Din când în când, poți fi pusă în ipostaza de a fi gazdă pentru membrii familiei și prieteni. Aceasta este o oportunitate minunată de a petrece timp de calitate cu aceștia, având posibilitatea de a crea amintiri noi. Însă vizitele prelungite pot fi și un motiv de stres, din dorința de a fi o bună gazdă pentru oaspeții tăi.

Dacă vrei ca musafirii tăi să se simtă speciali și apreciați, trebuie doar să ai grijă de câteva aspecte: pregătirea locuinței, a mâncării și a programului. De cele mai multe ori, când urmează să ai oaspeți, există deja câteva activități prestabilite. Atunci când pregătești programul, e bine să iei în considerare și timpul de relaxare. De asemenea, programul trebuie să fie flexibil și să ia în considerare factori imprevizibili, precum vremea.

Bineînțeles, în primul rând, e nevoie ca locuința ta să fie curată și să ai la dispoziție mâncare pentru invitați. Dincolo de aceste lucruri, există mici detalii care te vor transforma dintr-o gazdă bună într-una perfectă. Mai ales atunci când ospeții tăi stau peste noapte, e bine să ai grijă la următoarele aspecte:

Aranjează un spațiu confortabil pentru odihnă

Primul lucru de care trebuie să te asiguri înainte ca invitații să ajungă este dacă au un loc confortabil și adecvat pentru a dormi. Cum nu toate avem la dispoziție o cameră pentru oaspeți, trebuie să apelăm la soluții alternative. Una dintre acestea este o canapea extensibilă, care poate fi la fel confortabilă precum un pat. În plus, spre deosebire de o saltea gonflabilă, nu vei fi nevoită să găsești un loc de depozitare pentru momentele în care nu este folosită.

De asemenea, pregătește o lenjerie de pat curată și călcată, care să le ofere invitaților tăi confort. Nu uita să lași o pătură și câteva perne în plus pentru a le folosi dacă simt nevoia. Asigură-te că au lângă pat sau canapea o veioză sau o altă sursă de iluminat, pe care o pot utiliza în timpul nopții. Și nu în ultimul rând, asigură-te că le oferi acestora un spațiu în care își pot despacheta bagajul.

Asigură-te că musafirii tăi au toate cele necesare

Nimic nu este mai rău decât să fii departe de casă și să realizezi că ai uitat un obiect important. Mai jenant este să fii în duș, în casa prietenilor tăi, și să realizezi că nu ai un prosop curat pe care să îl folosești. O gazdă bună trebuie să anticipeze aceste lucruri și să se asigure că invitații săi au toate cele necesare.

Așa că oferă-le oaspeților tăi un set de prosoape curate și arată-le unde depozitezi hârtia igienică. De asemenea, acum este momentul să scoți toate produsele în miniatură strânse din hoteluri sau primite cadou din magazine. Astfel, dacă oaspeții tăi își uită șamponul, gelul de duș, demachiantul sau loțiunea de corp, nu va trebui să meargă până la magazin.

Îndeplinește nevoile alimentare

Înainte de a te gândi ce o să prepari pentru invitații tăi, este bine să întrebi dacă aceștia au anumite sensibilități alimentare. Astfel, vei evita situația jenantă de a pregăti un fel de mâncare pe care aceștia nu îl pot consuma. De asemenea, este bine să adaugi pe lista de cumpărături gustări și băuturi la care aceștia să aibă acces între mese.

Un lucru foarte important, de care nu poți uita, este să le asiguri pahare și o sticlă sau o carafă de apă în timpul nopții. Astfel, nu vor fi nevoiți să se ridice din pat și să caute noaptea pahare prin bucătărie.

Oferă-le opțiuni de activități cât ești plecat

Din păcate, în timpul în care ai invitați, se poate întâmpla să ai anumite angajamente pe care trebuie să le respecți. Atât timp cât îi anunți, îți cer scuze și le oferi opțiuni de activități, nu ai de ce să îți pară rău. Le poți oferi sugestii de filme, jocuri sau cărți pentru activități în casă, dar și locuri pe care le pot vizita în zonă.

Sursă foto: Shutterstock

Total
12
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda