Zilele de vară sunt așteptate de multă lume, în special pentru că oamenii au tendința de a asocia vara cu perioada de concediu. Este perioada preferată a celor care iubesc soarele și care abia așteaptă să înoate în mare și să facă plajă. Pe de altă parte, este sezonul când transpiri mai mult și ai nevoie de măsuri de protecție suplimentare pentru a evita ca soarele și căldura să îți afecteze activitatea de zi cu zi. De aceea, există câteva obiecte care ar trebui să nu îți lipsească din geantă în timpul verii.

  1. Ochelarii de soare

Știi momentul acela când ochii îți lăcrimează de abia îi mai poți ține deschiși pentru că soarele este orbitor. Acest lucru nu s-ar întâmpla dacă ai avea în permanență în geantă o pereche de ochelari de soare. Aceștia împiedică ochii să intre în contact direct cu lumina puternică de afară, care le afectează sănătatea. Ochelarii de soare sunt o necesitate în timpul verii, când soarele este foarte puternic, indiferent dacă ieși doar până la magazinul din apropiere ca să faci cumpărături, dacă faci plajă sau dacă mergi să te plimbi în parc. Dacă șofezi, este recomandat, de asemenea, să îi porți când ești la volan atât pentru propriul confort, dar și pentru a avea vizibilitate maximă în trafic.

  1. Un evantai

Ce poate fi mai rău decât să stai la o coadă în aer liber în miezul unei zile de vară? Sau decât să iei parte la un eveniment care are loc într-o sală unde aerul condiționat nu face față? Atmosfera aceea irespirabilă este ultimul lucru pe care ți-l dorești, iar un evantai pe care să îl ai mereu cu tine te poate ajuta în multe situații. Bineînțeles că nu te vei simți deodată ca într-o zi de toamnă, dar te va ajuta să resimți mai puțin căldura înăbușitoare. Mai ales dacă te știi sensibilă la temperaturile ridicate, cu atât mai mult e bine să ai cu tine acest obiect vara pentru a-ți face puțin aer atunci când ai nevoie. Dacă se întâmplă să îl uiți acasă, locul evantaiul poate fi luat cu brio de orice alt obiect de prin geantă care crezi că poate fi folosit în aproximativ același mod, ca de exemplu o foaie, un plic sau chiar un șervețel.

  1. O sticlă cu apă

Mereu trebuie să fii hidratată și să bei multă apă, dar în special vara, când corpul tău pierde mai multe lichide prin transpirație. Nu pleca de acasă fără o sticlă cu apă la tine, mai ales dacă urmează să călătorești sau să faci o drumeție, pentru că în aceste situații e posibil să nu găsești magazine la fiecare pas pentru a-ți cumpăra. Corpul tău poate reacționa neplăcut când este deshidratat și cu siguranță nu îți plac manifestările de tipul amețelii și al durerii de cap. Vara, consumul de apă frecvent poate preveni aceste situații neplăcute. Chiar dacă transpiri mai mult, bând apă constant vei menține valoarea optimă a lichidelor din corpul tău și nu îi vei permite acestuia să se deshidrateze. 

Sursă foto: https://www.pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda