată de apă și sare, prin transpirația excesivă, mai ales în urma unor exerciții fizice solicitante. Aceste pierderi de fluide pot pune probleme circulației și pot interveni asupra funcțiilor de bază ale creierului. Persoanele care sunt expuse în mod frecvent acestor probleme sunt cele cu afecțiuni cardiace, pulmonare sau renale și se află la un regim restrictiv cu sarea. Cea mai bună măsură de protecție pentru această problema este o sticlă de apă de temperatură medie, nu foarte rece. Accesorizează-te cu o geantă destul de încăpătoare pentru ca o sticlă de apă să încapă în ea.
2. Starea de nervozitate
Stările de nervozitate sunt foarte frecvente în perioadele cu temperaturi extrem de ridicate. Asocierea între cele două a devenit și mai evidentă în urma unui material publicat în Smithsonian Magazine, unde medicii au descoperit că lipsa protecției pentru ochi în zilele de vară provoacă aceste stări neplăcute. Încercând să-ți protejezi ochii, vei fi încruntată, reflex care îți va afecta și starea de spirit. Alege cea mai potrivită pereche de ochelari de soare pentru tine și ține-o mereu la îndemână în zilele în care te vei simți foarte expusă.
3. Insolația
Una dintre cele mai periculoase afecțiuni pe care le poți suferi din cauza temperaturilor ridicate este insolația. Aceasta este provocată de expunerea la soare pe o perioadă îndelungată de timp, corpul nereușind să se mai răcească de unul singur. Pentru a te putea proteja mai bine în fața acestor probleme, ține mereu la tine o pălărie de soare și încearcă pe cât posibil să mergi cât mai puțin pe jos. Alege mijloace de transport care dispun de aer condiționat și rămâi mereu în zone acoperite, unde poți rămâne la umbră.
4. Crampele musculare
Căldura extremă poate contribui la pierderea de calciu și potasiu din organism, provocând astfel crampele musculare, care pot fi extrem de dureroase și neplăcute. Un spray cu apă termală poate fi o soluție, mai ales că acesta conține calciu, potasiu, magneziu, zinc și alte minerale importante.
5. Arsurile
Nu în ultimul rând, pe lista accesoriilor fără de care nu ai voie să ieși din casă pe perioada caniculei se află și crema de soare. Arsurile provocate de temperaturile extreme și expunerea îndelungată la soare pot fi extrem de periculoase în anumite situații, dar și neplăcute pentru tine și look-ul tău. O cremă de soare puternică te poate ajuta să treci cu ușurință peste astfel de probleme.
Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Roman Samborskyi