femeie puternica

Încrederea în tine se construiește pas cu pas. Cu fiecare decizie pe care o iei, cu fiecare hotărâre sau plan, cu fiecare etapă importantă depășită cu succes. Sunt unele obstacole care niciodată nu se vor dovedi ușoare, dar odată îndepărtate te vor ajuta să te transformi în cea mai puternică versiune a ta.

8 lucruri pe care orice femeie puternică ar trebui să le stăpânească:

1. Cum să te protejezi online

Internetul îți ocupă zilnic o mare parte din timp. Aici îți cauți hainele preferate, de aici îți comanzi mâncare când ești la birou, cumperi bilete la concerte și de avion pentru vacanță, plătești cazări și discuți cu cele mai apropiate persoane din viața ta. Toate aceste beneficii vin însă în anumite momente cu unele riscuri, iar în fața lor trebuie să știi să fii mereu pregătită. Protejează-te online folosind un antivirus pe computer, dar și pe telefonul mobil, accesează doar paginile de internet care încep cu „https” și nu mai lăsa toate datele tale personale disponibile pe rețelele de socializare. De asemenea, dacă ești plecată în vacanță, indicat ar fi să nu te lauzi foarte mult cu acest lucru înainte de a pleca și în timpul concediului cu poze și postări de pe o plajă exotică, în timp ce locuința rămâne goală.

2. Abilitatea de a te folosi de informații

Americanii numesc acest proces „connecting dots”, în care informații din diverse domenii, fără o aparentă legătură între ele, se transformă într-o calitate destul de rară, de a putea oferi soluții neașteptate la cele mai dificile provocări. Această abilitate de a răspunde la întrebări la care nu mulți știu răspunsul, precum ce conține, de fapt, IQOS, dispozitivul electronic bazat pe tehnologia încălzirii tutunului, te va ajuta să te impui rapid drept o persoană competentă indiferent de cercul de prieteni în care umbli.

3. Cum să repari lucrurile prin casă

Știi foarte bine că sunt destule acele momente în care tu trebuie să fii bărbatul din casă, mai ales atunci când ai nevoie să pui mâna pe o bormașină și să îți montezi singură etajera sau să îți revopsești balconul mâncat de rugină.

4. Cum să te desparți de o prietenă

Așa cum fiecare a făcut-o în decursul vieții, îți imaginezi că prieteniile sunt pentru totdeauna. Viața îți dovedește uneori că acest lucru nu este tocmai corect, iar atunci când simți că o relație nu mai are efectele pozitive asupra vieții tale, la care tu te așteptai, iar prietenia devine mai mult nocivă, trebuie să fii capabilă să spui stop și să mergi mai departe.

5. Cum să iei cina singură la restaurant

Multe femei nu au curajul de a merge singure într-un restaurant pentru a lua cina singure la masă, de teamă că vor fi judecate de persoanele din jur. Bucură-te de timpul tău liber, indiferent dacă ai sau nu cu cine să-l împărtășești într-un anume moment. Mergi într-un loc în care îți face plăcere să stai, răsfață-te cu o cină delicioasă și ignoră toate ideile preconcepute care nu vor face decât să-ți taie elanul pozitiv și din încredere.

6. Cum să spui „nu”

De multe ori, te poți trezi în situația de a refuza pe cineva și ți se va părea un lucru foarte dificil de făcut. Dacă accepți orice doar ca lumea din jurul tău să te aprecieze mai mult, sunt șanse ca de la un punct încolo unele persoane să profite de deschiderea ta, fără să îți dai seama. De aceea este bine să știi să spui nu și să-ți impui propriile reguli, să refuzi printr-o amânare politicoasă, precum refuzul de a ieși la un pahar de vin într-o seară. Apoi mai este refuzul în care promiți că vei reveni tu atunci când vei avea timp, dar și refuzul categoric, dar și cel mai dificil de dat, de obicei.

7. Cum să îți stabilești singură prioritățile financiare

Nu îi lăsa pe alții să îți facă sau să îți influențeze planurile. Obiectivele și pasiunile tale trebuie să rămână prioritare de fiecare dată, chiar dacă uneori te vei trezi în situația ciudată în care ești singura persoană din grupul tău care strânge bani pentru anii de pensie. Dacă mulți nu fac asta, nu înseamnă că tu greșești.

8. Cum să călătorești singură

La fel ca în cazul unei cine la restaurant fără o persoană care să îți țină companie, faptul că nu ai cu cine să mergi în vacanță nu înseamnă că trebuie să rămâi în casă. Ia-ți inima în dinți și descoperă lumea și locurile în care ai visat mereu să ajungi.

Sursă foto: Shutterstock 

Total
60
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda