Apărute pe piață de câțiva ani, dispozitivele IQOS au devenit treptat din ce în ce mai populare printre fumătorii adulți. Acestea sunt deja prezente în 47 de țări, iar recent cei de la Philip Morris International au primit aprobare de a le comercializa și în Statele Unite ale Americii din partea FDA (Administraţia pentru Alimente şi Medicamente).

Încă din anul 2009, FDA este responsabilă de reglementarea produselor din tutun, iar în urma unei evaluări de doi ani, dispozitivele IQOS au primit aprobare în SUA. Analiza a determinat faptul că aceste produse pot fi comercializate în siguranță pe piața americană.

Această etapă este cu atât mai importantă pentru PMI (Philip Morris International) cu cât FDA este responsabilă cu protecția sănătății publice, iar aprobarea comercializării este un pas înainte spre un viitor fără fum.

„Decizia FDA de a aproba comercializarea IQOS în Statele Unite este un pas important pentru cei aproape 40 de milioane de fumători americani. Unii se vor lăsa de fumat. Cei mai mulți însă vor continua să fumeze. Pentru aceștia, IQOS oferă o alternativă fără fum. Decizia celor de la FDA pune la dispoziția fumătorilor adulți americani această opțiune. La PMI, suntem hotărâți să înlocuim țigările cu alternative fără fum, care combină tehnologia avansată cu validări științifice solide”, a declarat André Calantzopoulos, CEO PMI.

Spre deosebire de țigările obișnuite, dispozitivele IQOS încălzesc tutunul, nu îl ard, rezultând astfel un aerosol cu conținut de nicotină. Bineînțeles, fumătorii se pot bucura de același gust al tutunului, însă fără fum și fără scrum. FDA a declarat în comunicatul oficial de presă faptul că aerosolul generat de IQOS conține mai puține substanțe nocive în comparație cu fumul generat de țigări.

Sursă foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda